ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε τηλεοπτική συνέντευξη

Βενιζέλος: Στο PSI θα στήσουν άγαλμα και θα το προσκυνάνε με τον κ. Τσίπρα πρώτο

«Στο PSI θα στήσουν άγαλμα και θα το προσκυνάνε με τον κ. Τσίπρα πρώτο», είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος για τη μείωση του ελληνικού χρέους που έγινε επί των ημερών του το 2012.

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για «δημαγωγία» και «προπαγάνδα» γύρω από τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές και χαρακτήρισε «επικίνδυνο ψέμα» το ότι υποσχέθηκε και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο και σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ» καλωσόρισε τον κ. Τσίπρα στη δική του γραμμή και τον κάλεσε να συμπαραταχθεί κι αυτός στη μεγάλη εθνική προσπάθεια.

Απέκλεισε το ενδεχόμενο να προκύψει αυτοδυναμία από τις προσεχείς εκλογές και είπε ότι τυχόν αυτοδυναμία θα είναι «συνώνυμη της αποτυχίας και της ανακύκλωσης του Grexit».

Αναρωτήθηκε γιατί ο κ. Τσίπρας δεν έχει ζητήσει «συγγνώμη» από τον ελληνικό λαό, λέγοντας πως ο ίδιος έχει ζητήσει για τις «ανακολουθίες» του ΠΑΣΟΚ.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Βενιζέλος είπε ότι είναι «νεομνημονιακός και κρυπτοαντιμνημονιακός», τον κάλεσε να συμπράξει σε ένα μεγάλο φιλοευρωπαϊκό μέτωπο ευθύνης και χαρακτήρισε «τερατογένεση» τυχόν επανάληψη της συνεργασίας ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τους Ανεξάρτητους Έλληνες μετά τις εκλογές.

Οι συνέπειες από την διακυβέρνηση του κ. Τσίπρα είναι τραγικές, επισήμανε και τόνισε πως «περάσαμε ξυστά όχι μόνο από το Grexit αλλά και από την κατάλυση της δημοκρατίας». Παράλληλα σημείωσε πως δεν γλυτώσαμε ακόμη από το Grexit αν δεν δείξουμε υπευθυνότητα.

Για το ΠΑΣΟΚ ο κ. Βενιζέλος είπε ότι πρέπει να είναι στην επόμενη Βουλή, για να λειτουργήσει ως «καταλύτης» και «εγγυητής» και σε ερώτηση αν είναι ευπρόσδεκτος ο Γιώργος Παπανδρέου στο ΠΑΣΟΚ, απάντησε: «Το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ έχει πάρει αποφάσεις για το θέμα αυτό και ο ίδιος πήρε την απόφαση το 2015 να ακολουθήσει μια άλλη διαδρομή».

Χαρακτήρισε «κολοσσιαία πολιτική απάτη» του ΣΥΡΙΖΑ το δημοψήφισμα του Ιουλίου και «τραγικό λάθος» του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. το μπόνους των 50 εδρών στο πρώτο κόμμα.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Θ.Τ. 22:35 25/08/2015

    Ο ΒΒ κάνει «τράκα» το PSI που στηρίζεται στην συμφωνία της 26ης/10/2011 του ΓΑΠ,
    παρά τις «προσπάθειες» του ΒΒ μαζί με τους «άλλους» μέσα και έξω από την Ελλάδα .
    Αν ήταν όμως μόνο αυτή η «τράκα»,
    που συνδιάστηκε και με την «ιστορία με τις μη κοινές μετοχές»
    πάλι γιά την πελατεία του
    Κε Φελνίκο μας . . .

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.