ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Έγινε με το Ν. 3848/2010

ΣτΕ: Αντισυνταγματική η αναλογική (60%-40%) κατανομή των προσλήψεων των εκπαιδευτικών

Προς «κατάργηση» οδηγεί την ποσόστωση 60% μόνιμοι -40% αναπληρωτές στις προσλήψεις καθηγητών η απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου Επικρατείας που έκρινε αντισυνταγματική τη σχετική διάταξη του ν. 3848/2010 .

Ανάλογη απόφαση είχε εκδώσει και το Γ’ Τμήμα του Δικαστηρίου , και η υπόθεση είχε παραπεμφθεί για οριστική κρίση στην Ολομέλεια.

Η απόφαση ( υπ΄ αριθμ. 527/2105) έκρινε ότι η επίμαχη κατανομή των εκπαιδευτικών που έγινε το 2010 προσκρούει στα άρθρα 4 και 105 του Συντάγματος, δηλαδή στις συνταγματικές αρχές της ισότητας και της αξιοκρατίας.

Με το νομοθετικό αυτό πλαίσιο καθορίστηκε, μεταξύ των άλλων, ότι οι διορισμοί των μονίμων εκπαιδευτικών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση θα γίνουν κατά 60% από τους πίνακες διοριστέων εκπαιδευτικών του ΑΣΕΠ και σε ποσοστό 40% από τους πίνακες προσωρινών αναπληρωτών εκπαιδευτικών με πραγματική υπηρεσία.

Στα Διοικητικά Δικαστήρια είχαν προσφύγει 85 εκπαιδευτικοί διαφόρων ειδικοτήτων οι οποίοι προσεληφθήκαν κατά τον διαγωνισμό του 2008, ενώ μία άλλη ομάδα, 54 εκπαιδευτικών είχαν κάνει παρέμβαση υπέρ των θέσεων και απόψεων των 85 συναδέλφων τους που είχαν προσφύγει ήδη στην Διοικητική Δικαιοσύνη.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.