ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Σκορδάς: Άσκησα τα καθήκοντά μου με απόλυτο αίσθημα ευθύνης

Ποινική δίωξη για δύο υπαλλήλους του ΥΠΑΝ - Ερευνώνται τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υφ. Αθ. Σκορδά

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος δυο υπαλλήλων του υπουργείου Ανάπτυξης για το αδίκημα της απιστίας σε συνδυασμό με τις διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου αλλά και κατά του διευθυντή του γραφείου του πρώην υφυπουργού Αθανάσιου Σκορδά για ηθική αυτουργία σε απιστία, ασκήθηκε από την εισαγγελία Διαφθοράς.

Παράλληλα, η σχετική δικογραφία διαβιβάστηκε στη Βουλή προκειμένου να ερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες του κ. Σκορδά αλλά και στο Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) για τη διερεύνηση πιθανών φορολογικών αδικημάτων.

Η υπόθεση, την οποία διενήργησαν οι επίκουροι εισαγγελείς διαφθοράς Αγγελική Τριανταφύλλου και Πόπη Παπανδρέου κατόπιν παραγγελίας της εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Ράϊκου, αφορά σε διάθεση δημόσιου χρήματος που δόθηκε ως επιχορήγηση στην εταιρεία «Ελληνική Βιομηχανία Ανακύκλωσης ΑΒΕΕ>. Η εν λόγω εταιρεία συμμετείχε σε πρόγραμμα για την ενίσχυση και επέκταση μονάδων για τη διαχείριση των αποβλήτων, πλην όμως - όπως όμως προέκυψε από την έρευνα - αν και έλαβε κρατική επιχορήγηση, δεν προχώρησε ποτέ στην υλοποίηση της επένδυσης!

«Λουκέτο»

Με την απόφαση περί συνέχισης της επένδυσης διαφώνησε ο τότε αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης κ. Σωκράτης Ξυνίδης, ο οποίος ζήτησε η υπόθεση να διαβιβαστεί για τα περαιτέρω στις εισαγγελικές αρχές και το ΣΔΟΕ, κάτι που όμως δεν έγινε ποτέ!

Η ζημιά για το ελληνικό δημόσιο από τις πράξεις των κατηγορουμένων ανέρχεται στις 800. 000 ευρώ. Μετά την άσκηση των διώξεων η δικογραφία για τα μη πολιτικά πρόσωπα διαβιβάστηκε σε ανακριτή.

Σκορδάς: Άσκησα τα καθήκοντά μου με απόλυτο αίσθημα ευθύνης , σύμφωνα με το νόμο

Με γραπτή δήλωση ο Αθανάσιος Σκορδάς επισημαίνει ότι άσκησε τα καθήκοντά του με απόλυτο αίσθημα ευθύνης και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η διαδικασία που ξεκίνησε θα αποτυπώσει την πραγματικότητα.

Ολόκληρη η δήλωση:

Σχετικά με σημερινά δημοσιεύματα που αφορούν στην υπόθεση της εταιρείας ΕΛΒΙΑΝ, το μόνο βέβαιο είναι ότι άσκησα τα καθήκοντά μου ως υφυπουργός Ανάπτυξης με απόλυτο αίσθημα ευθύνης, σύμφωνα με το νόμο και το χωρίς εκπτώσεις ήθος που χαρακτηρίζει διαχρονικά την παρουσία μου στην πολιτική.
Η βεβαιότητα αυτή αναφέρεται σε όλες ανεξαιρέτως τις πράξεις κι αποφάσεις μου, συνεπώς περιλαμβάνει και τη συγκεκριμένη υπόθεση. Είμαι βέβαιος ότι η διαδικασία που ξεκίνησε θα αποτυπώσει την πραγματικότητα, σε μια υπόθεση που τα πραγματικά της περιστατικά όχι μόνο διαμορφώθηκαν, αλλά και παγιώθηκαν σε περίοδο προγενέστερη της δικής μου υπουργίας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.