ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημήτρης Κουτσούμπας

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε το 3ο και χειρότερο μνημόνιο - Κακογραμμένη κόπια η Λαϊκή Ενότητα»

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε αποψινή του ομιλία σε συγκέντρωση της ΚΝΕ στο Θησείο, ανέφερε ότι η λύση για τα καθημερινά αδιέξοδα που ζει η νεολαία βρίσκεται στην συμπόρευση με το ΚΚΕ στον δρόμο της αμφισβήτησης και της ανατροπής του σημερινού σάπιου συστήματος.

Είπε ότι οι πρόθυμοι, για κυβέρνηση συνεργασίας την επομένη των εκλογών, είναι πολλοί, αλλά ο σκοπός ένας που είναι η υλοποίηση του 3ου σκληρού μνημονίου. Επισήμανε τη θέση των βιομηχάνων, που - όπως είπε - ζητούν κυβέρνηση πλήρως στοιχημένη πίσω από τις επιδιώξεις του συμφωνηθέντος προγράμματος προσαρμογής, τονίζοντας ότι «αυτή ακριβώς η θέση συνοδεύει και τις τοποθετήσεις των βασικών κομμάτων του παλιού και νέου κατεστημένου».

Πρόσθεσε, ότι απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων είναι τα αντιλαϊκά μέτρα και πρόσθεσε ότι «δικό τους εργαλείο και όργανο είναι και οι κυβερνήσεις. Τέτοια ήταν και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που απέδειξε πολύ γρήγορα ότι όταν αποδέχεσαι σαν «ιερό και όσιο» τον καπιταλιστικό δρόμο και τις δεσμεύσεις της ΕΕ, τότε θα οδηγηθείς στην ίδια αντιλαϊκή πολιτική με τους προηγούμενους, να υπογράφεις μνημόνια».

«Η διέξοδος από τη σημερινή βαρβαρότητα που ζει η νεολαία βρίσκεται στην ανατροπή της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας και εξουσίας. Αυτός είναι ο δρόμος της ανατροπής. Η κοινωνική ιδιοκτησία και η εξουσία του λαού», υπογράμμισε ο κ. Κουτσούμπας. Πρόσθεσε, ότι το πραγματικά καινοτόμο και πρωτοπόρο σήμερα βρίσκεται στην πρόταση του ΚΚΕ, για ενεργό συμμετοχή του λαού και της νεολαίας στον σχεδιασμό της παραγωγής και στους θεσμούς της νέας εξουσίας, ως προϋποθέσεων για πραγματική λύτρωση από τα δεσμά του κεφαλαίου, για μονομερή και ολοσχερή διαγραφή του χρέους, για αποδέσμευση από την ΕΕ.

Επέκρινε τον ΣΥΡΙΖΑ, ότι εκμεταλλευόμενος τον πόθο της νεολαίας και του λαού για απαλλαγή από τα μνημόνια, έφερε το 3ο και χειρότερο, ότι πούλησε το ψέμα πως με μια ψήφο και χωρίς να θιχτούν οι μεγάλοι ένοχοι θα άλλαζε η ζωή της νεολαίας, ότι τήρησε στο ακέραιο τις δεσμεύσεις του για προνόμια και παροχές στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, ότι υπηρέτησε πιστά τις κατευθύνσεις και τις δεσμεύσεις της ΕΕ, ότι συμμετείχε ενεργά σε ΝΑΤΟικές ασκήσεις, προωθώντας ταυτόχρονα νέα αμερικανική βάση στο Αιγαίο και ότι επιδόθηκε ακόμα και σε πρακτικές πελατειακών σχέσεων.

«Αυτά τα "έργα και ημέρες" δεν έχουν μόνο την υπογραφή Τσίπρα. Έχουν και τις υπογραφές του Λαφαζάνη,του Στρατούλη και των υπολοίπων που τώρα έφυγαν από τον ΣΥΡΙΖΑ», είπε ο κ. Κουτσούμπας. Κατηγόρησε την «λεγόμενη Λαϊκή Ενότητα», για το ότι έδινε "αριστερό" άλλοθι στην κυβέρνηση, παροπλίζοντας ταυτόχρονα το κίνημα και τώρα «με περίσσιο θράσος» ζητά την ψήφο αριστερών, ριζοσπαστών και νεολαίας για να «μας προτείνουν πάλι την ίδια εκδοχή του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ που πλέον δοκιμάσαμε στην πλάτη μας, να σκορπίσουν ξανά ψεύτικες ελπίδες και προσδοκίες σε μια αποτυχημένη πολιτική πρόταση και στρατηγική για τη διέξοδο από την κρίση».

