ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Η προμήθεια των αντιαρματικών ΚΟΡΝΕΤ

Νέα ποινική δίωξη για «μίζες» στα εξοπλιστικά

Νέα ποινική δίωξη για μίζες σε ένα ακόμα εξοπλιστικό πρόγραμμα άσκησαν οι εισαγγελείς διαφθοράς Πόπη Παπανδρέου και Αντώνης Ελευθεριάνος.

Η δίωξη αγορά την προμήθεια των αντιαρματικών ΚΟΡΝΕΤ - Ε και στρέφεται κατά του ήδη προφυλακισμένου πρώην διευθυντή εξοπλιστικών προγραμμάτων του υπουργείου εθνικής άμυνας Αντώνη Κάντα και του αντιπροσώπου της εταιρείας ΚΒΡ. Οι δυο κατηγορούμενοι διώκονται για δωροδοκία, δωροληψία με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου (ισόβια) και για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Η έρευνα είχε διαταχθεί από την εισαγγελέα διαφθοράς Ελένη Ράικου ενω τα στοιχεία ενισχύθηκαν από την ομολογία του κατηγορούμενου Αντώνη Κάντα.

Οι δυο επίκουροι εισαγγελείς διαφθοράς κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι για την προμήθεια 98 αντιαρματικών εκτοξευτών μεγάλου βεληκεκούς νέας γενιάς τύπου ΚΟΡΝΕΤ, διακινήθηκαν 3 εκατ. δολάρια από τον αντιπρόσωπο της κατασκευάστριας εταιρίας προκειμένου ο Αντώνης Κάντας να προβεί σε υπηρεσιακές ενέργειες που ανάγονταν στα καθήκοντά του και συγκεκριμένα στην υπογραφή της επίμαχης σύμβασης.

Το συνολικό κόστος σύμβασης ανέρχεται σε 100 εκ δολάρια. Σύμφωνα με την ομολογία του Αντώνη Κάντα, φέρεται να έλαβε από τον επιχειρηματία παράνομη προμήθεια ύψους 3% του συνολικού τιμήματος της σύμβασης, ποσοστό που αντιστοιχεί σε 3 εκ ευρώ. Μετά την υπογραφή της σύμβασης καταβλήθηκε το 3% εκ του οποίου τα 700.000 ευρώ σε μετρητά στην Ελλάδα και τα υπόλοιπα σε λογαριασμό του Α. Κάντα στο υποκατάστημα της τράπεζας UBS στη Ζυρίχη και σε άλλη τράπεζα της Ελβετίας. Οι ανακριτές διαφθοράς Νίκος Τσιρώνης και Χριστόφορος Μάρκος ανέλαβαν τη διερεύνηση της υπόθεσης.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.