ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Ο εχθρός του λαού

Ποιος είναι ο χειρότερος εχθρός του λαού;

Ο καπιταλισμός κι ο ιμπεριαλισμός, θα πείτε. Οι πολυεθνικές και τα μονοπώλια, η κυβέρνηση και η αστυνομία.

Λάθος. Κι αποπροσανατολίζετε την ταξική πάλη...

Ο χειρότερος εχθρός του λαού, ο μεγαλύτερος καπιταλιστής κι εκμεταλλευτής είναι: οι κάδοι σκουπιδιών!

Ναι! Οι κάδοι σκουπιδιών.

Και ιδού γιατί:

α) Είναι τυχαίο που κρύβονται στην άκρη του δρόμου, ανάμεσα σε αυτοκίνητα και παλιά στρώματα; Το κάνουν για να ζαλίζουν το λαό. Να τρέχει μέσα στη νύχτα με τη σακούλα των σκουπιδιών στο χέρι να ψάχνει να βρει κάδο και να μη βρίσκει. Αντίθετα, οι πλουτοκράτες που μένουν στα πάνω διαμερίσματα, μπορούν από το μπαλκόνι τους να δουν αμέσως πού βρίσκεται ο κάδος σκουπιδιών και να εκσφενδονίσουν τη σακούλα τους. Κι αν πέσει μέσα στον κάδο, καλώς! Αν όμως δεν βρει τον στίοχο και πέσει στο κεφάλι κάποιου φτωχού περαστικού βιοπαλαιστή, τότε ακόμη καλύτερα. Έχει και πλάκα!

β) όσοι μένουν στα ισόγεια και τα υπόγεια των πολυκατοικιών, εργάτες και μετανάστες, όμως, δεν μπορούν να πετάξουν τις σακούλες τους από ψηλά. Κι αυτό είναι μεγάλη κοινωνική ανισότητα και αδικία. Αν παρ΄ όλα αυτά τολμήσουν να τις πετάξουν από το υπόγειο, τότε αυτές μπορεί να πέσουν στο κεφάλι τους και τότε θα χρειαστούν ένα κόσμο νερό και σαπούνι για να πλυθούν. Και τότε ποιος θα είναι ο κερδισμένος; Η ΕΥΔΑΠ, βέβαια, και οι βιομηχανίες σαπωνοποιίας,που θα εισπράξουν ένα κάρο λεφτά από μετανάστες και άνεργους...

γ) Κανονικά, οι κάδοι σκουπιδιών θα έπρεπε να βρίσκονται στη μέση του δρόμου με μια φωτεινή επιγραφή από πάνω τους που θα αναβοσβή ει μέρα νύχτα και θα γράφει; «εδώ κάδος» και «απαγορεύεται το ουρείν και το αφοδεύειν». Διότι όπως είναι γνωστό στην πόλη κυκλοφορούν κάτι περίπλοκα όντα, κάτι σύνθετα, που αποτελούνται από κάτι που μοιάζει με άνθρωπο, ένα λουρί και ένα σκύλο. Τα σύνθετα αυτά, συνήθως ουρούν και αφοδεύουν στη μέση του δρόμου. Μετά περνούν από τους πεζόδρομους και τα πεζοδρόμια οι μηχανές και τα αυτοκίνητα όπως ορίζει η Τροχαία και μεταφέρουν τις ακαθαρσίες έως τα πιο μακρινά προάστια, για λόγους δημοκρατικής ισονομίας!...

Για όλους αυτούς τους λόγους, λοιπόν, και για χίλιους ακόμη που δεν τους αναφέρω, από έλλειψη χώρου, ο χειρότερος εχθρός του λαού είναι: οι κάδοι σκουπιδιών.

Γι΄ αυτό κι εμείς εδώ στα Εξάρχεια κάθε τόσο τους τραβάμε στη μέση του δρόμου, ρίχνουμε μέσα λίγη βενζίνη και τους βάζουμε φωτιά και τους καίμε!

Για κάθε κάδο σκουπιδιών που καίμε, εξοντώνουμε έναν μεγάλο καταπιεστή κι εκμεταλλευτή του λαού. Έναν εχθρό του Λαού.

Καταλάβατε:

«Καταλάβαμε» να πείτε και να κάνετε  κι εσείς το ίδιο. Να καίτε τους κάδους σκουπιδιών όπου τους βρείτε: είτε στο Ψυχικό και στην Εκάλη, είτε στην Αγία Βαρβάρα και τα Λιόσια.

Όλοι ίσοι είμαστε. Και στο κάτω-κάτω το ίδιο πράσινο κροκοδειλάκι φοράμε στα μπλουζάκια μας. Είτε είναι μαϊμού, είτε είναι ορίτζιναλ με άρωμα.

Απλώς τα Εξάρχεια είναι ο βόθρος των προαστίων. Τόσο των βόρειων όσο και των δυτικών προαστίων.

 

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Θ.Τ. 10:33 03/06/2015

  Η σακούλα «τρίποντο» είναι ο καθημερινός μικροφασισμός μας ,
  κάτω-κάτω στην βάση του παγόβουνου που λέγεται
  νεοφιλελευθερισμός , που λίγο-πολύ
  θέλοντας και μη ΟΛΟΙ εκεί μέσα είμαστε .
  Η ορατή κορυφή αυτού του παγόβουνου ΜΟΝΟ
  ( και μάλιστα ματωμένη ) είναι οι χρυσαύγουλοι .

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.