ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη συμμετοχή από οργανώσεις, σωματεία κ.λπ.

Δύο χρόνια από τη δολοφονία Φύσσα - Αντιφασιστικές συγκεντρώσεις, δράσεις και συναυλίες

Σαν σήμερα, πριν από δύο χρόνια ο Παύλος Φύσσας έχασε τη ζωή του από το μαχαίρι του χρυσαυγίτη Γιώργου Ρουπακιά. Το απόγευμα διοργανώνονται αντιφασιστικές συγκεντρώσεις στο Κερατσίνι, όπου δολοφονήθηκε ο Φύσσας. Συνδικάτα και σωματεία του Πειραιά αναμένεται να συγκεντρωθούν, από τις 18:00, στην Παναγή Τσαλδάρη 60 στο μνημείο του Παύλου Φύσσα, στην πλατεία Κύπρου και στην πλατεία Ζαρντέν.

Πριν από δύο ακριβώς χρόνια η Χρυσή Αυγή έδειξε τι ακριβώς είναι, με τον Γιώργο Ρουπακιά να μαχαιρώνει στην καρδιά τον 33χρονο ακτιβιστή-μουσικό σε μια εγκληματική ενέργεια που στιγμάτισε το πολιτικό και κοινωνικό τοπίο. Ο πολιτικός κόσμος καταδίκασε τότε τη δολοφονία, πραγματοποιήθηκαν αρκετές πορείες διαμαρτυρίας και διαδηλώσεις και ξεκίνησε μια πολύ καθυστεριμένη συζήτηση για το πιο είναι το πραγματικό πρόσωπο της Χρυσής Αυγής, η οποία κορυφώθηκε με τη σύλληψη δεκάδων μελών της, ανάμεσά τους το μεγαλύτερο μέλος της κοινοβουλευτικής της ομάδας (οι κατηγορίες που τους βαραίνουν δεν περιορίζονται στην υπόθεση δολοφονίας) ενώ η δίκη της οργάνωσης είναι ακόμη σε εξέλιξη.

Επέτειος και ...Χρυσή Αυγή

Η φετινή επέτειος περιλαμβάνει και ...Χρυσή Αυγή, καθώς ο αρχηγός του νεοναζιστικού κόμματος της Νίκος Μιχαλολιάκος δήλωσε σε ραδιοφωνική συνέντευξή του πως η οργάνωσή του αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη της δολοφονίας, ο οποίος προκάλεσε το κοινό αίσθημα με την κυνική ομολογία του, προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση κομμάτων και οργανώσεων. Ο Μιχαλολιάκος στη συνέχεια προχώρησε σε «διορθωτική» δήλωση κάνοντας διευκρινίσεις και... αναλαμβάνοντας ξανά την ευθύνη.

Αντιφασιστικές συγκεντρώσεις, δράσεις μνήμης και συναυλίες

Ακριβώς δύο χρόνια μετά τη δολοφονία, σε πολλές περιοχές της χώρας θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις για τη μαύρη επέτειο, ενώ, στην Αθήνα, εργατικά συνδικάτα, σωματεία, συλλογικότητες, αντιφαστιστικές οργανώσεις και κόμματα της Αριστεράς θα συγκεντρωθούν στο σημείο της δολοφονίας του Killah-P (όπως ήταν το μουσικό ψευδώνυμο του 33χρονου ράπερ).

Το βράδυ, στο Σκοπευτήριο Καισαριανής, θα πραγματοποιηθεί και μια μεγάλη συναυλία μνήμης με τη συμμετοχή καλλιτεχνών από τον χώρο του hip hop στον οποίο ανήκε μουσικά και ο ίδιος ο Παύλος Φύσσας. Η συναυλία θα ξεκινήσει στις 21:00, ενώ η είσοδος είναι ελεύθερη. Τα έξοδα θα καλυφθούν από το μπαρ και από την πώληση ενός αναμνηστικού T-shirt και εφόσον τα έσοδα είναι περισσότερα, τα χρήματα θα διατεθούν για αγορά τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης και τα οποία θα αποσταλούν σε σημεία υποδοχής μεταναστών.

