ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Εξασφάλισε θέση στο προολυμπιακό τουρνουά

Φινάλε με νίκη για την Εθνική

Η Εθνική επικράτησε της Λετονίας 97-90 και εξασφάλισε θέση στο προολυμπιακό τουρνουά.

Η Εθνική Ελλάδας σοβαρεύτηκε στο τέλος, νίκησε 97-90 την αξιόμαχη Λετονία και εξασφάλισε «εισιτήριο» για το προολυμπιακό τουρνουά. Παράλληλα, ολοκλήρωσε την παρουσία της στο εφετινό Ευρωμπάσκετ.

Όλα ήταν θέμα σοβαρότητας. Απέναντι στη Λετονία η Εθνική παρουσιάστηκε στο μεγαλύτερο διάστημα άψυχη. Ηταν λογικό από τη στιγμή που «κουβαλούσε» την πίκρα του αποκλεισμού από τα ημιτελικά. Οι Λετονοί το εκμεταλλεύτηκαν αυτό κι αφού μας «σκότωναν» από τα τρίποντα, έφτασαν την υπέρ τους διαφορά σε διψήφιο αριθμό, κάνοντας μάλιστα ένα απίστευτο σερί 24-0.

Ουσιαστικά η ελληνική ομάδα σοβαρεύτηκε στα μέσα του τρίτου δεκαλέπτου. Έκανε τα αυτονόητα και σε συνδυασμό με την αστοχία των Λετονών, κατέβασε τη διαφορά και μπήκε ξανά στη διεκδίκηση της νίκης (60-61 στο τέλος της τρίτης περιόδου).

Στην τελευταία περίοδο όλα πήραν τον δρόμο τους. Η Ελλάδα γύρισε το ματς, πήρε προβάδισμα, έπαιξε σοβαρά και έφτασε στην τελική επικράτηση απέναντι στην αξιόμαχη Λετονία, επικρατώντας 97-90. Με τη νίκη αυτή πήρε το εισιτήριο για το προολυμπιακό τουρνουά και ολοκλήρωσε την παρουσία της στο Ευρωμπάσκετ.

Τα δεκάλεπτα: 17-24, 37-44, 60-61, 97-90

Ελλάδα: Μπουρούσης 20, Ζήσης 12, Σπανούλης 16, Καλάθης 15, Σλούκας 6, Καϊμακόγλου, Κουφός 5, Πρίντεζης 8, Αντετοκούνμπο 15

Λετονία: Μέγερις 14, Φρεϊμάνις 10, Μπλουμς 2, Μπέρτανς 14, Τίμα 6, Γιανιτσένοκς 22, Στρέλνιεκς 2, Μπέρζινς 5, Βετσβάγκαρς, Μέιερς 13

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.