ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μέσω του ELA

Στο τραπέζι της ΕΚΤ η αύξηση ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών

Δημοσίευμα του Bloomberg αναφέρει ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) θα εξετάσει σήμερα την αύξηση του ορίου χρηματοδότησης των ελληνικών τραπεζών, μέσω του μηχανισμού έκτακτης ρευστότητας (ELA).

Ο Ενιαίος Μηχανισμός Εποπτείας (SSM), που λειτουργεί στο πλαίσιο της ΕΚΤ, παρακολουθεί σε εβδομαδιαία βάση τις ανάγκες ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών. Την περασμένη Τετάρτη, η ΕΚΤ αποφάσισε την αύξηση του ορίου του ELA κατά 1,2 δισ. ευρώ σε λίγο πάνω από τα 71 δισ. ευρώ. Οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες μειώθηκαν τον Μάρτιο κατά 3 δισ. ευρώ, πολύ λιγότερο από ότι τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με το δημοσίευμα του Bloomberg.

Η Ντανιέλ Νουί, η επικεφαλής του Ενιαίου Μηχανισμού Εποπτείας (SSM), δήλωσε χθες στο Ευρωκοινοβούλιο ότι οι ελληνικές τράπεζες είναι σε καλύτερη θέση από πλευράς φερεγγυότητας απ‘ ό,τι τα προηγούμενα χρόνια, προσθέτοντας ότι πρέπει να επενδύουν τα διαθέσιμά τους «σε στοιχεία ενεργητικού που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως ενέχυρα, ώστε να διασφαλισθεί ότι θα λάβουν τη ρευστότητα που χρειάζονται».

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.