ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Μετά από δυόμισι χρόνια

Αποφυλακίζεται ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος

Ελεύθερος θα αφεθεί σήμερα από τις φυλακές Διαβατών, όπου κρατείτο τα τελευταία δυόμισι χρόνια ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος.

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης αποφάσισε να τον αφήσει ελεύθερο υπό τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Εκμεταλλευόμενος τις ευνοϊκές διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου, ο τέως δήμαρχος είχε προσφύγει στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο και κάνοντας επίκληση στην πιστοποίηση που έλαβε, σύμφωνα με την οποία έχει αναπηρία μεγαλύτερη του 67%, ζητούσε να αποφυλακιστεί.

Το Συμβούλιο έκανε δεκτή την αίτηση, υιοθετώντας -μάλιστα- την προηγούμενη πρόταση της αντιεισαγγελέως Αλεξάνδρας Ανδρέου, που είχε ανάψει το «πράσινο φως» για την αποφυλάκισή του.

Ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 12 ετών από το Εφετείο για την πολύκροτη υπόθεση υπεξαίρεσης από τα ταμεία του δήμου κι από το Φεβρουάριο του 2013 εξέτιε την ποινή του στις δικαστικές φυλακές Διαβατών.

Ήδη έχει εκτίσει περισσότερο από το 1/5 της ποινής των 12 ετών, που ήταν προϋπόθεση για να αποφυλακιστεί με τον νέο νόμο. Εντός της ημέρας αναμένεται να βγει από τις φυλακές.

6 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. NB 13:57 28/07/2015

    ΝΑΙ ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ …
    Ν Βράχος

    Σήμερα καταλαβαίνουμε όλοι την πραγματική βαρύτητα των λόγων Παπανδρέου ότι ‘’λεφτά υπάρχουν’’. Από το 2000 μέχρι το 2012 βγήκαν από την Ελλάδα περισσότερα από 300 δις. ευρώ με 675.000 χιλιάδες εμβάσματα. Καταλαβαίνει κανείς από το πραγματικό μέγεθος των μαύρων χρημάτων που υπάρχουν ,γιατί τόσοι πολλοί ΜΙΣΟΥΝ θανάσιμα τον Γιώργο Παπανδρέου που ψήφισε νόμους φοροδοτικής ισότητας , και ισονομίας ώστε να δημεύονται οι περιουσίες όσων τις απέκτησαν παράνομα και ειδικά εις βάρος του δημοσίου χρήματος και της δημόσιας περιουσίας. Σήμερα καταλαβαίνουμε γιατί ντόπιοι και ξένοι τοκογλύφοι νταβατζήδες πληρώνουν όσα και κι όσα για να μην μπορέσει ο Γιώργος να συνεχίσει το έργο της φοροδοτικής ισότητας !
    Λίγες ημέρες, πριν την υπογραφή της συμφωνίας με την πρωθυπουργό της Ελβετίας, οι τραπεζίτες, οι καναλάρχες και έμποροι της νύχτας τον σκότωσαν με ‘’’δημοψήφισμα’’ !!!

  2. Mνήμων 13:49 28/07/2015

    Είπαμε Ζαχόπουλος και θυμηθήκαμε
    ================================
    τα σκάνδαλα της πρώτης τριετίας Καραμανλή-ας τα ξαναθυμηθούμε γιατί κάποια συνεχίζονται ως σήμερα.
    • των υποκλοπών
    • της απαγωγής των Πακιστανών
    • το εκκλησιαστικό σκάνδαλο (δεν το δημιούργησε η ΝΔ αλλά το χρεώνεται λόγω της σταθερής υποστήριξής της στον Χριστόδουλο, συνεργάτες του οποίου ήταν οι πρωταγωνιστές – οι περισσότεροι, μάλιστα, έχουν επανέλθει στην «αυλή» του)
    • η αποπομπή του υφυπουργού Ρεγκούζα για στενές σχέσεις με τσοντο-καναλάρχη
    • η αποπομπή του υφυπουργού Σαλαγκούδη για στενή συνεργασία με τον Ρουμάνο Τίμις, τον οποίο παλιότερα ο ίδιος αποκαλούσε «άρχοντα των ναρκωτικών» (ο Τίμις ήταν αχυράνθρωπος του Μπόμπολα στις επενδύσεις χρυσού στη Χαλκιδική)
    • η παραίτηση του προέδρου της ΔΕΗ Ν. Παλαιοκρασσά, καταγγέλλοντας σκάνδαλα στις αναθέσεις της ΔΕΗ προς τον Μυτηλιναίο
    • οι μίζες των «κουμπάρων»-στελεχών της, για να μην τιμωρηθεί το καρτέλ γάλακτος
    • τα προεκλογικά γεύματα Νικήτα Κακλαμάνη, που πλήρωναν οι εταιρείες-προμηθευτές του δημοσίου
    • των δομημένων ομολόγων, για να βάλουν χέρι στα αποθεματικά των ταμείων
    • των Ζωνιανών, με βουλευτές και μεσαία στελέχη της αναμειγμένα στην προστασία των λαθρεμπόρων
    • το αναψυκτήριο και οι «φιλοξενούμενοι» ανασφάλιστοι Ινδοί του Μαγγίνα
    • οι διαδοχικές αθωώσεις της αστυνομικής αυθαιρεσίας (υπόθεση ζαρντινιέρα, υπόθεση μεταναστών στο τμήμα Ομόνοιας)
    • οι διαδοχικές ρυθμίσεις των οφειλών των εργοδοτών στο ΙΚΑ
    • η απαλλαγή των τραπεζών από τις ασφαλιστικές υποχρεώσεις τους προς τους εργαζομένους τους (παλιότερα Εμπορική, πρόσφατα ALPHA)
    • η υπόθεση Ζαχόπουλου-ΥΠΠΟ

