ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση με Θεοχαρόπουλο

Υπέρ της ευρείας συμμαχίας προοδευτικών δυνάμεων ο Γιώργος

Συνάντηση με τον νέο πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Θανάση Θεοχαρόπουλο είχε σήμερα ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μετά από πρωτοβουλία του ίδιου και ενόψει της ομιλίας του σε ανοιχτή πολιτική εκδήλωση στην πλατεία Κοτζιά μεθαύριο, Πέμπτη, 2 Ιουλίου.

Στη συνάντηση, αντάλλαξαν απόψεις για την υπό εξέλιξη κρίση στη διαπραγμάτευση και για τα δεδομένα που διαμορφώνονται από την απόφαση της Κυβέρνησης να οδηγήσει τη χώρα σε ένα δημοψήφισμα με άδηλη έκβαση, καθώς οποιαδήποτε και αν είναι η απόφαση του Ελληνικού λαού, η πορεία στη συνέχεια παραμένει άγνωστη, πολύ περισσότερο που η χώρα από σήμερα το βράδυ κινδυνεύει να βρεθεί εκτός προγράμματος.

Ακριβώς για αυτό τον λόγο, ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών έχει ζητήσει από την κυβέρνηση και τους δανειστές ήδη από την Κυριακή, να επανεξετάσουν την στάση τους και να προχωρήσουν σε επανεκκίνηση της διαπραγμάτευσης, προκειμένου να καταλήξουν σε συμφωνία την οποία η κυβέρνηση και θα θέσει υπόψη του Ελληνικού λαού, στηρίζοντάς την αυτή την φορά.

Στη συνάντησή τους, οι δύο άνδρες συμφώνησαν ότι η Ελλάδα πρέπει να διασφαλίσει τη θέση της στην Ευρώπη, την Ευρωζώνη και στον κύκλο των σύγχρονων δημοκρατικών χωρών και οι προοδευτικές δυνάμεις να συνεχίσουν τον αγώνα τους για μεγάλες αλλαγές στην Ελλάδα και την Ευρώπη, ενώ κοινή υπήρξε η πεποίθηση ότι οι συντηρητικοί συσχετισμοί στην Ευρώπη, δεν μπορούν να αποτελούν δικαιολογία για να βρεθεί η Ελλάδα σε τροχιά διεθνούς απομόνωσης. Αντίθετα, όπως ομονόησαν, αποτελούνπρόκληση για να συνεχιστούν οι κοινοί αγώνες που θα οδηγήσουν στην ανατροπή τωνσυσχετισμών, προς όφελος των λαών της Ευρώπης. Συμφώνησαν, τέλος, νασυνεχίσουν τις επαφές τους προκειμένου να συνεχιστεί ο διάλογος και ηδυνατότητα αναζήτησης κοινών δράσεων σε μια κρίσιμη για την Ελλάδα περίοδο,αλλά και για την κοινή πορεία των πραγματικών προοδευτικών δυνάμεων της χώρας.

«Η κρίση που ταλανίζει τη χώρα, αναδεικνύει κάθε μέρα όλο και περισσότερο την ανάγκη της παρουσίας των αρχών,των αξιών, των ιδανικών και των πολιτικών των προοδευτικών δυνάμεων του τόπου στο δημόσιο διάλογο και επιβεβαιώνει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την ανάγκη συγκρότησης μιας ευρείας συμμαχίας των προοδευτικών κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων, που θα μπορεί να στηρίξει μια προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης», δήλωσε ο Πρόεδρος του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, μετά τησυνάντηση. Πρόσθεσε πάντως πως «αυτό που προέχει τώρα, είναι να υπάρξειμια συμφωνία, που θα δώσει τη δυνατότητα να διασφαλίσουμε την πορεία της χώρας,ώστε να μη βρεθούμε στο περιθώριο της ιστορίας και θα ανοίξει το δρόμο γιαμεγάλες αλλαγές». Επέμεινε άλλωστε, ότι χωρίς αυτές, η πορεία της χώρας και το μέλλον του Ελληνικού λαού, θα συνεχίσουν να βρίσκονται στο έλεος πάσης φύσεως εξαρτήσεων…

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.