ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεδριάζει σήμερα το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ 

Ξεκινά ο (μακρύς) δρόμος προς το Συνέδριο 

Αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση στο ΠΑΣΟΚ. Τουλάχιστον πλην αιφνίδιων εξελίξεων που θα ανατρέψουν τα πράγματα, και οι οποίες πάντως, θα ήταν …σωτήριες για τη σημερινή ηγεσία.

Με τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου,το οποίο συγκαλεί για τις έντεκα το πρωί στην Χαριλάου Τρικούπη ο Ευάγγελος Βενιζέλος, το ΠΑΣΟΚ εισέρχεται στην τελική -πλην μακρά- ευθεία για το συνέδριο του Μαΐου και μαζί για την αλλαγή ηγεσίας του.
Στη σημερινή συνεδρίαση του οργάνου του κόμματος, θα αναζητηθεί ο οδικός χάρτης που θα το οδηγήσει στις συνεδριακές του διαδικασίες, ενώ βέβαιο θεωρείται ότι επί τάπητος θα τεθεί το ζήτημα της διαδικασίας εκλογής προέδρου, στον βαθμό που εσωκομματικές δυνάμεις προωθούν την ιδέα της αλλαγής καταστατικού και της εκλογής προέδρου από το συνέδριο, ενώ βασικοί διεκδικητές της θέσης, αντιδρούν.
Υπέρμαχοι της εκλογής προέδρου από τη βάση του κόμματος εμφανίζονται η Φώφη Γεννηματά, ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, που φέρονται αποφασισμένοι να διεκδικήσουν την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, ενώ θετικά βλέπει μία τέτοια εξέλιξη ο γραμματέας του κόμματος Νίκος Ανδρουλάκης, έστω και αν προβληματίζεται από το γεγονός της μικρής συμμετοχής που αναμένεται να έχει μία τέτοια διαδικασία, δεδομένης της συρρίκνωσης του ΠΑΣΟΚ και από τα μηνύματα που θα έστελνε μια τέτοια εξέλιξη.
Η Φώφη Γεννηματά μάλιστα ζητά η εκλογή προέδρου από τη βάση να γίνει πριν από το συνέδριο, όπως ρητά προβλέπει το καταστατικό του ΠΑΣΟΚ, ενώ οι υπόλοιποι δείχνουν να συμφωνούν με μία μικρή ‘παρασπονδία’ προκειμένου το ΠΑΣΟΚ να βρει μέσα από μία άκρως πολιτική διαδικασία το στίγμα του, πιθανώς και την επαφή του με μέρος της βάσης που έχασε. Κλειστά τα χαρτιά του προς στιγμήν, ως προς τη διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθηθεί, κρατά ο Κυριάκος Πιερρακάκης, που δεν αποκλείεται πάντως σήμερα να κληθεί να τοποθετηθεί, καθώς είναι μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.
Στη σημερινή συνεδρίαση αναμένεται μεταξύ άλλων να καθοριστεί η ημερομηνία συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, η οποία και θα προηγηθεί της σύγκλησης της Εθνικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου. Στην τελευταία, θα προστεθούν οι «σύμμαχοι» της Δημοκρατικής Παράταξης, διευρύνοντας το Σώμα και πιθανώς τις απόψεις.

Δεν είναι λίγοι πάντως στο ΠΑΣΟΚ όσοι εκτιμούν ότι η …παράταση της διαδικασίας για τον Μάιο ευνοεί τον Ευάγγελο Βενιζέλο, στον βαθμό που θα υπάρξουν εξελίξεις για την χώρα. Τις απεύχονται, αλλά δεν τις αποκλείουν…

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.