«Είναι υποχρέωσή μας να μην επιτρέψουμε στη φασιστική ιδεολογία να δηλητηριάζει τις ψυχές των νέων ανθρώπων, να μην επιτρέψουμε να υπάρξει άλλο θύμα ρατσισμού ανεξάρτητα από φύλο, θρησκεία, χρώμα ή πολιτική τοποθέτηση» τονίζει σε δήλωσή του ο δήμαρχος Κερατσινίου Χρήστος Βρεττάκος. «Η δολοφονία αυτή δεν ήταν η αρχή αλλά ούτε και το τέλος της δράσης της Χρυσής Αυγής. Παρά την προσπάθεια να εξαπατήσουν την κοινωνία δείχνοντας ένα άλλο πρόσωπο , η δράση τους συνεχίζεται σπέρνοντας το μίσος απέναντι σε μετανάστες και αντιφασίστες πολίτες» προσθέτει.

«Η 18η του Σεπτέμβρη πρέπει να αποτελέσει το μαζικό και αποφασιστικό ξεκίνημα για την ανάπτυξη ενός αντιφασιστικού κινήματος το οποίο με κεντρικές αντιφασιστικές κινητοποιήσεις και με δράσεις στις γειτονιές και τους κοινωνικούς χώρους δε θα αφήσει τους φασίστες να σηκώσουν κεφάλι και να ξαναβγούν στο δρόμο. Το χρωστάμε στη μνήμη του Παύλου» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού.

Στη σημερινή συγκέντρωση συμμετέχουν ναυτεργατικά σωματεία, τα σωματεία Μετάλλου Αττικής, Εμποροϋπαλλήλων Πειραιά, η Πανελλαδική Ενωση Ελαιουργοσαπωνοποιών Καθαριστριών Πειραιά, Λογιστών Πειραιά, Ιδιωτικής Υγείας, Επαγγελματιών Οδηγών, Παράρτημα Οικοδόμων, Συνταξιούχων ΙΚΑ και ΟΑΕΕ Πειραιά.

4 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Μνήμων 11:18 18/09/2015

    ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΑΠΟ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ:

    Στην επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρεται: «Εξιχνιάσθηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της…
    Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η ανθρωποκτονία 27χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Πακιστάν, που διαπράχθηκε την 03.20 ώρα σήμερα, στην οδό Τριών Ιεραρχών έναντι του αριθμού 65-67, στα Πετράλωνα. Το θύμα έφερε τραύμα από αιχμηρό αντικείμενο στο αριστερό υποδιάφραγμα-θωρακική χώρα. Δράστες είναι δύο ημεδαποί ηλικίας 25 και 29 ετών, οι οποίοι μετά από εκτεταμένες αναζητήσεις εντοπίστηκαν άμεσα και συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ομάδας «Ζ» την 03.40 ώρα σήμερα, στην συμβολή των οδών Ξενοφώντος και Φιλελλήνων στο κέντρο της Αθήνας. Ο 29χρονος δράστης υπηρετεί στο Πυροσβεστικό Σώμα. Οι συλληφθέντες επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα, την πινακίδα κυκλοφορίας της οποίας είχαν αποκρύψει κάτω από τη σέλα. Στη κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο μαχαίρια (πεταλούδες). Οι δύο δράστες ισχυρίζονται ότι προηγήθηκε διαπληκτισμός με το θύμα . Σε έρευνες που διενεργήθηκαν στις οικίες τους βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν : Tρία στιλέτα τύπου πεταλούδα . Ένας σουγιάς. Μία μαύρη λεπίδα με ειδική λαβή. Ένα αεροβόλο πιστόλι. Μία σιδερογροθιά. Πλήθος μεταλλικών σφαιριδίων. Δύο σφαίρες πολεμικού τυφεκίου. Δύο ξύλινα ρόπαλα. Μία σφεντόνα. Στην οικία επίσης του 25χρονου βρέθηκαν 50 προεκλογικά φυλλάδια πολιτικού κόμματος. Οι συλληφθέντες, οι οποίοι είναι προσεσημασμένοι για κλοπή, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών».