    Είναι μόνο ελάχιστες σελίδες από την Μεγάλη Εγκυκλοπαίδεια των Σκανδάλων της Μεταπολίτευσης η οποία φυσικά και συμπληρώνεται καθημερινά.
    Είναι λοιπόν ‘’λογικό’’ να αντιδρούν όλοι όσοι έτρωγαν και τρώνε από το σαρκίον της αγαπημένης –μέχρι να μας θίξουν- πατρίδας μας. Δηλώνουμε ‘’Ελληνάρες’’ και είμαστε έτοιμοι να αποκαλέσουμε ΚΛΕΦΤΕΣ τους πάντες, ενώ σπάνια και με ελάχιστο φωτισμό , κοιτάζουμε τον εαυτόν μας στον καθρέφτη. Ντρεπόμαστε ή φοβόμαστε να κοιταχτούμε στα μάτια?
    Τελικά μήπως είμαστε μέρος της διαπλοκής? Μήπως πετώντας μας το κόκαλο, ελπίζουμε και σε λίγο ‘’ψαχνό’’.

  3. Mνήμων 13:44 28/07/2015

    «Τα λεφτά σε σακούλες στον δήμαρχο!»…
    =================================
    Στη δημοτική παράταξη του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου κατέληγαν χρηματικά ποσά που υπεξαιρούνταν το πρώτο διάστημα του οικονομικού σκανδάλου ύψους 51,4 εκατ. ευρώ στον Δήμο Θεσσαλονίκης.
    Τα χρήματα παραλάμβανε σε πλαστικές σακούλες ο Μιχάλης Λεμούσιας, άλλοτε πανίσχυρος γενικός γραμματέας στον δήμο και επί χρόνια εξ απορρήτων του πρώην δημάρχου, ενώ για την υπόθεση φέρονται να ήταν ενήμεροι αντιδήμαρχοι και διευθυντές οικονομικών υπηρεσιών. Ολα αυτά….
    υποστήριξε χθες κατά την απολογία του στη δίκη για το σκάνδαλο ο κεντρικός κατηγορούμενος στην υπόθεση, πρώην ταμίας Παναγιώτης Σαξώνης.

    Η συνεδρίαση σημαδεύτηκε από εντάσεις, ακόμη και προπηλακισμούς. Μετά την αποχώρηση των δικαστών από την έδρα, σύζυγος κατηγορούμενου υπαλλήλου, τον οποίο ο Σαξώνης είχε εντάξει με την απολογία του στον πυρήνα των πρωταγωνιστών του σκανδάλου, επιτέθηκε στον πρώην ταμία. Τον έπιασε από τον γιακά και ζήτησε με δάκρυα στα μάτια να πει την αλήθεια. Βουρκωμένος αποχώρησε από τα δικαστήρια και ο Π. Σαξώνης.

    «Την άνοιξη του 1999, λίγο μετά τη έναρξη της θητείας Παπαγεωργόπουλου, ο Λεμούσιας με κάλεσε στο γραφείο του. Ρώτησε ανοιχτά πώς θα μπορούσα να εκταμιεύσω χρήματα χωρίς να το αντιληφθεί κανένας» ξεκίνησε την απολογία του ο πρώην ταμίας.

    – «Ψεύδεσαι ασύστολα» φώναξε από το εδώλιο ο Μ. Λεμούσιας.

    «Μου είπε ότι τα χρήματα ήταν για τη δημοτική παράταξη Αναγέννηση του δημάρχου» συνέχισε ο Σαξώνης. Με συμβούλεψε να μην ανησυχώ, λέγοντας ότι θα γνωρίζουν όσοι πρέπει. «Εγώ ασκώ διοίκηση, όχι ο Παπαγεωργόπουλος. Και στην Αναγέννηση, πάλι εγώ. Εχουμε κοινό λογαριασμό με τον δήμαρχο»».

