ΕΚΛΟΓΕΣ 2015

Θα οδηγήσει στην άμβλυνση του τόνου από τον Αλέξη Τσίπρα

Washington Post: Ο ρυθμιστικός ρόλος Παπανδρέου στις εκλογές

Στο ρόλο που «καλείται να διαδραματίσει στις βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου και το νεοσύστατο κόμμα του»,  αναφέρεται η Washington Post.  

Μεταξύ άλλων, επισημαίνεται, ότι «μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ, που χαρακτηρίζει δημοσιονομικό μαρτύριο τη λιτότητα και τη Νέα Δημοκρατία που καλεί σε αυτοσυγκράτηση για να μην προκληθεί μια αρνητική αντίδραση από τους πιστωτές της χώρας, βυθίζοντας την ελληνική οικονομία στην άβυσσο, βρίσκεται ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος θα μπορέσει, ίσως, να αναλάβει ρυθμιστικό ρόλο, μετά τις εκλογές, εάν μπορέσει να ξεπεράσει το όριο του 3% για την είσοδο του κόμματός του στο Κοινοβούλιο».

Όπως υποστηρίζεται στο δημοσίευμα, «το σενάριο αυτό βασίζεται στο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορέσει να κερδίσει την αυτοδυναμία στο Κοινοβούλιο και θα αναζητήσει εταίρους μεταξύ των μικρότερων κομμάτων για να επιτύχει πλειοψηφία. Το κεντροαριστερό κόμμα του κ. Παπανδρέου δεν ταιριάζει ίσως απόλυτα με το προφίλ του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ενδεχόμενη συμμετοχή του κ. Παπανδρέου στην κυβέρνηση θα επέφερε σημαντική ανακούφιση στις Βρυξέλλες και αλλού, καθώς θεωρείται από τους γραφειοκράτες και τους τραπεζίτες ως σταθερός, προβλέψιμος και μη συγκρουσιακός, γεγονός που θα μπορούσε ενδεχομένως να οδηγήσει στην άμβλυνση του τόνου από τον Αλέξη Τσίπρα και του πολεμοχαρή κύκλου του».

 

3 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Ilios 23:40 14/01/2015

    Νίκο Πετρη UFO είσαι κ δεν φαίνεσαι. Ωραία επιχειρήματα έχεις βλάκα . O ΓΑΠ βλάκα είναι ο μόνος έλληνας πολιτικός που έχει επίπεδο. Εξάλλου έχει δικαιωθεί πλήρως μετά τα ζαπεια του σαχλαμάρα απλά περιμένουμε τον Αλέξη να σκίσει τα μνημόνια ………. Μετά να δεις γέλιο Κατάλαβες βλάκα ;;;;;;;;;;;;

  2. freeman 18:18 14/01/2015

    Τα ΑΤΙΑ , κλασικέ ζηλόφθονε Ελληναρά Ελλαδίτη, ΚΑΤΑΦΈΡΝΟΥΝ και φτάνουν στην Γή γιατί προέρχονται από ΑΝΩΤΕΡΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥΣ .

  3. Σοβαρολογείτε τώρα ότι ο ΓΑΠ χαρακτηρίζεται σταθερός και προβλέψιμος. Ο άνθρωπος είναι U.F.O (άλλως Α.Τ.Ι.Α – Αγνώστου Ταυτότητος Ιπτάμενο Αντικείμενο) Είναι ποτέ δυνατόν ένα U.F.O. να είναι σταθερό και προβλέψιμο; Μη τρελλαθούμε τελείως!

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.