ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πριν αναχωρήσει για τη Σύνοδο

Ρέντσι: Πρέπει να οικοδομηθεί μία πολιτική και όχι μόνο οικονομική Ευρώπη

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματτέο Ρέντσι αναφέρθηκε και πάλι σήμερα στην ανάγκη επίλυσης της ελληνικής οικονομικής κρίσης και στην ευρύτερη πραγματικότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Παίρνοντας το λόγο στο Cern (Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Πυρηνικής Έρευνας) της Γενεύης, ο Ιταλός πρωθυπουργός τόνισε: «Ετοιμάζομαι να μεταβώ στις Βρυξέλλες για μια πολλοστή συζήτηση σχετικά με την Ευρώπη. Υπάρχει, όμως, ένα πρόβλημα ακόμη μεγαλύτερο από την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης της Ελλάδας. Το πρόβλημα σχετίζεται με τι είδος Ευρώπης θέλουμε για το μέλλον. Σύμφωνα με τον Ιταλό πρωθυπουργό «για να μπορέσει να οικοδομηθεί μια πολιτική, και όχι μόνον οικονομική Ευρώπη πρέπει να επιστρατεύσουν όλοι, την μέγιστη εξυπνάδα τους».

Πριν την έναρξη του Γιούρογκρουπ, παράλληλα, ο Ιταλός υπουργός οικονομικών Πιέρ Κάρλο Πάντοαν δήλωσε:

«βρισκόμαστε εδώ με εποικοδομητικό πνεύμα για να προσπαθήσουμε να πετύχουμε μια συμφωνία. Πολλά θα εξαρτηθούν, φυσικά, από το ποια στάση θα λάβει η ελληνική κυβέρνηση. Εγώ ελπίζω να επιδείξει εποικοδομητικό πνεύμα». Ο Πάντοαν, τέλος, ευχήθηκε «να ξεκινήσει η ουσιαστική συζήτηση σχετικά με την επιτάχυνση της ολοκλήρωσης της νομισματικής ένωσης».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.