ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έρχεται αύριο για διήμερη επίσκεψη

Μήνυμα Φάιμαν: Ναι στην αλληλεγγύη με την Ελλάδα, αλλά δεν είναι μονόδρομος

«Ναι στην αλληλεγγύη με την Ελλάδα, αλλά η αλληλεγγύη δεν είναι μονόδρομος», είναι το μήνυμα που φέρνει στην Αθήνα, όπου φθάνει αύριο για διήμερη επίσκεψη, ο καγκελάριος της Αυστρίας, Βέρνερ Φάιμαν, όπως δήλωσε σήμερα στο Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΡΑ) η εκπρόσωπός του, Σουζάνα Ενκ, προσθέτοντας ότι αυτό σημαίνει πως η Ελλάδα θα πρέπει να τηρήσει τα συμφωνηθέντα και να εφαρμόσει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις. 

Ο Αυστριακός καγκελάριος είναι ο πρώτος αρχηγός κυβέρνησης χώρας-μέλους της Ευρωπαικής Ενωσης, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Ελλάδα από την ανάληψη των καθηκόντων του νέου Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα τον Ιανουάριο, ο οποίος από την πλευρά του είχε πραγματοποιήσει την πρώτη επίσκεψή του σε κοινοτική πρωτεύουσα στη Βιέννη, στις 9 Φεβρουαρίου, έπειτα από πρόσκληση του Βέρνερ Φάιμαν.

Σε σχετικό τηλεγράφημά του, το ΑΡΑ υπενθυμίζει πρόσφατη συνέντευξη του κ. Φάιμαν στην αυστριακή εφημερίδα «Έστεραιχ» στην οποία υποστήριζε μια μόνιμη λύση για την Ελλάδα για την οποία, κατά τη γνώμη του, απαιτείται ένα πακέτο μέτρων σταθεροποίησης για τα επόμενα πέντε χρόνια και για αυτό το χρονικό διάστημα χρειάζεται ένα είδος αναβολής πληρωμών - κάτω από αυστηρούς κανόνες και όρους.

Είχε επίσης προειδοποιήσει για τις επιπτώσεις τυχόν χρεοκοπίας της Ελλάδας, επισημαίνοντας τον κίνδυνο μετάδοσης σε άλλες χώρες, ενώ σε δηλώσεις του μετά το υπουργικό συμβούλιο της περασμένης Τρίτης, είχε δηλώσει ότι δεν επισκέπτεται την Αθήνα ως «πολύξερος» για να δώσει συμβουλές, αλλά επειδή θέλει να δώσει μήνυμα στήριξης στην ελληνική κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.