ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στις 2 Σεπτεμβρίου

Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών με αγαπημένες όπερες και οπερέτες στον Κήπο του Μεγάρου

Με λυρική και ανάλαφρη διάθεση αρχίζει ο Σεπτέμβριος στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, που προσκαλεί το κοινό ν' αφεθεί στη μαγεία της κλασικής μουσικής καθισμένο στο γρασίδι με φόντο τα μακρινά φώτα της πόλης.

Τις φθινοπωρινές συναυλίες εγκαινιάζει η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών (ΚΟΑ), η οποία θα παρουσιάσει στις 2 Σεπτεμβρίου (ώρα 20:30 ) αποσπάσματα από αγαπημένες όπερες και οπερέτες των Βέμπερ, Πουτσίνι, Ντονιτσέττι, Γιόχαν Στράους (υιού), καθώς και από οπερέτες των Χατζηαποστόλου και Σακελλαρίδη. Την ΚΟΑ διευθύνει ο διακεκριμένος Ολλανδός μαέστρος Γιαν Βερμάνινχ. Τα φωνητικά μέρη αποδίδουν η Γερμανίδα υψίφωνος Κάρεν Λάιμπερ και ο τενόρος και σολίστ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Γιάννης Χριστόπουλος.

Το πρόγραμμα θα αρχίσει με την εισαγωγή και την άρια για σοπράνο «Leise, leise fromme Weise» από την όπερα «Ο ελεύθερος σκοπευτής» του Καρλ Μαρία φον Βέμπερ. Ακολουθούν οι άριες για τενόρο «Fra poco a me ricovero» από τη Λουτσία ντι Λαμμερμούρ του Γκαετάνο Ντονιτσέττι και «O soave fanciulla» από την όπερα Λα Μποέμ του Τζάκομο Πουτσίνι. Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί με την εύθυμη Εισαγωγή από τη δημοφιλέστατη οπερέτα «Οι απάχηδες των Αθηνών» του Νίκου Χατζηαποστόλου και το απόσπασμα «Ψηλά στο μέτωπο» από μια ακόμη πασίγνωστη οπερέτα, τον «Βαφτιστικό» του Θεόφραστου Σακελλαρίδη.

Η βραδιά στον Κήπο με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών θα ολοκληρωθεί με αγαπημένες μελωδίες του βασιλιά του βαλς και της αυστριακής οπερέτας, του Γιόχαν Στράους (υιού). Θα ακουστούν η λαμπερή Εισαγωγή και η εντυπωσιακή άρια «Klänge der Heimat» από τη «Νυχτερίδα» , η άκρως… χορευτική «Annen Polka» και το περίφημο ντουέτο «Wer uns getraut» από την οπερέτα «Ο βαρώνος ατσίγγανος».

Προπώληση εισιτηρίων: 10 ευρώ. Πώληση εισιτηρίων κατά την είσοδο: 12 ευρώ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.