ΚΟΣΜΟΣ

Εξαιτίας των προβληματικών αερόσακων της Takata

Η μεγαλύτερη ανάκληση αυτοκινήτων στην ιστορία των ΗΠΑ

Το κατασκευαστικό σφάλμα που έχουν οι αερόσακοι της ιαπωνικής εταιρείας Takata ήταν ο λόγος που ανακλήθηκαν σχεδόν 34 εκατομμύρια αυτοκίνητα στις ΗΠΑ, κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ σε τέτοιο βαθμό στην ιστορία της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, σύμφωνα με τις αρχές οδικής ασφάλειας της χώρας.

Η ανάκληση αφορά το σύστημα φουσκώματος αερόσακων που χρησιμοποιούνται από 11 κατασκευαστές αυτοκινήτων στη θέση οδηγού και συνοδηγού, σύμφωνα με το υπουργείο Μεταφορών των ΗΠΑ, την ομοσπονδιακή υπηρεσία που είναι υπεύθυνη για την οδική ασφάλεια (NHTSA) και την Takata. Επεκτείνει προηγούμενες ανακλήσεις για το ίδιο θέμα σε 16,6 εκατ. αυτοκίνητα, και αυξάνει τον αριθμό των αυτοκινήτων που επηρεάζονται από την απόφαση σε πάνω από 53 εκατομμύρια παγκοσμίως.

Οι αρχές συνέδεσαν έξι θανάτους παγκόσμια με ελαττωματικούς αερόσακους της εταιρείας (που κατέχει το 59% περίπου της παγκόσμιας αγοράς αερόσακων) οι οποίοι έσκασαν με μεγάλη δύναμη και εκτόξευσαν κομμάτια τους στο εσωτερικό των αυτοκινήτων. Οι έξι θάνατοι συνέβησαν σε αυτοκίνητα της Honda.

Μεταξύ άλλων, η ανάκληση αφορά τις κατασκευαστικές εταιρίες Toyota, Nissan και Honda, οι οποίες είχαν επεκτείνει από μόνες τους τις ανακλήσεις αυτοκινήτων την περασμένη εβδομάδα όταν ανακάλυψαν ότι μερικοί διογκωτές στο σύστημα φουσκώματος δεν ασφάλιζαν σωστά, αφήνοντας την υγρασία να περάσει μέσα στο δοχείο του προωθητικού, πράγμα το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε έκρηξη του σάκου.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.