  2. Μνήμων 11:17 18/09/2015

    ΒΓΗΚΕ ΛΟΙΠΟΝ ΣΕΡΓΙΑΝΙ ΤΟ ΧΑΦΙΕΔΟΤΣΟΥΡΜΟ
    Κατάθεση-φωτιά: Ο Γερμενής μας εκπαίδευε να σκοτώνουμε με μαχαίρι
    Ο Γερμενής μας εκπαίδευε να σκοτώνουμε με μαχαίρι.
    Κατάθεση-φωτιά: Ο Γερμενής μας εκπαίδευε να σκοτώνουμε με μαχαίρι
    « Κατάθεση-φωτιά: Ο Γερμενής μας εκπαίδευε να σκοτώνουμε με μαχαίρι »
    Tι αναφέρει στην κατάθεση-φωτιά ενός πρώην Χρυσαυγίτη για τα νεοναζιστικά τάγματα εφόδου εκπαιδεύονταν στη διάπραξη εγκλημάτων; Συνταρακτική αποκάλυψη έκανε η Σοφία Φασουλάκη στο κεντρικό δελτίο του Μega. Έφερε στο φως κατάθεση πρώην Χρυσαυγίτη, τα στοιχεία του οποίου προστατεύονται, σύμφωνα με την οποία τα νεοναζιστικά τάγματα εφόδου εκπαιδεύονταν στη διάπραξη εγκλημάτων, όπως πώς να ρίχνουν μαχαιριές με θανατηφόρα αποτελέσματα και πώς να καίνε ανθρώπους ζωντανούς με καπνογόνα .

  3. Μνήμων 11:15 18/09/2015

    ΠΟΙΟΣ »ΒΟΗΘΑ»» ΤΗΝ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΤΟΣΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ????
    ==============================================
    ΣΥΓΚΑΛΥΨΑΝ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΓΙΑΤΙ Ο ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΗΤΑΝ
    Πυρηνάρχης» της «Χρυσής αυγής» Δράμας

    ΟΜΟΛΟΓΗΣΕ Ο 28ΧΡΟΝΟΣ ΔΡΑΣΤΗΣ ΧΡΥΣΑΛΗΤΗΣ ΦΑΣΙΣΤΑΣ (ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΑΝΤΕΜΗΣ)
    Σκότωσε και «τσιμέντωσε» 20χρονο Ρουμάνο
    Ενα στυγερό έγκλημα αποκάλυψε 28χρονος τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στην Αρτέμιδα, όταν παρουσιάστηκε αυτοβούλως στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής και ομολόγησε την δολοφονία.
    Ο 28χρονος Παναγιώτης Μπαντέμης, Πυρηνάρχης» της «Χρυσής αυγής» Δράμας, είπε στους αστυνομικούς ότι την περασμένη Κυριακή, μέσα στο ξυλουργείο του πατέρα του, σκότωσε τον 20χρονο Ρουμάνο χτυπώντας τον με ένα μαχαίρι στην πλάτη και στη συνέχεια άνοιξε έναν λάκκο σε διπλανό χώρο, όπου τον έθαψε και κάλυψε όλο τον χώρο με τσιμέντο.
    Η υπόθεση αποκαλύφθηκε από την επίμονη έρευνα του πατέρα του 20χρονου Ρουμάνου, ο οποίος είχε δηλώσει την εξαφάνιση του παιδιού του στην Αστυνομία, ενώ πίεζε τον 28χρονο να του πει τι έχει γίνει, γνωρίζοντας ότι οι δύο έκαναν παρέα.
    Όσον αφορά στο πως διέπραξε το έγκλημα, ανέφερε ότι κάποια στιγμή, ενώ μάλωσαν για θέματα που σχετίζονται με ναρκωτικά, αποφάσισε, είπε, να τον σκοτώσει. Πήρε ένα μαχαίρι και ένω έκαναν εργασίες στο ξυλουργείο, τον κτύπησε τρεις φορές στην πλάτη και τον σκότωσε.
    Ο νεαρός ισχυρίστηκε οτι στη συνέχεια πανικοβλήθηκε όταν συνειδητοποίησε τι έχει κάνει και για να μην αποκαλυφθεί, σκέφτηκε να θάψει το πτώμα. Έτσι το «τσιμέντωσε» και συνέχισε να εργάζεται σαν να μην είχε συμβεί τίποτα.
    ΥΓ.
    ΑΚΟΥΣΑΤΕ ΤΙΠΟΤΕ; ΤΟ…»ΕΘΑΨΑΝ» ΣΑΝ ΤΗ ΓΑΤΑ ΤΟ ΣΚΑΤΟΣ ΤΗΣ!

