ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

«Δεν θα υπάρξει πρόβλημα με τα επόμενα Μουντιάλ»

Ντε Γκρεγκόριο: Δύσκολες στιγμές για τη FIFA, αλλά τις αποδεχόμαστε

Στη FIFA εξέφρασαν τη λύπη τους για τις τελευταίες εξελίξεις, δηλώνουν ικανοποιημένοι με τις κινήσεις και ξεκαθαρίζουν ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα με τα επόμενα Μουντιάλ.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της FIFA, Βάλτερ ντε Γκρεγκόριο, υποστήριξε ότι η Ομοσπονδία περνάει δύσκολες ώρες λόγω του σκανδάλου που ξέσπασε, ξεκαθάρισε πως δεν εμπλέκεται ο Ζεπ Μπλάτερ, ενώ τόνισε ότι θα διεξαχθούν κανονικά σε Ρωσία και Κατάρ τα Μουντιάλ του 2018 και 2022.

«Η FIFΑ αποδέχεται την έρευνα που πραγματοποιούν οι ελβετικές αρχές, αν και το timing δεν είναι ιδανικό, λόγω και των επερχόμενων εκλογών. Οφείλω να τονίσω ότι ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας δεν έχουν καμία ανάμιξη σε όλα αυτά, ούτε στις έρευνες. Η FIFA, είναι μια ομοσπονδία που έχει υποστεί ζημιά αυτή τη στιγμή. Είναι δύσκολες αυτές οι στιγμές. Το σίγουρο είναι πως τα Μουντιάλ του 2018 και του 2022 θα διεξαχθούν κανονικά στη Ρωσία και το Κατάρ. Αυτό ισχύει!», είπε αρχικά ο κ. Γκρεγκόριο και πρόσθεσε: «Ο κ. Μπλάτερ είναι επικεντρωμένος στο Κονγκρέσο. Υπάρχει πίεση γενικά, αλλά είναι ήρεμος γιατί ξέρει ότι δεν εμπλέκεται σε τίποτα απ' όλα αυτά. Παρακολουθεί τις εξελίξεις και συνεργάζεται σωστά με όλους. Δεν είναι χαρούμενος, όμως ξέρει ότι είναι οι συνέπειες των πράξεων ορισμένων των ατόμων που πρέπει να τις αντιμετωπίσουν».

Σε ερώτηση σχετικά με το timing των εξελίξεων, χρησιμοποίησε την απάντηση του Ελβετού εισαγγελέα που έκανε λόγο για πιο εύκολη διαδικασία λόγω της παρουσίας των εμπλεκομένων στο κονγκρέσο, το οποίο, πάντως, θα διεξαχθεί κανονικά: «Δεν υπήρξε συζήτηση να αναβληθεί το κογκρέσο ή οι εκλογές. Όλα θα γίνουν βάσει σχεδίου».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.