ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Για όλα φταίει το Μνημόνιο...

Για όλα φταίει το Μνημόνιο; Ως Έλληνες που θέλουν ένα διαφορετικό μέλλον για την χώρα και όχι αυτό το ζοφερό και μίζερο που θεωρήσαμε πως έφερε και μας επιφυλάσσει το οποιοδήποτε Μνημόνιο φυσικά και πιστεύουμε τα όσα διατυμπανίζει η ελληνική Κυβέρνηση.

Όπως φυσικά και πιστεύουμε ότι για όλα φταίνε οι κακοί ξένοι, οι κακοί δημοσιογράφοι, οι κακοί "προηγούμενοι" και η "καμένη γη" που άφησαν.. Και βέβαια ο οποιοσδήποτε άλλος "κακός".. εκτός από εμάς τους ίδιους και τον "κακό" μας εαυτό..

Και βεβαίως δεν πιστεύουμε πως φταίνε για την σημερινή κατάσταση τα 35-40 δισ. που δανειζόμασταν κάθε χρόνο για να καλύψουμε τα παραπάνω έξοδα που κάναμε από τα ...έσοδα που είχαμε...

Ούτε βέβαια πιστεύουμε πως δανειζόμασταν τόσα χρήματα για να προσλάβουμε κατά χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους που "βολεύαμε" και στα πιο απίθανα πόστα για να εξασφαλίσουμε το ψηφαλάκι τους. Ή τα μοιραζόμασταν με "κολλητούς" εργολάβους και άλλους που υπερτιμολογούσαν τα έργα που παρέδιδαν στο Δημόσιο.

Ή επιτρέπαμε σε "σαίνια" τραπεζίτες να βγάζουν εύκολα τα "χρυσά μπόνους" τους αγοράζοντας αθρόα ελληνικά ομόλογα που και ασφαλή (ελέω Ευρωζώνης) θεωρούνταν και αποδόσεις καλύτερες από τους υπόλοιπους έδιναν... Ή επιτρέπαμε σε διοικητές Οργανισμών να "τζογάρουν" με λεφτά των Ταμείων στο Χρηματιστήριο... Ή ..Ή Ή... πολλά θα μπορούσαμε να πούμε...

Αλλά όχι: Για όλα φταίει το Μνημόνιο αυτό καθ' αυτό.. Και οι Ευρωπαίοι που μας δάνεισαν γιατί δεν μπορούσαμε να δανειστούμε από αλλού και που ζήτησαν σε αντάλλαγμα να αλλάξει η δομή της ελληνικής Οικονομίας και να "κοπούν" οι παλιές συνήθειες.

Ούτε βεβαίως ο τρόπος που το εφάρμοσε η Αθήνα... Γιατί δηλαδή να μετρήσουμε πόσοι είναι οι Δημόσιοι Υπάλληλοι, να τσεκάρουμε σε ποιες θέσεις είναι, να τους αξιολογήσουμε και να άρουμε την μονιμότητά τους; Γιατί να κλείσουμε αυτούς τους εκατοντάδες Οργανισμούς που έχουν καταγραφεί στην περιβόητη λίστα Πάγκαλου και που σπαταλούν δημόσιο χρήμα χωρίς να παρέχουν υπηρεσίες; Γιατί να βάλουμε ολόκληρο το Υπουργείο Οικονομικών και όλους τους δικαστές να ασχολούνται αποκλειστικά με τις λίστες Λαγκάρντ, εμβασμάτων και άλλες για διάστημα 3 μηνών με την απαίτηση να φέρουν συγκεκριμένα αποτελέσματα;

Και βέβαια αυτές οι επιλογές δεν φταίνε για την κατάσταση που βρίσκεται η Ελλάδα... Ούτε καν ότι υπάρχει μία Κυβέρνηση που μπορεί να πάει την χώρα μπροστά και επί του παρόντος εξαντλείται σε συνταγές του παρελθόντος που απλά ενισχύουν τις αποτυχημένες Κρατικές δομές..

Και για να μην ξεχνιόμαστε ... είπαμε ποιοι φταίνε: Οι κακοί ξένοι, οι κακοί δημοσιογράφοι, οι κακοί "προηγούμενοι", το "κακό" Μνημόνιο..

