ΚΟΣΜΟΣ

Συνάντηση Αναστασιάδη-Ακιντζί

Κρίσιμοι οι επόμενοι μήνες για το Κυπριακό

Κρίσιμους για το Κυπριακό χαρακτηρίζουν τους επόμενους μήνες οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης και Μουσταφά Ακιντζί, στην κοινή τους δήλωση, την οποία ανέγνωσε ο ειδικός σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Έσπεν 'Αϊντα, μετά το τέλος της σημερινής συνάντησης.

Στη συνάντηση, η οποία διήρκεσε 4 ώρες, Αναστασιάδης και Ακιντζί προέβησαν σε ανασκόπηση της μέχρι τώρα πορείας των διαπραγματεύσεων και ενημερώθηκαν από τους διαπραγματευτές για την εργασία που έγινε από την προηγούμενη συνάντηση της 1ης Σεπτεμβρίου.

Δηλώνουν ότι είναι ενθαρρυμένοι από την πρόοδο, που έχει επιτευχθεί και αναγνωρίζουν ότι απομένει να γίνει πολύ σκληρή δουλειά.

Συμφώνησαν, επίσης, να εντατικοποιήσουν την εργασία τους και ότι θα αυξήσουν τη συχνότητα των συναντήσεών τους.

Ο κ. Αναστασιάδης και ο κ. Ακιντζί επανέλαβαν τη δέσμευσή τους να εργαστούν ακούραστα για να επιτύχουν συνολική διευθέτηση του Κυπριακού, το συντομότερο δυνατόν. Οι επόμενες συναντήσεις των ηγετών των δύο κοινοτήτων στο πλαίσιο των απευθείας διαπραγματεύσεων θα πραγματοποιηθούν στις 12 και στις 30 Οκτωβρίου.

Ο κ. Αναστασιάδης δήλωσε πως κατά τη σημερινή συνάντηση έγινε μια εφ' όλης της ύλης ανασκόπηση της μέχρι σήμερα πορείας των διαπραγματεύσεων. Οι δύο πλευρές, είπε, προχώρησαν στην καταγραφή των μέχρι σήμερα συγκλίσεων και των αποκλίσεων, προκειμένου κατά το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα να δωθεί ιδιαίτερη έμφαση στα σημεία, όπου δεν έχει υπάρξει συμφωνία.

Αύριο ο πρόεδρος Αναστασιάδης θα δεχθεί την υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Βικτώρια Νούλαντ, η οποία βρίσκεται στην Κύπρο για συναντήσεις με τους δύο ηγέτες, και στην συνέχεια τον ειδικό σύμβουλο του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Έσπεν 'Αϊντα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.