ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Το έχουν ήδη κατεβάσει 100.000 χρήστες σε όλο τον κόσμο

Ισπανία: Ο «διεφθαρμένος δήμαρχος», το νέο βιντεοπαιχνίδι που σαρώνει στις νεαρές ηλικίες

Ο «διεφθαρμένος δήμαρχος» έχει γίνει το νέο παιχνίδι για κινητά τηλέφωνα που συναρπάζει τους νεαρούς Ισπανούς, οι οποίοι έχουν απηυδήσει με τα αλλεπάλληλα σκάνδαλα και τις αποκαλύψεις στη χώρα τους.

«Πρόκειται για ένα δωρεάν παιχνίδι που το δημιουργήσαμε τον Μάιο και το έχουν ήδη κατεβάσει 100.000 χρήστες σε όλο τον κόσμο», είπε ένας από τους τρεις πληροφορικούς που το εμπνεύστηκαν, ο Χαβιέρ Λόπεθ Κάμπα, 26 ετών, από το Ουρένσε της Γαλικίας. Η δωρεάν εφαρμογή για Android και iOS στοχεύει κατά κύριο λόγο «να κατακρίνει τη διαφθορά με σατιρικό τρόπο».

Στον ιστότοπο (meigalabs.com) όπου παρουσιάζεται το παιχνίδι έχουν αναρτηθεί οι "κανόνες" για να γίνει κανείς επιτυχημένος «διεφθαρμένος δήμαρχος»: «Κλέψε όσο μπορείς και συγκέντρωσε μεγάλο ποσό χρημάτων στον λογαριασμό σου στην Ελβετία. Δωροδοκούμε, εξαπατούμε (...) βοηθάμε τις κατασκευαστικές εταιρείες, εκδίδουμε πλαστά τιμολόγια, φοροδιαφεύγουμε: τα συνηθισμένα».

Οι καταστάσεις που καλείται να αντιμετωπίσει ο παίκτης είναι σχεδόν όλες εμπνευσμένες από «πραγματικά γεγονότα» εξήγησε ο Λόπεθ Κάμπα. «Καθημερινά, όταν βλέπουμε τηλεόραση, εμφανίζεται και μια νέα υπόθεση διαφθοράς», είπε.

Ο Λόπεθ Κάμπα τόνισε ότι το παιχνίδι θα συνεχίσει να εξελίσσεται και να εμπλουτίζεται με φράσεις διάσημων... διεφθαρμένων. Έτσι, ο «δήμαρχος» θα εμφανίζεται να απαντά στον δημοσιογράφο που του παίρνει συνέντευξη για την ύποπτη εξαφάνιση δημόσιων πόρων: «Θα διεξάγω όλες τις αναγκαίες έρευνες για να μάθουμε ποιος έκλεψε τα χρήματα» ή «Το λάθος είναι της προηγούμενης κυβέρνησης».

Οι τρεις δημιουργοί του «διεφθαρμένου δημάρχου» διαβεβαιώνουν ότι προς το παρόν δεν έχουν κερδίσει ούτε μισό ευρώ από το παιχνίδι τους.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.