ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Δημοσίευμα στον Guardian

Το Facebook θα διαθέσει μια πιο «Lite» έκδοση της εφαρμογής για φορητές συσκευές

Το Facebook ανέπτυξε μία νέα «ελαφριά» εφαρμογή της ιστοσελίδας του για τις φορητές συσκευές που τρέχουν στο λειτουργικό Android της Google και η οποία έχει όλα τα χαρακτηριστικά της πλήρους εφαρμογής με τη διαφορά ότι είναι μικρότερη σε μέγεθος και δεν χρησιμοποιεί μεγάλο όγκο δεδομένων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ηλεκτρονικής μορφής της εφημερίδας The Guardian, η εφαρμογή Facebook Lite απευθύνεται κυρίως στους χρήστες αναπτυσσόμενων χωρών, όπου οι υπηρεσίες δεδομένων κινητής τηλεφωνίας είναι αργές και η πρόσβαση περιορισμένη. Οι πλήρεις εφαρμογές -όπως η κανονική έκδοση της εφαρμογής του Facebook- οι οποίες κάνουν αυτόματη χρήση μεγάλου όγκου δεδομένων, είναι δύσκολο να χρησιμοποιηθούν σε καταστάσεις όπου η πρόσβαση είναι περιορισμένη.

Η νέα εφαρμογή έχει μέγεθος σχεδόν 1MB και περιλαμβάνει τα κλασσικά χαρακτηριστικά όπως το News Feed, τις ενημερώσεις κατάστασης, φωτογραφίες, ειδοποιήσεις και άλλες λειτουργίες οικίες στους χρήστες του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου.

Το Facebook Lite θα γίνει διαθέσιμο σε χώρες της Ασίας, της Λατινικής Αμερικής, της Αφρικής και της Ευρώπης μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.