ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανησυχία στη Συγγρού από τη νέα εμπλοκή

Ν.Δ.: «Συμφωνία τώρα!»

Μεταξύ δύο κακών ο Τσίπρας...

Αυξάνεται η ανησυχία στο επιτελείο του Αντώνη Σαμαρά, μετά και τη χθεσινή νέα αρνητική κλιμάκωση στις διαπραγματεύσεις της Αθήνας με την τρόικα των θεσμών. Η αποχώρηση του ΔΝΤ από το τραπέζι αλλά και το τελεσίγραφο Μέρκελ – Γιούνκερ για τη λήξη της πολιτικής διαπραγμάτευσης, οδηγούν τον κ. Τσίπρα μεταξύ δύο αρνητικών σεναρίων, θεωρούν στη Συγγρού:

- στο ενδεχόμενο μίας ρήξης ή αδυναμίας έγκαιρης συμφωνίας, κάτι που θα οδηγούσε σε κοινωνική και οικονομική κρίση, πιθανούς ελέγχους στις τράπεζες και προσωρινή αδυναμία κάλυψης των οφειλών του κράτους

- στην παράταση του υπάρχοντος μνημονίου, που απλώς θα διασφάλιζε ότι η Ελλάδα δεν θα πτωχεύσει έναντι των οφειλών της σε ΔΝΤ και ΕΚΤ αλλά θα διατηρούσε την ανασφάλεια και την ασφυξία στην ελληνική οικονομία, χωρίς μάλιστα να μπορούν να καλυφθούν όλες οι ληξιπρόθεσμες που έχουν στο μεσοδιάστημα δημιουργηθεί έναντι ιδιωτών. Στη Νέα Δημοκρατία θεωρούν ότι η όποια τέτοια εξέλιξη θα παρατείνει την εκκρεμότητα εντείνοντας τα υφεσιακά φαινόμενα. Η όποια ρύθμιση των κεφαλαίων του ΤΧΣ, των ομολόγων της ΕΚΤ αλλά και των κερδών των κεντρικών τραπεζών θα έχει ως αποτέλεσμα μόνον την κάλυψη των τόκων και των δόσεων προς δανειστές, αφήνοντας επί μακρόν την ελληνική οικονομία σε συνθήκες ανασφάλειας και συρρίκνωσης, με δεδομένο άλλωστε ότι το μειωμένο πρωτογενές πλεόνασμα (εφόσον επιτευχθεί) δεν θα αρκεί για την κάλυψη των τόκων και, συνεπώς, θα απαιτούνται και νέα «καθαρά» δάνεια για την ομαλή λειτουργια της οικονομίας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.