ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Θέλετε, κύριοι, φορο-δικαιοσύνη; Ιδού προτάσεις! 

«Πιάσε άλλον έναν γύρο φορολογικής μεταρρύθμισης, με απ’ όλα, μάστορα! Ούτε ο προηγούμενος μας ‘‘χόρτασε’’!»

Κάπως έτσι, εν είδει «παραγγελιάς», θα μπορούσε να πει κανείς πως γίνονται οι φορο-ανατροπές στην Ελλάδα, αφού πλέον με τις τόσες αλλαγές στη φορολογία και τις χιλιάδες παραπομπές και τα «παράθυρα» που υπάρχουν στο σύστημα έχει «χαθεί η μπάλα» και τα έσοδα μας βγαίνουν λειψά... Κάτι σαν το γιοφύρι της Άρτας δηλαδή, που «ολημερίς το έχτιζαν, το βράδυ γκρεμιζόταν».

Τώρα οι ειδήμονες έχουν σκεφτεί κάτι «καινούριο», που θυμίζει... τόσο μα τόσο τα παλιά: θα την πληρώσουν και πάλι εκείνοι που δεν μπορούν να «κρύψουν» τα εισοδήματά τους από την Εφορία. Εκείνοι δηλαδή που είναι συνεπείς. Πλέον όμως και από αυτούς αναμένεται να χαθούν έσοδα, αφού δεν θα έχουν να πληρώσουν!

Το σχέδιο που είναι στα «σκαριά» λέει πως θα γίνει «δίκαιη ανακατανομή βαρών» και θα την πληρώσουν οι «πλούσιοι».

Ποιοι θα θεωρηθούν «πλούσιοι»;

Όπως λένε τα σχετικά σενάρια, η «διαχωριστική γραμμή» θα τεθεί κάπου μεταξύ 1.700 ευρώ ή 2.500 ευρώ τον μήνα, μικτά!!!

Πέραν του ότι φαντάζει «αστείο» (αλλά δυστυχώς αποτυπώνει την πραγματικότητα) να τοποθετείς τον πήχη σε αυτά τα ποσά, πώς μπορείς να θεωρήσεις εξ ορισμού «πλούσιο και ικανό να σηκώσει το φορολογικό βάρος» κάποιον που είναι μισθωτός και απλώς έχει τη μεγάλη τύχη (για πόσο ακόμα άραγε;) να «καθαρίζει» 1.800 ευρώ, για παράδειγμα, τον μήνα;

Εάν ταυτόχρονα έχει ένα σπίτι , που όμως το έχει αγοράσει με δάνειο και κάθε μήνα πρέπει να καταβάλλει υπέρογκη δόση; Ή εάν μένει στο ενοίκιο; Η εάν έχει παιδί και άρα έξοδα για τις σπουδές του και τις δραστηριότητές του; Εάν πληρώνει τα «μαλλιοκέφαλά» του ήδη στην Εφορία, στη ΔΕΗ, στην ΕΥΔΑΠ, στα τηλέφωνα; Εάν τελικά τα πάγιά του είναι τέτοια, που ίσα ίσα του επιτρέπουν να αγοράζει το φαγητό για τον μήνα; Είναι «πλούσιος»; Και είναι το ίδιο «πλούσιος» με κάποιον που «καθαρίζει» το ίδιο ποσό, δεν έχει παιδί, μένει με τους γονείς του και δεν έχει «πάγια»;

Με άλλα λόγια, πώς τίθενται οι διαχωριστικές γραμμές; Ο ελεύθερος επαγγελματίας που δηλώνει έσοδα 4.000 και 5.000 ευρώ τον χρόνο, αλλά έχει 3 σπίτια, 4 αυτοκίνητα και 2 υπηρέτριες θα φορολογηθεί βάσει τεκμηρίων, έτσι; Αν βγάζει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ «μαύρα», με το ύψος των τεκμηρίων που υπάρχουν, η Εφορία και το Κράτος… συγγνώμη κιόλας, αλλά του έκαναν τη «μούρη κρέας»!

Για να τελειώνουν λοιπόν τα αστεία, κάποιος πρέπει να βάλει στο τραπέζι το αυτονόητο: κάθε νοικοκυριό, κύριοι, τι έχει; Έσοδα και έξοδα. Ωραία λοιπόν. Κάθε χρόνο όλα τα νοικοκυριά θα δηλώνουν τα έσοδά τους, αλλά και κάθε τους δαπάνη, μέχρι και τις τσίχλες που αγόρασε ο γονιός στο παιδί του.

