ΚΟΣΜΟΣ

Οργή στο διαδίκτυο

Πορτογαλία: Έπεσε στην είσοδο νοσοκομείου και αναγκάστηκε να περιμένει... ασθενοφόρο να τη μεταφέρει μέσα

Οργή και αγανάκτηση προκάλεσε στην Πορτογαλία η δημοσίευση, στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, των φωτογραφιών μιας 64χρονης γυναίκας η οποία γλίστρησε και έπεσε στην είσοδο ενός νοσοκομείου αλλά οι αρμόδιοι του τμήματος επειγόντων περιστατικών αρνήθηκαν να ασχοληθούν μαζί της και συμβούλευσαν τους παριστάμενους να καλέσουν... τηλεφωνικά το 112, την υπηρεσία άμεσης βοήθειας της χώρας.

Το επεισόδιο αυτό σημειώθηκε το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, όταν η γυναίκα έπεσε από τη ράμπα πρόσβασης στο νοσοκομείο Νόσα Σενιόρα ντου Ροζάριο, στο Μπαρέιρο. «Οι παρόντες ζήτησαν βοήθεια από το τμήμα επειγόντων περιστατικών του νοσοκομείου και εκεί τους απάντησαν να μείνουν δίπλα της και να τηλεφωνήσουν στο 112», ανέφερε ένας αυτόπτης μάρτυρας σε σελίδα στο Facebook.

«Είναι ντροπή, πώς είναι δυνατόν;» «Ήμασταν ένας ηρωικός λαός, σήμερα έχουμε γίνει άνανδροι» ήταν ορισμένα από τα σχόλια στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης.

Η υπηρεσία άμεσης βοήθειας του Μπαρέιρο επιβεβαίωσε ότι κλήθηκε να φροντίσει μια γυναίκα που είχε πέσει μπροστά στην κεντρική είσοδο του... νοσοκομείου. «Σαστίσαμε, αλλά πήγαμε αμέσως εκεί. Η ασθενής πονούσε στο αριστερό πόδι και είχε αμυχές», διευκρίνισαν οι τραυματιοφορείς που ανέλαβαν να μεταφέρουν τη γυναίκα μέχρι την αίθουσα των επειγόντων περιστατικών, σε απόσταση μερικών μέτρων.

«Η κατάσταση της ασθενούς αποδείχτηκε ότι ήταν λιγότερο σοβαρή απ' όσο πιστεύαμε αρχικά» υποστήριξε από την πλευρά της η διοίκηση του νοσοκομείου, χωρίς να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους το νοσηλευτικό προσωπικό δεν ασχολήθηκε αμέσως μαζί της.

Η τραυματίας δέχτηκε τις πρώτες βοήθειες και πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο τρεις ώρες αργότερα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.