ΕΛΛΑΔΑ

Συνάντηση με τον Λαφαζάνη για τη μη εφαρμογή της

Νέο πρόγραμμα εθελουσίας από τη Χαλυβουργική

Νέο πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου για το προσωπικό της ανακοίνωσε η Χαλυβουργική.

Σε εκτενή ανακοίνωση που εξέδωσε η εταιρεία επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, ότι «η προσφυγή της Χαλυβουργικής στο μέτρο της εθελουσίας εξόδου δυστυχώς είναι αναγκαία και αναπόφευκτη, υπαγορευόμενη από την δυσχερέστατη οικονομική συγκυρία».

Όπως σημειώνεται, «η ανακοίνωση και του νέου αυτού προγράμματος εθελουσίας εξόδου γίνεται μετά από έγκαιρη ενημέρωση του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων της εταιρείας, όπως άλλωστε είχε συμβεί και το 2013, οπότε και υλοποιήθηκε εθελούσια έξοδος με παροχή σημαντικότατων κινήτρων αποχώρησης στο προσωπικό, χωρίς να προσφύγει η Εταιρεία σε ομαδικές απολύσεις».

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, «η παρατεινόμενη δυσμενέστατη οικονομική συγκυρία, σε συνδυασμό με το παράλογο ενεργειακό κόστος (ηλεκτρική ενέργεια και φυσικό αέριο) έχουν πλήξει βαρύτατα την ανταγωνιστικότητα του κλάδου και έχουν καταστήσει τη βιομηχανία χάλυβα ένα από τα μεγάλα θύματα της ακολουθούμενης ενεργειακής πολιτικής. Στο πλαίσιο αυτό, η Χαλυβουργική, μολονότι διαθέτει από τις πλέον σύγχρονες μονάδες στην Ευρώπη, βιώνει, όπως και οι λοιπές εταιρείες του κλάδου, δραματική πραγματικότητα, με μείωση της παραγωγής και συσσώρευση μεγάλων ζημιών, Είναι γνωστό σε όλους ότι το χαλυβουργείο της Εταιρείας δεν λειτουργεί ήδη από τον Ιούνιο του 2012, ενώ οι υπόλοιπες εγκαταστάσεις λειτουργούν περιοδικά. Καθ' όλο αυτό το διάστημα η εταιρεία συνέχιζε να καταβάλει την μισθοδοσία στο σύνολο του προσωπικού κανονικότατα, γεγονός που δεν έχει προηγούμενο στα παγκόσμια επιχειρηματικά δρώμενα για μονάδες που δεν λειτουργούν».

Σε μία προσπάθεια να μην εφαρμοστεί η εθελουσία έξοδος πραγματοποιείται συνάντηση μεταξύ του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Λαφαζάνη και της διοίκησης της εταιρείας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.