Ο κ. Κουτσούμπας. είπε ότι ο λαός και η νεολαία έχει ζήσει σχεδόν όλες τις κυβερνητικές παραλλαγές και σχήματα, ακόμα και «κινήματα» που - όπως τόνισε- επειδή δεν έβαζαν στον στόχο τον πραγματικό αντίπαλο, αξιοποιήθηκαν αρχικά ενάντια στο οργανωμένο λαϊκό κίνημα για να αφομοιωθούν στη συνέχεια από το σύστημα και τα επιτελεία του και πρόσθεσε ότι «η αντίθεση με τον ίδιο τον καπιταλιστικό δρόμο, ως κίνητρο, ως αφετηρία, ως συνειδητή αμφισβήτηση σε πρώτη φάση, είναι ο λόγος εκείνος που μπορεί να κινητοποιήσει πιο σχεδιασμένα τον εργαζόμενο λαό, τη νεολαία».

Αναφέρθηκε στο κάθε φορά προβαλλόμενο από το σύστημα στην νεολαία ως «αντισυστημικό», από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα ως την Χρυσή Αυγή και την «παρακμιακή» ψήφο, επισήμανε τα αποτελέσματα που είχαν αυτές οι επιλογές και τόνισε: «θα γίνουμε πιόνια στους σχεδιασμούς τους ή θα φτιάξουμε το δικό μας σχέδιο μάχης; Η πείρα μπορεί να γίνει δύναμη αγώνα και ανατροπής όταν συναντηθεί με το ΚΚΕ. Η οργή να μη γίνει φούσκα που θα σκάσει, που θα τη φέρει το σύστημα στα μέτρα του».

Προειδοποιώντας ότι το πρόγραμμα της νέας κυβέρνησης «είναι από τώρα δεδομένο, βάρβαρο και αντιλαϊκό», κάλεσε ώστε «καμία ψήφος που έφυγε να μην επιστρέψει στη ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ. Είναι φανατικοί υποστηρικτές της πολιτικής του κεφαλαίου που έχει τσακίσει τις λαϊκές οικογένειες. Τώρα μπορεί με εμπιστοσύνη να κατευθυνθεί σωστά μόνο στο ΚΚΕ».

Σε ό,τι αφορά το θέμα της ανεργίας είπε ότι οι θέσεις των άλλων κομμάτων είναι πανομοιότυπες, κομμένες και ραμμένες στα μέτρα των επιχειρηματικών ομίλων, των κατευθύνσεων της ΕΕ, και του καπιταλιστικού δρόμο ανάπτυξης που υπηρετούν τα προβλεπόμενα στο 3ο μνημόνιο μέτρα, ενώ τον ίδιο δρόμο υπερασπίζεται και «η κακογραμμένη κόπια του ΣΥΡΙΖΑ, η λεγόμενη Λαϊκή Ενότητα».

«Ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης, με όποια κυβέρνηση στο τιμόνι της διαχείρισης και με όποιο νόμισμα, σημαίνει νέες απανωτές θυσίες για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Αυτοί θα έχουν τον πλούτο και τα κλειδιά της οικονομίας στα χέρια τους. Αυτοί θα καθορίζουν το τι παράγεται, το πόσο παράγεται με κριτήριο το κέρδος τους και μόνιμα θα την πληρώνει ο λαός και τα παιδιά του. Γι' αυτό και ο ΣΥΡΙΖΑ - 2 είναι 100% συστημικό κόμμα» πρόσθεσε.

Ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι αυτό το σύστημα δεν φτιασιδώνεται, ενώ δημιουργεί μόνο θύματα που είναι οι λαοί σε όλο τον κόσμο και καραβιές προσφύγων. «Το ΝΑΤΟ, η ΕΕ, οι ιμπεριαλιστές, που δημιούργησαν το πρόβλημα, δεν πρόκειται να το λύσουν», πρόσθεσε.

Κάλεσε σε ενίσχυση της αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και απομόνωση της φασιστικής Χρυσής Αυγής και του ρατσιστικού της δηλητηρίου, την οποία χαρακτήρισε, με βάση τις θέσεις της και τις πράξεις της, «μαντρόσκυλο των αφεντικών».

Ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι μέτρα για την ανακούφιση των οξυμμένων προβλημάτων της νεολαίας θα επιβάλει η λαϊκή αγωνιστική δράση και κάλεσε σε ένταση του οργανωμένου μαζικού αγώνα ανέργων και εργαζομένων με τα Σωματεία, τις Επιτροπές Ανέργων και τις Λαϊκές Επιτροπές.

Τέλος, ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, ανακοίνωσε ότι οι κεντρικές εκδηλώσεις του 41ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - Οδηγητή, που αναβλήθηκαν λόγω των εκλογών, θα πραγματοποιηθούν στο Πάρκο Τρίτση, στις 8, 9 και 10 Οκτωβρίου.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.