ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη 10η Γενική Συνέλευση της ΠΑΔΕΕ

Κοτζιάς: Χωρίς τη διασπορά είμαστε ένα ανάπηρο κράτος

Χωρίς τη διασπορά είμαστε ένα ανάπηρο κράτος, υποστήριξε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, σε χαιρετισμό που απηύθυνε κατά την έναρξη των εργασιών της 10ης Γενικής Συνέλευσης της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (ΠΑΔΕΕ) που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στη Βουλή.

«Είμαστε μαζί, υπάρχουμε μαζί, στηριζόμαστε και σας στηρίζουμε» τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ πρόσθεσε ότι «προοπτική μας είναι ο ελληνισμός μέσω της διασποράς να συνδέει τον πατριωτισμό με την οικουμενικότητα».

Όπως επισήμανε,  ενωμένες οι δυνάμεις του Ελληνισμού, της ελληνικής κοινωνίας και της Διασποράς θα επιβεβαιώσουν ότι η ισχύς των εθνικών κρατών στον 21ο αιώνα συνδέονται με την εμπλοκή Διασποράς και εθνικού κράτους.

Να σημειωθεί ότι η ΠΑΔΕΕ είναι μία μη κομματική πολιτική ένωση, με 200 μέλη από 27 χώρες, που συστάθηκε το 1996, με σκοπό τη δικτύωση και συνεργασία των ελληνικής καταγωγής μελών κοινοβουλίων τρίτων χωρών και στόχο την ισχυροποίηση των σχέσεων φιλίας μεταξύ του ελληνικού κοινοβουλίου και των κοινοβουλίων των χωρών τους.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.