  4. Μνήμων 11:12 18/09/2015

    Δίκη Φαίης :Καίει τον Στεφανάκη η κολλητή της Φαίης. Το ξέσπασμα της Μαριαλένας
    ==========================================================
    Ένταση επικράτησε κατά την 5η μέρα της δίκης για την πολύκροτη υπόθεσης της δολοφονίας της 23χρονης Φαίης Μπάχλα, τον Απρίλιο του 2013 στη Νέα Μάκρη.

    Τι κατέθεσε η κολλητή της Φαίης

    Η στενή φίλη της Φαίης ανέφερε πως ο κατηγορουμενος είχε απαγορέψει στην 23χρονη να εργάζεται και να βλέπει τους φίλους της καθώς τη ζήλευε παράφορα και συχνά της έκανε σκηνές.

    Οπως χαρακτηριστικά κατέθεσε η μάρτυρας – κλειδί, λίγες μέρες πριν τον άγριο ξυλοδαρμό που οδήγησε τη Φαίη στο θάνατο το ζευγάρι είχε έναν καυγά γιατί η καλλονή με τα γαλάζια μάτια του είπε οτι θα βγει για φαγητο με μια φιλη της και ο Στεφανάκης της είπε «» Θα σου γ… Και δεν θα βγαίνεις έξω για να γνωρίζεις γκόμενους. Δεν θα πας πουθενά !».

    Μίλησε επίσης για άλλα δυο περιστατικά πριν το μοιραίο βράδυ όπου είχε δει τη Φαίη να είναι πολύ χτυπημένη. Συγκεκριμένα ανέφερε «τρεις εβδομάδες πριν συμβεί ότι συνέβη, η Φαίη κούτσαινε και είχε μώλωπες στο πρόσωπο. Μου είπε οτι είχε πέσει από τις σκάλες του σπιτιού της ενώ σε μια άλλη φίλη μας είπε οτι έπεσε από τις σκάλες στο σπίτι του Βαγγέλη. Δεν την πίστεψα, όπως δεν πίστεψα οτι δεν είχε συμβεί τίποτα όταν μου είπε πως ήθελε να πάει στο Κέντρο Υγείας στα Σπατα, κατα τη διάρκεια της ίδιας εβδομάδας, γιατί την πονούσε το αυτί της».

    «Τα χτυπήματα στη Φαίη ήταν επαγγελματικά μου είπε ο γιατρός της ΜΕΘ»

    Συγκλονιστική είναι η περιγραφή της 20χρονης μάρτυρος σχετικα με το θέαμα που αντίκρισε στο θάλαμο του νοσοκομείου όπου νοσηλευόταν η Φαίη διασωληνωμένη λίγες ώρες μετά τον ξυλοδαρμό της.

    «Ηταν μόνη της. Το πρόσωπο της γεμάτο αίματα και γρατζουνιες. Τα ματια της κλειστά με γάζες και πρησμένα. Απο τη μύτη της έτρεχε αίμα, όπως αίμα είχε και ανάμεσα στα δάκτυλα της. ´Οταν τη μεταφέραμε στην ιδιωτική κλινική, με φώναξε στο γραφείο του ο διευθυντής της ΜΕΘ και μας είπε πως ο άνθρωπος που τη χτύπησε ήταν επαγγελματίας και πως τα χτυπήματα έγιναν με τέτοιο τρόπο που ήταν ολοφάνερο πως ήθελε να τη σκοτώσει. Μας είπε οτι η Φαίη ήταν κλινικά νεκρή και πως θα ήταν θαύμα εαν θα γλιτωνε».

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.