ΥΓΕΙΑ

Τι να προσέξετε

Ποια φρούτα προκαλούν φούσκωμα στην κοιλιά

Τα φρούτα αποτελούν μια από τις πλέον υγιεινές διατροφικές επιλογές, καθώς είναι πλούσια σε βιταμίνες και φυτικές ίνες.

Κάποια από αυτά όμως, λόγω της φρουκτόζης αλλά και των φυτικών ινών που δεν χωνεύονται εύκολα, μπορεί να σας προκαλέσουν πρήξιμο στην κοιλιά.

Αν υποφέρετε συχνά από φούσκωμα και πρήξιμο στην κοιλιά, σταθμίστε αν πρέπει να καταναλώσετε τα παρακάτω φρούτα:

Μήλα
Τα μήλα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, ιδιαίτερα τα πράσινα, αλλά και σε φρουκτόζη. Γι' αυτό χωνεύονται δύσκολα από τον οργανισμό. Για να μην σας προκαλέσει πρήξιμο, καταναλώστε μισό μήλο σαν σνακ.

Αχλάδια
Τα αχλάδια περιέχουν φυτικές ίνες αλλά και πηκτίνη που μας χορταίνει, είναι διουρητική και βοηθάει στην μείωση της χοληστερόλης. Δυστυχώς, όμως, περιέχουν και σορβιτόλη που μπορεί σε μεγάλη ποσότητα να προκαλέσει πρήξιμο.

Κεράσια, σταφύλια, μάνγκο και ανανάς
Αυτά τα φρούτα περιέχουν ζάχαρη που χωνεύεται δύσκολα από τον οργανισμό και προκαλούν φούσκωμα. Για να μπορέσετε να τα καταναλώσετε χωρίς να έχετε πρόβλημα, καλό είναι να τα μασάτε αρκετά.

Αποξηραμένα βερίκοκα, σταφίδες και δαμάσκηνα
Τα αποξηραμένα φρούτα μπορεί να βοηθούν όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα δυσκοιλιότητας, προκαλούν όμως φούσκωμα στην κοιλιά εξαιτίας της ζάχαρης και των φυτικών ινών που περιέχουν. Προσπαθήστε να πίνετε πολύ νερό κάθε φορά που καταναλώνετε αποξηραμένα βερίκοκα, σταφίδες ή δαμάσκηνα. onmed.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.