ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Μέσω της υπηρεσίας Street View

Η Google «εξερευνά» τρισδιάστατα την περιοχή που ζουν οι Σέρπα στο όρος Έβερεστ

Η αμερικανική εταιρεία λογισμικού, τεχνολογίας και διαδικτύου, Google ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε δεκαήμερο ταξίδι και συγκέντρωσε υλικό για την τρισδιάστατη απεικόνιση του περιβάλλοντος στην περιοχή Κούμπου του όρους Έβερεστ.

Σε συνεργασία με τον 'Απα Σέρπα, τον άνθρωπο που έχει φτάσει στην κορυφή του Έβερεστ 21 φορές στη ζωή του, η υπηρεσία Google Earth Outreach και η μη κερδοσκοπική οργάνωση Story Cycle κατέγραψαν με τις κάμερές τους το περιβάλλον και τα κτίσματα στην περιοχή Κούμπου στο Έβερεστ.

Ήδη, το υλικό είναι διαθέσιμο για τους χρήστες των Google Maps στο διαδίκτυο. Περιπατητικά μονοπάτια, παραδοσιακοί ξενώνες, μοναστήρια και άλλες εγκαταστάσεις όπως κλινικές και σχολεία περιλαμβάνονται στο υλικό της Google.

Παράλληλα, οι εικόνες μαρτυρούν την καθημερινότητα της φυλής των Σέρπα, των ανθρώπων που κατοικούν εδώ και πολλούς αιώνες στο όρος Έβερεστ.

"Ελπίδα μου είναι όταν οι άνθρωποι δουν τις εικόνες διαδικτυακά να κατανοήσουν βαθύτερα την περιοχή και εμάς τους Σέρπα που κατοικούμε εδώ" σχολίασε ο 'Απα Σέρπα σε διαδικτυακό ιστολόγιο.

"Η περιοχή έχει πολλά άλλα ενδιαφέροντα πράγματα να προσφέρει εκτός από το διάσημο βουνό", συμπληρώνει ο ίδιος.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.