ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στο Καναδικό Μουσείο Ιστορίας

Πάνω από 100.000 επισκέπτες στην έκθεση «Οι Έλληνες: Από τον Αγαμέμνονα στον Μέγα Αλέξανδρο»

Μέσα σε διάστημα μόλις τριών μηνών, περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι έχουν επισκεφθεί την έκθεση «Οι Έλληνες: από τον Αγαμέμνονα στον Μέγα Αλέξανδρο», στο Καναδικό Μουσείο Ιστορίας στην περιοχή Gatineau, έξω από την καναδική πρωτεύουσα, Οτάβα.

«Οι αρχές του Μουσείου έχουν ενθουσιαστεί με την έως τώρα ανταπόκριση του κοινού και ευελπιστούν να υποδεχθούν χιλιάδες ακόμα νέους επισκέπτες στη διάρκεια αυτής της εξαιρετικής έκθεσης» αναφέρει σχετική ανακοίνωση της πρεσβείας του Καναδά στην Αθήνα.

Η έκθεση αποτελεί την πληρέστερη έκθεση για την Αρχαία Ελλάδα που έχει ποτέ παρουσιαστεί στην Βόρειο Αμερική, εξερευνώντας μια περίοδο 5.000 χρόνων ιστορίας. Τα περίπου 500 εκθέματα προέρχονται από 21 ελληνικά μουσεία, μεταξύ αυτών και πολλά αντικείμενα που δεν έχουν ποτέ άλλοτε εκτεθεί εκτός Ελλάδας.

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ζήσει την ξεχωριστή αυτή εμπειρία και να θαυμάσει μοναδικούς θησαυρούς μέχρι τις 12 Οκτωβρίου 2015 προτού αναχωρήσει η έκθεση από τον Καναδά για τον επόμενο σταθμό στο Field Museum στο Σικάγο (ΗΠΑ). Από εκεί θα ταξιδέψει στο National Geographic Museum στην Ουάσινγκτον, όπου θα ολοκληρώσει την περιοδεία της στη Βόρειο Αμερική.

Μια σειρά διαλέξεων, ιδιαίτερου ενδιαφέροντος, από Έλληνες και Καναδούς εμπειρογνώμονες, είναι προγραμματισμένες για τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο, προσφέροντας στους επισκέπτες του Καναδικού Μουσείου Ιστορίας την ευκαιρία να εξερευνήσουν την αινιγματική και μυστηριώδη αρχαία Ελλάδα.

Την έκθεση «Οι Έλληνες: Από τον Αγαμέμνονα στον Μέγα Αλέξανδρο» συνδιοργανώνουν τέσσερα μουσεία της Βορείου Αμερικής, με επικεφαλής το Καναδικό Μουσείο Ιστορίας. Τον συντονισμό του συνολικού έργου ανέλαβε το Ελληνικό Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων), το Καναδικό Μουσείο Ιστορίας (Gatineau, Καναδάς), το Field Museum (Σικάγο, ΗΠΑ), το National Geographic Museum (Ουάσινγκτον, ΗΠΑ) και το Μουσείο Pointe-à-Callière, Κέντρο Αρχαιολογίας και Ιστορίας του Μοντρεάλ (Μοντρεάλ, Καναδάς), με την υποστήριξη της κυβέρνησης του Καναδά.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.