Έχεις λοιπόν έσοδα 15.000 ευρώ; Ξόδεψες αποδεδειγμένα 13.000 ευρώ; Μπαίνει φόρος στα 2.000 ευρώ που σου έμειναν. 20%; 30%; Ο συντελεστής θα αποφασιστεί αναλόγως του ποσού που περισσεύει...

Έτσι, αποκτά και κίνητρο ο φορολογούμενος. Πως θα «αποδεικνύει» όμως τις δαπάνες του; Με την χρήση χρεωστικής ή πιστωτικής κάρτας για κάθε του αγορά ή υπηρεσία που του παρέχεται -από υδραυλικούς, για παράδειγμα-, εφόσον υπάρχει και η σχετική σύνδεση με τα κεντρικά του υπουργείου Οικονομικών.

Όσο περισσότερες δαπάνες «περνά» και δεν τις κρύβει με το κλασικό «με απόδειξη ή χωρίς;» τόσο χαμηλότερο φόρο θα πληρώνει.

Τόσο απλά… Αλλά το ερώτημα είναι ένα: θέλετε, κύριοι, να ανατρέψετε μια κατάσταση που υφίσταται εδώ και χρόνια για να «κρύβονται» οι «έχοντες» ή όχι;

3 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. N Bράχος 22:29 28/09/2015

    Γιώργος Παπανδρέου: Κύριε Οικονομικέ Εισαγγελέα ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ !!!

    ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ . ΤΡΕΜΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ..ΧΡΩΜΑΤΩΝ ..
    Γράφει ο Ν Βράχος
    Είναι πια κατανοητό από όλους τους Έλληνες, ότι οι λόγοι που ώθησαν τους φοροκλέπτες και τους μαυρονταβατζήδες, να πολεμήσουν με όλα τα μέσα, τον πρωθυπουργό του 43% Γιώργο Παπανδρέου, ήταν η ψήφιση των νόμων με τις διαρθρωτικές αλλαγές. Τις αλλαγές εκείνες, που θα χρειαζόταν η χώρα, στις γραμμές της διαφάνειας, της ισότιμης φοροδοτικής ικανότητας και του μελλοντικού εκσυγχρονισμού της παραγωγικής διαδικασίας και απόδοσης, ώστε στο μέλλον να μη ξαναβρεθεί στη σημερινή δύσκολη θέση.
    Έτσι λόγου χάρη ψηφίστηκαν νόμοι με το πρόγραμμα ΔΙΑΥΓΕΙΑ, που θέσπισε το Πασοκ του Γιώργου Παπανδρέου με αρμόδιο υπουργό το Γιάννη Ραγκούση. που μας επιτρέπουν να μαθαίνουμε για κάθε παράνομη, ανήθικη πρόσληψη, που διατηρεί την συνδιαλλαγή το πελατειακό κράτος και μικροπολιτική;
    Για κάθε δαπάνη έργων, ή οποιασδήποτε άλλης μορφής , τόσο των υπουργείων όσο και της τοπικής Αυτοδιοίκησης, που υποχρεωτικά ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ στο διαδίκτυο, επί ποινή ΑΚΥΡΟΤΗΤΑΣ!
    ΄Ετσι , ο κάθε πολίτης, μπορεί να δει που πάνε τα χρήματα του, και να γίνει ΕΛΕΓΧΟΣ ώστε να υπάρχει ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ και..τιμωρία!
    Κάθε διακίνηση μαύρου χρήματος, φοροδιαφυγή ή και κάθε μορφής παράνομη απόκρυψη εσόδων από κάθε πηγή , αποκαλύπτεται άμεσα με τους νόμους του Γιώργου Παπακωνσταντίνου , και οι παραβάτες συλλαμβάνονται ‘’όσο ψηλά’’ κι αν βρίσκονται. Τα παραδείγματα είναι πολλά και ΜΕΓΑΛΑ!!!! Για πρώτη φορά οι πολιτικοί δεν μπορούν ούτε να κρύψουν, ούτε να κρυφτούν.
    Ο Παπακωνσταντίνου ένα χρόνο νωρίτερα το 2010,
    με τους νόμους 3833/15.3.2010, 3842/23.4.2010, 3888/30.9.2010 θέσπισε διατάξεις για την αποτελεσματική λειτουργία του ΣΔΟΕ με τη συγκρότηση Ειδικού Τμήματος Ανάκτησης Περιουσιακών Στοιχείων και Κεφαλαίων που προέρχονται από εγκληματικές δραστηριότητες, τα ποινικά αδικήματα της φοροδιαφυγής, όπως είναι η απόκρυψη εισοδήματος συμπεριλήφθηκαν ρητά στα αδικήματα που διερευνώνται από την Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος και τιμωρούνται μέχρι και με δήμευση περιουσιών, θέσπισε την άρση του τραπεζικού απορρήτου προβλέποντας υποχρέωση των τραπεζών, να διαβιβάζουν στο Υπουργείο Οικονομικών κάθε στοιχείο οικονομικού και φορολογικού ενδιαφέροντος και διευκόλυνε τη δυνατότητα αναγκαστικής είσπραξης με ειδικές νομοθετικές προβλέψεις.