    Ο πρώην ταμίας ήταν πιο αποκαλυπτικός στη συνέχεια. Υποστήριξε ότι κρατούσε μετρητά από τις εισφορές των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία και από τους φόρους. Στον δήμο προσκομίζονταν ψεύτικες αποδείξεις ότι δήθεν τα Ταμεία ήταν τακτοποιημένα, ενώ ο ίδιος άρχισε να πλαστογραφεί παραστατικά της Εφορίας. «Δεν με ενοχλούσε κανένας. Από προϊστάμενο οικονομικής υπηρεσίας ακούστηκε η φράση «πρώτα ο Παναγιωτάκης θα παίρνει λεφτά»» ανέφερε.

  4. NB 13:39 28/07/2015

    1 ΔΙΣ Ευρώ κέρδισε η Μονή Εφραίμ από το Βατοπέδι.

    Η μονή κέρδισε από την ιστορία αυτή πάνω από ένα δισεκατομμύριο ευρώ! Η
    ακριβής μοιρασιά παραμένει άγνωστη…
    Συνολικά ανταλλάσσονται με 31 συμβόλαια 260 (!)
    ακίνητα του ελληνικού δημοσίου με εκτάσεις της λίμνης Βιστωνίδας, εκτάσεις προστατευόμενες, κάποιες αρχαιολογικές, ενίοτε και με το νερό της λίμνης…
    Τα 260 ακίνητα
    αποχαρακτηρίζονται (όσα ήταν δασικά) ώστε να μπορούν να
    μεταπωληθούν έναντι υψηλής αξίας ως οικοδομήσιμα.
    Η μονή κέρδισε από την ιστορία αυτή πάνω από ένα δισεκατομμύριο ευρώ! Η
    ακριβής μοιρασιά παραμένει άγνωστη…

  5. N.MAN. 13:36 28/07/2015

    Μέσα σε ένα χρόνο εξαπλασιάστηκαν οι μη νόμιμες δαπάνες.

    Στα 658 εκατ ευρώ οι μη νόμιμες δημόσιες δαπάνες του 2009!

    Διαβάζω στο Newsit.gr για τις δαπάνες που έκρινε παράνομες το Ελεγκτικό Συνέδριο :
    Μέσα σε ένα χρόνο εξαπλασιάστηκαν οι μη νόμιμες δαπάνες. Το 2008 ήταν 106,4 εκατ. ευρώ, από τα οποία τα 40 εκατ. καταγράφηκαν σε ΟΤΑ και άλλα 60 εκατ. σε ΝΠΔΔ. Ένα χρόνο μετά, εν μέσω κρίσης πάντα αλλά και προεκλογικής περιόδου, το συνολικό ποσό των δαπανών έγινε μεγαλύτερο κατά έξι φορές, φτάνοντας τα 657,7 εκατ. ευρώ! Από αυτά, τα 505,5 αφορούν…

    …στις υπηρεσίες του κεντρικού κράτους, τα 113 εκατ. τα ΝΠΔΔ και τα 38 εκατ. τους ΟΤΑ.

    Σχόλιο : Οι εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης Καραμανλή αποτυπώνονται για ακόμα μια φορά σε αριθμούς που σοκάρουν. Οι άνθρωποι που υποστηρίζουν ότι το έλλειμμα του 2009 φουσκώθηκε, έλαβαν την πολιτική απόφαση να ξοδέψουν 658 εκατομμύρια ευρώ σε μη νόμιμες δημόσιες δαπάνες μέσα στο (εκλογικό) έτος 2009.

    Και μετά φταίει η Μέρκελ…

  6. NB 13:34 28/07/2015

    ΣΕ ποιο ΚΟΜΜΑ πήγαν τα λεφτά κ. Καραμανλή??? .

    Την ίδια ώρα που το ελληνικό κράτος
    κατέρριπτε το παγκόσµιο ρεκόρ δανεισµού διεκδικώντας από τις αγορές το ποσό του 1 δισ. ευρώ την εβδοµάδα (!) προκειµένου να εξυπηρετεί τις λήξεις των οµολόγων , τις μισθοδοσίες των εκατοντάδων χιλιάδων προσληφθέντων υπαλλήλων, και τόσες άλλες σπατάλες και χαριστικές δανειοδοτήσεις,
    ο κ. Ζορµπάς παρέδωσε ένα «δηλητηριώδες» πόρισµα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, που αναφερόταν σε ευθύνες πολιτικών προσώπων και σε διοχέτευση προµηθειών σε « συγκεκριμένο πολιτικό χώρο».
    *Ποιος ήταν ο πολιτικός χώρος που πήγαν τα χρήματα, κύριε Καραμανλή;
    *Τί άλλα στοιχεία επί πλέον απαιτούνται για να μάθουμε ποιοι είναι ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ; Πως κ. Καραμανλή αποφάσισες να κλείσεις τη Βουλή;
    Γι αυτό τον εκπαραθυρώσατε?
    *Τι έγιναν τα λεφτά; Σε ποιό κόμμα πήγαν, όπως υπέδειξε η έρευνα και η έκθεση, του αρμόδιου Προέδρου της ανεξάρτητης αρχής για το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.?
    Καλύπτετε τους ΚΛΕΦΤΕΣ??

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.