ΕΛΛΑΔΑ

Δεσμεύτηκε για επιταγές και πληρωμές εμβασμάτων εξωτερικού

Συνάντηση Σταθάκη με ΣΑΤΕ για επίλυση της χρηματοδοτικής κάλυψης των έργων που έχουν σταματήσει

Να τροποποιηθεί ,σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών, η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ώστε να ρυθμιστεί το θέμα των επιταγών και των πληρωμών εμβασμάτων εξωτερικού για τον εξοπλισμό που απαιτείται με σκοπό τη συνέχιση των έργων δεσμεύτηκε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας ,Υποδομών,Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιωργος Σταθάκης στη συνάντηση που είχε με το προεδρείο του Συνδέσμου Ανωνύμων Τεχνικών Εταιριών (ΣΑΤΕ).

Επίσης,σε συνεννόηση με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, το υπουργείο θα προχωρήσει στην επίλυση της χρηματοδοτικής κάλυψης των έργων που έχουν σταματήσει.

Το προεδρείο του ΣΑΤΕ, ενημέρωσε τον υπουργό για τα προβλήματα έμμεσου δανεισμού από τις Τράπεζες, αλλά και ρευστότητας που αντιμετωπίζει ο κλάδος από τις εκκρεμότητες λογαριασμών του ΕΣΠΑ και την επιβολή περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων. Οι εκπρόσωποι του ΣΑΤΕ πρότειναν ως μερική ανακούφιση των εργοληπτικών επιχειρήσεων τη δίμηνη παράταση όλων των συμβάσεων έργων με υπουργική απόφαση και ζήτησαν να αποσαφηνιστεί προς τα Πιστωτικά Ιδρύματα ότι τα αιτήματα για εισαγωγές υλικών, και άλλων ειδών σχετικών με την εκτέλεση έργων ΕΣΠΑ να έχουν προτεραιότητα, ώστε να προχωρήσουν τα έργα. Στη συνάντηση έγινε εκτενής ενημέρωση σχετικά με την πορεία των προγραμμάτων ΕΣΠΑ. Οπως ανέφερε ο υπουργός, μετά από εντατικές διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, συμφωνήθηκε ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα προχωρήσει η εκταμίευση σημαντικού μέρους των υπαρχόντων και νέων δανείων που θα λάβει η χώρα από την Τράπεζα, ενώ από τον Οκτώβριο θα υπάρξει αυξημένη ρευστότητα στα έργα του ΕΣΠΑ, στη βάση των ρυθμίσεων που έχουν συμφωνηθεί με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ.Σταθάκης ζήτησε από τους εκπροσώπους του Συνδέσμου να στηρίξουν τις προσπάθειες που καταβάλλονται ώστε να επιταχυνθεί η διαδικασία και να ολοκληρωθούν τα έργα μέχρι το τέλος του 2015.Ο υπουργός επισήμανε ακόμη ότι υπάρχει η υποχρέωση θέσπισης ενιαίου πλαισίου δημοσίων συμβάσεων που θα λειτουργεί με την έναρξη του νέου έτους και κάλεσε τον ΣΑΤΕ να συνεχίσει να καταθέτει τις γόνιμες προτάσεις του και προβληματισμούς του.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.