ΚΟΣΜΟΣ

Τσαγιέρες για... Γκίνες!

Συλλέκτης ετοιμάζεται να διεκδικήσει μία θέση στο βιβλίο των ρεκόρ

Ένας άνδρας, από την πόλη Ρούσε της Βουλγαρίας, έχει στην κατοχή του μια συλλογή από τσαγιέρες, με την οποία ως «όχημα» σκοπεύει να διεκδικήσει μία θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες.

Ο 37χρονος Άντον Ντιμιτρόφ, ο οποίος απολαμβάνει ιδιαίτερα την «ιεροτελεστία» του τσαγιού, τον χειμώνα, είναι ο άνθρωπος με τη μεγάλη αυτή συλλογή, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Pressa» (Πρέσα).

Ο 37χρονος εργάζεται στη διαχείριση απορριμμάτων ανακύκλωσης και είναι ακριβώς εκεί που ανακάλυψε τη «γοητεία» των πολυχρησιμοποιημένων τσαγιερών και άρχισε να τα συλλέγει.

Η συλλογή του αριθμεί πλέον πάνω από 1200 τσαγιέρες και συνεχίζει να μεγαλώνει μέρα με τη μέρα, όπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων της Σόφιας Novinite στην ιστοσελίδα του.

Οι περισσότερες τσαγιέρες που έχει στη συλλογή του είναι εμαγιέ, χωρίς να λείπουν, ωστόσο, κι αυτές από χαλκό και άλλα υλικά. Μάλιστα, πολλές από τις τσαγιέρες είναι.. εισαγόμενες, αφού έχουν κατασκευαστεί εκτός Βουλγαρίας- στη Ρωσία, τη Ρουμανία, τη Γερμανία, ακόμη και την Αυστρία.

Το παλαιότερο αντικείμενο στη συλλογή του 37χρονου είναι βουλγαρικής κατασκευής, από το 1937.

Σε συνέντευξή του στην «Pressa», ο συλλέκτης αναφέρει -μεταξύ άλλων- πως «η τσαγιέρα παραμένει μια αγαπημένη ανάμνηση της ζεστασιάς του σπιτιού που πρέπει να διαφυλαχθεί».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.