ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στη Σάνη της Χαλκιδικής

Sani Festival: Η jazz και η world ανεβαίνουν στο ...λόφο

Το Sani Festival, μια γιορτή της μουσικής, που ξεκίνησε το 1993, για να καθιερωθεί μετά από 22 χρόνια συνεχούς παρουσίας ως μια διοργάνωση με υψηλό προφίλ και διακριτό στίγμα στον πολιτιστικό χάρτη της χώρας μας, αποκτώντας στην πορεία και διεθνές αντίκτυπο, οδεύει αισίως στην 23η διοργάνωσή του. Από τις 11 Ιουλίου, μέχρι και τις 14 Αυγούστου στο Λόφο της Σάνης στη Χαλκιδική.

Ιδιαίτερα γνωστό διεθνώς πλέον για το τριήμερο αφιέρωμά του στην παγκόσμια σκηνή της jazz, μέσω της θεματικής ενότητας Jazz on the Hill, το Sani Festival ταυτοποιήθηκε ως ένα μουσικό -κυρίως- φεστιβάλ, με σαφείς θεματικές ενότητες, που αγκαλιάζουν μουσικά είδη πολλές φορές μη εμπορικά, ενώ στην πορεία φλέρταρε και με άλλες τέχνες, οι οποίες αλληλεπιδρούν με τη μουσική.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα δομημένο σε θεματικές ενότητες με κύριο συστατικό τις αποκλειστικές μετακλήσεις ανερχόμενων, αλλά και καταξιωμένων δημιουργών του παγκόσμιου μουσικού γίγνεσθαι, αλλά και την ανάδειξη της ελληνικής σύγχρονης μουσικής δημιουργίας. Σ’ αυτό το πνεύμα, στόχος του προγραμματισμού για τη φετινή έκδοση του Jazz on the Hill είναι η γνωριμία με το κοινό διεθνώς καταξιωμένων καλλιτεχνών της jazz, σε μια θεματική που αφορά στους άνδρες jazz vocalists.

sani

Τέσσερις άνδρες μουσικοί και βιρτουόζοι του είδους, οι Chris Potter, Dave Holland, Lionel Loueke και Eric Harland θα ανοίξουν τη φετινή αυλαία του Jazz on the Hill, μια εισαγωγή στην καθαρόαιμη αυτοσχεδιαστική jazz. (11/7)

Στη συνέχεια, ο Hugh Coltman, o προτεινόμενος rising star της φετινής ενότητας του Jazz on the Hill, στην πρώτη και αποκλειστική εμφάνισή του στην Ελλάδα, ο οποίος θα παρουσιάσει στο Λόφο της Σάνης το νέο του project, τις διασκευές των τραγουδιών του Nat King Cole με τα οποία μεγάλωσε και φυσικά αγάπησε. (17/7)

Η θεματική του Jazz on the Hill κλείνει με έναν καλλιτέχνη-πολιτιστικό σύμβολο στις ΗΠΑ. Ο βραβευμένος πολλάκις με Grammy Kurt Elling, ένας από τους διασημότερους jazz vocalists με πολλές διακρίσεις και βραβεία κι ένας από τους μεγαλύτερους τραγουδιστές της jazz στην εποχή μας- ανεβαίνει στο Λόφο της Σάνης για μια και μοναδική συναυλία στον ελλαδικό χώρο. (18/7)

Μια σημαντικότατη μουσική προσωπικότητα, ένας από τους κυριότερους και διασημότερους εκπροσώπους της world music, ο Salif Keita, θα εκπροσωπήσει μ' ένα ιδιαίτερο ακουστικό project το είδος στη θεματική Sounds of the World. (31/7)

Τέλος, τρεις ξεχωριστές συναυλίες , το περιεχόμενο των οποίων αναδεικνύει την ελληνική δημιουργία στο σύνολό της μέσα από την ποίηση, τη λογοτεχνία και τη μουσική, θα συνθέσουν την ενότητα Greek Variations.

Από την ελληνική μουσική σκηνή θα θαυμάσουμε το Play με την Έλλη Πασπαλά και τον Vassilikos (25/7), τη ∆ήμητρα Γαλάνη σε ένα μοναδικό, οπτικοακουστικό πρότζεκτ με τίτλο Chronos (8/8) και μια σύμπραξη του Φίλιππου Πλιάτσικα με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης σε μια μουσική παράσταση με τίτλο The Other Side of Greece (14/8).

Καλλιτεχνική Διευθύντρια: Όλγα Ταμπουρή-Μπάμπαλη

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ συνοπτικά:

JAZZ ON THE HILL
Σάββατο 11 Ιουλίου
Dave Holland, Chris Potter, Lionel Loueke & Eric Harland

Παρασκευή 17 Ιουλίου
HUGH COLTMAN – SHADOWS – τραγούδια του Nat King Cole

Σάββατο 18 Ιουλίου
KURT ELLING – Passion World

GREEK VARIATIONS
Σάββατο 25 Ιουλίου
Έλλη Πασπαλά – Vassilikos: PLAY

SOUNDS OF THE WORLD
Παρασκευή 31 Ιουλίου
SALIF KEITA – Acoustic Project

GREEK VARIATIONS

Σάββατο 8 Αυγούστου

CHRONOS – Δήμητρα Γαλάνη
μία μουσική παράσταση εμπνευσμένη από εξέχοντες Έλληνες ποιητές και συνθέτες

Παρασκευή 14 Αυγούστου

THE OTHER SIDE OF GREECE
Φίλιππος Πλιάτσικας & Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης, υπό τη διεύθυνση του Χάρη Ηλιάδη

INFO: Sani Festival, Λόφος Σάνης, Χαλκιδική. Ημερομηνία: 11 Ιουλίου έως 14 Αυγούστου 2015. Πληροφορίες: www.sanifestival.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.