MEDIA

Μεϊμαράκης: Το όλο θέμα χρήζει νέας προσέγγισης

Spiegel: Η ΝΔ αμφισβητεί τα στοιχεία ΣΥΡΙΖΑ για τις γερμανικές αποζημιώσεις

«Οι Έλληνες συντηρητικοί αμφισβητούν το ποσό των γερμανικών πολεμικών αποζημιώσεων» είναι ο τίτλος του περιοδικού Der Spiegel, το οποίο ισχυρίζεται ότι η Νέα Δημοκρατία αμφισβητεί το ποσό των γερμανικών πολεμικών αποζημιώσεων που ανακοίνωσε τον Απρίλιο η απερχόμενη κυβέρνηση.

Τον Απρίλιο η κυβέρνηση του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα είχε ανακοινώσει ότι οι πολεμικές αποζημιώσεις που οφείλει η Γερμανία στην Ελλάδα ανέρχονται στο ποσό των 278 δισεκ. ευρώ, βασιζόμενη στους υπολογισμούς που είχε κάνει μια κοινοβουλευτική επιτροπή η οποία εξέτασε το θέμα.

Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό, η Νέα Δημοκρατία φαίνεται να μην συμφωνεί με αυτό το ποσό, επισημαίνοντας ότι «υπάρχουν μεθοδολογικά προβλήματα».

Όπως αναφέρει το Spiegel, ο πρόεδρος της ΝΔ Ευάγγελος Μεϊμαράκης δήλωσε στο περιοδικό: «Το όλο θέμα χρήζει νέας προσέγγισης. Στον τρέχοντα υπολογισμό και τις εκτιμήσεις υπάρχουν μεθοδολογικά προβλήματα».

Παρόλα αυτά το γερμανικό περιοδικό σημειώνει ότι η Νέα Δημοκρατία εξακολουθεί να θεωρεί ανοικτό το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων, αν και δεν θεωρεί ότι οι απαιτήσεις του ΣΥΡΙΖΑ θα γίνουν αποδεκτές από το Βερολίνο.

Τέλος, όπως επισημαίνει το Spiegel, ένας εκπρόσωπος της ΝΔ φέρεται να είπε ότι θα πρέπει να διαχωριστεί το αναγκαστικό δάνειο προς τη Γερμανία από το νομικά δύσκολο ζήτημα των πολεμικών αποζημιώσεων.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.