ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Όλγα Γεροβασίλη

«Ο πρωθυπουργός δεν βάζει την υπογραφή του σε καμία διάσπαση»

«Ο πρωθυπουργός της χώρας δεν βάζει την υπογραφή του σε καμία διάσπαση», δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, για τις εξελίξεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, σε συνέντευξή της στο Ράδιο Θεσσαλονίκη.

«Την εκτίμηση απέναντι στη συμπεριφορά της μειοψηφικής άποψης σε αυτό το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, προφανώς και θα την έκανε», είπε και πρόσθεσε: «Τα προβλήματα είναι ανοικτά, τα θέματα είναι διαφανή, δεν κρύβεται κανείς πίσω από το δάχτυλό του. Ακριβώς, με αυτή την έννοια, έκανε και την κριτική του απέναντι στη στάση που τηρείται σήμερα. Επομένως, ο καθένας από την πλευρά του κόμματος, και συλλογικά και ενδεχομένως ανά ομάδες -με την έννοια ότι αυτό που διατύπωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έγινε ποτέ τελικά ενιαίο κόμμα, κόμμα των μελών αλλά παρέμεινε κόμμα των τάσεων- θα πρέπει ο καθένας να πάρει την ευθύνη του απέναντι στην επιλογή που κάνει σήμερα».

Αναφερόμενη στις δύο διαφορετικές στρατηγικές που υπάρχουν σήμερα στον ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε: «Η μία λέει εντός Ευρωζώνης, εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης και να παλέψουμε για αλλαγή συσχετισμών και συνθηκών, να μιλήσουμε για ποια Ευρώπη και μέσα σε ποια Ευρώπη συζητάμε. Να ανοίξουμε, δηλαδή, όλα τα επίδικα ζητήματα που εμφανίζονται σε αυτή τη χρονική και πολιτική συγκυρία. Και από την άλλη, υπάρχει μια στρατηγική που λέει, βγαίνουμε από την Ευρωζώνη και ακολουθούμε εθνικό νόμισμα. Αυτές είναι δύο διαφορετικές στρατηγικές που συγκρούονται. Σε ένα επίπεδο, ενδεχομένως, αντιπολίτευσης μπορούσαν πιο εύκολα να συνυπάρχουν και να βρίσκεται η κοινή συνισταμένη στην πορεία. Σήμερα, όμως, που κάποιος πρέπει να αποφασίζει και δια της ψήφου του στο ελληνικό Κοινοβούλιο, προφανώς δεν είναι και τόσο απλά τα πράγματα».

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης εθνικής ενότητας με τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ για να αποφευχθούν οι πρόωρες εκλογές, η κ. Γεροβασίλη απάντησε αρνητικά και σημείωσε: «Αυτό δεν θα συμβεί. Αυτό δεν υπάρχει στην ατζέντα μας σε καμία των περιπτώσεων. Δεν είναι δρόμος, ο οποίος θεωρούμε ότι είναι προς το συμφέρον της χώρας. Καμία συγκυβέρνηση που δεν έχει τη νομιμοποίηση, δεν είναι καλύτερη από αυτή που έχει τη λαϊκή νομιμοποίηση, σε καμία των περιπτώσεων. Επομένως, όταν φτάνουμε εκεί, μόνο η λαϊκή εντολή μπορεί να δώσει την απάντηση και όχι εκτιμήσεις και όχι τακτικές ή επιλογές, προκειμένου να αποδομηθεί η κυβέρνηση της Αριστεράς, η οποία είναι η μόνη εγγύηση για να βγάλει τη χώρα με τις λιγότερες συνέπειες απ` αυτό το δύσκολο δρόμο».

Σχετικά με τη συμπεριφορά του κ. Βαρουφάκη και τις επιθέσεις που δέχεται, η κυβερνητική εκπρόσωπος επισήμανε: «Να μην ξεχνάμε ότι ο τελικός στόχος δεν είναι η αποδόμηση του κ. Βαρουφάκη. Ο τελικός στόχος είναι η αποδόμηση της κυβέρνησης και του κ. Τσίπρα, από κύκλους πολύ συντεταγμένα δρώντες συνειδητά προς αυτή την κατεύθυνση. Επομένως, αυτό, εμάς, δεν μας φεύγει από το μυαλό».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.