 

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. ΝΒ 15:18 13/04/2015

    ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΑΠΟ ΤΟ 1960!!! Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΤΩΝ »ΕΥΛΥΓΙΣΤΩΝ» ΚΑΙ ΤΩΝ καΜένων!
    Συνεχίζουν την καταστροφή τα Καραμανλάκια.

    Ανέβασαν το χρέος στα 350ΔΙΣ Ευρώ. Δηλαδή μόνο να γράψεις και να προσπαθήσεις να σκεφτείς το ποσό παθαίνεις..εγκεφαλικό.
    * Ένα ποσό πρωτόγνωρο και ασύλληπτο χωρίς διαφάνεια.
    * Επί πλέον 35 δις ευρώ ετήσιο ΕΛΛΕΙΜΜΑ και 24 Δις έλλειμμα εμπορικού ισοζυγίου. Και παρέμεναν στις θέσεις τους και παραμένουν ακόμα.
    *Μέσα σε πέντε χρόνια (2004-2009) χάσαμε σχεδόν τα πάντα.
    *Τι ζητάει ο απλός Έλληνας που δεν ξέρει από οικονομία και ΑΠΑΤΗ.
    *Ζητά να μάθει πως φτάσαμε στα 350 Δισ. από 178 που ήταν το 2004?.
    * Πως »γεννήθηκε » ένα χρέος σε πέντε χρόνια ΙΣΟ ! με το χρέος όλων των κυβερνήσεων από το 1960 και μετά?
    *Δεν δικαιούμαστε να μάθουμε γιατί ΧΡΩΣΤΑΜΕ τόσα πολλά λεφτά και πως δημιουργήθηκε αυτό το οικονομικό χάος.
    *Πως μέσα σε πέντε χρόνια πιάσαμε ‘’πάτο’’?
    *Τι μεσολάβησε, ποιος μεσολάβησε και τι αποφάσεις ελήφθησαν ώστε να χάσουμε σχεδόν τα πάντα ?
    *ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ο Καραμανλής κατέστρεψε την Ελλάδα ? Είναι τόσο ιδιοτελής και ανίκανος?
    Τόσο πολύ αισθητή είναι η απουσία της δικαιοσύνης.
    Και η παρούσα κυβέρνηση μαζί με τη ΝΔ κάνουν τα πάντα, προκειμένου να »αθωώσουν» τον εθνικό εγκληματία Καραμανλή.
    Που αλλού ακούστηκε, ο φυσικός αυτουργός της καταστροφής (παυλόπουλος) να επιλέγεται για Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ενώ εθνικός συκοφάντης , ψεύτης, μπουρδολόγος Πάνος ΚαΜένος εντελώς, να »επιβραβεύεται για την ΑΜΕΣΗ συμμετοχή στη διάλυση της χώρας και την χρεοκοπία της?
    Όρθιοι, 230 και πλέον βουλευτές , επίορκοι , υπόλογοι και μη χειροκροτούσαν ΟΡΘΙΟΙ τις επιλογές Παυλόπουλου και Ζωής Κωνσταντοπούλου?
    Τέτοια αναισθησία, αδιαφορία και προκλητική επίδειξη αντεθνικής συμπεριφοράς, προς τους , και από τους ανθρώπους που »δημιούργησαν» το σημερινό ΧΑΟΣ με την συνεχή πενταετή τους παραπληροφόρηση, υπονόμευση και εθνικό ξεπούλημα?
    Και ύστερα ψάχνουμε και βρίζουμε τους τοκογλύφους και τους νταβατζήδες?
    Και ύστερα μας φταίνε οι ξένοι, που ΑΠΑΙΤΟΥΝ από την κυβέρνηση των λαοπλάνων »εθνικοσοσιαλιστών’,’ να συνεχίσει την ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ της κυβέρνησης Παπανδρέου, την οποία τόσο ΠΡΟΣΤΥΧΑ και ανθελληνικά ανέτρεψαν ενώ ήδη είχαν αρχίσει να ΑΠΟΔΙΔΟΥΝ οι διαρθρωτικές αλλαγές και οι νόμοι που είχε ψηφίσει?
    Τελικά δεν υπάρχει ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ υπεύθυνος Έλληνας πολίτικος, εκτός από τον Γιώργο Παπανδρέου, που να αντιληφθεί τον κίνδυνο και να »σαλπίσει» εθνική συναίνεση και κοινό αγώνα?

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.