    Η ιστορία έγραψε: Ο Παπακωνσταντίνου, επί Κυβέρνησης Παπανδρέου, θέσπισε τις ρυθμίσεις εκείνες, πάνω στις οποίες σήμερα πλειοδοτούν ή θα ‘θελαν να πλειοδοτούν στην συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου.

  2. Θ.Τ. 11:17 28/09/2015

    Αυτό που χρειάζεται είναι η επιστροφή στο
    ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΠΑΝΤΟΥ,
    σ΄αυτό που ξεκίνησε με τους 200+ νόμους
    του Παπακωνσταντίνου .

    • N Bράχος 22:31 28/09/2015

      Γιώργος Παπανδρέου: Κύριε Οικονομικέ Εισαγγελέα ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ !!!

      Για πρώτη φορά οι ‘’Ηλιάτορες ’’ και Αλιγάτορες σκοτεινιάζουν από φόβο, οργή, απόγνωση. Για πρώτη φορά τρέμουν, οι προικοθήρες της ντροπής, της παραπληροφόρησης, της αγραμματοσύνης και των offshore των βαθυγάλανων νησιών του Ειρηνικού και της Ιαπωνίας. Για πρώτη φορά όσα τάχουν κρυμμένα και μαυροαποκτηθέντα , θα νιώσουν την οργή και την αδικία εις βάρος του λαού, να τους γίνεται ΕΦΙΑΛΤΗΣ!
      Δεν θα μπορούν να φέρουν πίσω όσα αφορολόγητα ‘’έβγαλαν λαθραία’’ επί τόσα χρόνια. Δεν θα μπορούν να ..απολαύσουν τον κλεμμένο ιδρώτα του εργαζόμενου και του αδύναμου.
      Όλα αυτά από το 2010, αποτελούν το οπλοστάσιο των διωκτικών αρχών, ώστε μετά τον Άκη, το Δήμαρχο, το Γιάννο, και τους άλλους, να πιάσουν σειρά όλα τα ‘’σκονισμένα’’ άτομα των χρυσαυλικών επιχειρήσεων, που θησαυρίζουν ασύστολα και παράνομα , εξάγουν και επενδύουν το ‘’υπερκέρδος’’ της άσπρης σκόνης, και μας…κάνουν μαθήματα ηθικής και πατριδογνωσίας, οι βαλιτσομεταφορείς των διεφθαρμένων. Έτσι, επί τέλους θα μάθουμε, εάν οι εφοπλιστές είναι τόσο ‘’ανοιχτοχέρηδες’’’ ή , μήπως τα χρήματα προέρχονται από το διαχρονικό ξέπλυμα βρώμικου χρήματος των εγκληματικών δραστηριοτήτων της οργάνωσης των δολοφόνων, που τόσα χρόνια έχουν κυριολεκτικά ΟΡΓΙΑΣΕΙ ! στην παρανομία με την αγοραπωλησία ναρκωτικών, γυναικών, όπλων, εκτελέσεως συμβολαίων θανάτου και ‘’προστασίας’’ επιχειρήσεων και οίκων ανοχής που λειτουργούν χωρίς άδεις και λοιπούς ελέγχους. Επίσης θα μάθουμε τι συμβαίνει στην ιχθυόσκαλα, στην λαχαναγορά, στη διακίνηση κρέατος και γενικότερα σε κάθε νυχτερινή επιχείρηση.
      Γιώργο Παπανδρέου,
      υπάρχουν Εκατομμύρια Έλληνες που σε ευχαριστούν για όσα ΤΟΛΜΗΣΕΣ και ψήφισες, για όσα προσέφερες στην προσπάθεια για μια καλλίτερη μέρα για τα παιδιά μας.. Είμαστε δίπλα σου, είμαστε μαζί σου, στον αγώνα για μια νέα Ελλάδα.
      Είμαστε δίπλα σου ενάντια στους διαπλεκόμενους υβριστές, τους άθλιους σπεκουλαδόρους, τους πουλημένους δημοσιογράφους, και τους εμπαθείς και αγράμματους εκείνους ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ διαχειριστές του διαδικτύου και νοικιασμένους κομματάρχες των σχολίων της παραπληροφόρησης και της αναντρίας.
      Ο Λαός σε ευχαριστεί και σε περιμένει.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.