ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Χειροπέδες σε έξι υψηλόβαθμα στελέχη της FIFA-Συνελήφθησαν δύο αντιπρόεδροι

Δύο οι δικαστικές έρευνες για το σκάνδαλο διαφθοράς που συγκλονίζει το παγκόσμιο ποδόσφαιρο

Κατηγορίες κατά εννέα εκλεγμένων μελών και πέντε υπαλλήλων της FIFA για διαφθορά απήγγειλε η αμερικανική δικαιοσύνη, όπως ανακοίνωσε το αρμόδιο υπουργείο των ΗΠΑ.

Παράλληλα, διεξάγονται έρευνες στην έδρα της Ποδοσφαιρικής Συνομοσπονδίας Βόρειας, Κεντρικής Αμερικής και Καραϊβικής (Concacaf) στο Μαϊάμι, σύμφωνα με ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης.

Ο αντιπρόεδρος της FIFA και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής Τζέφρι Γουέμπ περιλαμβάνεται μεταξύ των συλληφθέντων, σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.

Στη Ζυρίχη, η ομοσπονδιακή εισαγγελία της Ελβετίας ανακοίνωσε τη διεξαγωγή ποινικής έρευνας κατά προσώπων για κακοδιαχείριση και ξέπλυμα χρήματος σε σχέση με την ανάθεση της διοργάνωσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου του 2018 και του 2022. Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι δεδομένα και έγγραφα κατασχέθηκαν από τα συστήματα των ηλεκτρονικών υπολογιστών της FIFA.

Η εισαγγελία διευκρίνισε ότι η ελβετική έρευνα, που άρχισε στις 10 Μαρτίου, είναι διαχωρισμένη από την ποινική έρευνα των αμερικανικών δικαστικών αρχών, η οποία αφορά τη χορήγηση δικαιωμάτων μετάδοσης σε μέσα ενημέρωσης, μάρκετινγκ και σπόνσορσιπ για ποδοσφαιρικές διοργανώσεις.

Έξι υψηλόβαθμα στελέχη της παγκόσμιας ομοσπονδίας ποδοσφαίρου , ανάμεσά τους και δύο αντιπρόεδροι, συνελήφθησαν σήμερα από την ελβετική αστυνομία.

Η ομοσπονδιακή εισαγγελία έχει στοιχεία για ατασθαλίες σχετικά με τη διαδικασία ανάθεσης της διοργάνωσης των Παγκοσμίων Κυπέλλων Ποδοσφαίρου του 2018 και του 2022 στη Ρωσία και στο Κατάρ αντίστοιχα και θεωρεί ότι τα αδικήματα έχουν διαπραχθεί τουλάχιστον εν μέρει στην Ελβετία, όπου βρίσκεται και η έδρα της FIFA.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.