ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Αλήθεια … τι έγινε έκτοτε;

Ήταν η εποχή που ο Θεόδωρος Πάγκαλος ήταν αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης: Είχε προαναγγελθεί το μεγάλο «ξεκαθάρισμα» στο Δημόσιο.. Θεωρήθηκε πως σχεδόν 255 Οργανισμοί χωρίς να προσφέρουν κάτι το ουσιαστικό τροφοδοτούνταν με ασύλληπτα ποσά -για τα δεδομένα τους- από τον Κρατικό κορβανά και αποφασίστηκε να «μαζευτεί» το πράγμα είτε μέσω συγχωνεύσεων, είτε με «λουκέτα».. Σε πρώτη φάση αποφασίστηκε να προωθηθούν τα σχετικά σχέδια για 27 μικρούς Οργανισμούς, αλλά και 11 μεγαλύτερους (μεταξύ των οποίων και η ΕΡΤ) και έχει ενδιαφέρον να θυμηθούμε λίγο τα χαρακτηριστικά κάποιων εξ’ αυτών που δόθηκαν τότε στην δημοσιότητα:

- Δημόσια Επιχείρηση Πολεοδομίας και Στέγασης: Απασχολούσε μόλις 11 άτομα, αλλά κόστιζε ακόμη 80.000 ευρώ τον χρόνο μόνο για μισθώματα.

- Εταιρεία Διανομής Αερίου: Εργάζονταν σε αυτή 55 άτομα και … το κόστος ενοικίων και διοικητικού συμβουλίου υπερέβαινε τις 120.000 ευρώ τον χρόνο.

- Ολυμπιακό Χωριό: 150 εργαζόμενοι και 250.000 ευρώ κόστος διοικητικού συμβουλίου!

- ΑΓΡΟΓΗ (Ανώνυμη Εταιρεία Αξιοποίησης Αγροτικής Γης), όπου οι 269 από τους συνολικά 350 υπαλλήλους της προσελήφθησαν λίγες ημέρες πριν τις …τότε εκλογές. Το κόστος για το Δ.Σ. διαμορφωθούν στα 200.000 ευρώ.

- Οργανισμός Προβολής Ελληνικού Πολιτισμού: Η μισθοδοσία του τον Ιούνιο του 2009 ήταν 200.000 ευρώ τον μήνα και τον Σεπτέμβριο έφθασε στις 700.000 ευρώ τον μήνα.

- Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, που χρειαζόταν 40.000 ευρώ για ενοίκια τον μήνα.

Και πολλές άλλες περιπτώσεις ανάλογες… Το ζήτημα είναι βεβαίως, τι προχώρησε από αυτή την μακροσκελή λίστα.. Και τι όχι; Τις εξαλείψαμε όλες αυτές τις περιπτώσεις ή όχι;; Γιατί από ότι μαθαίνουμε στο υπουργείο Οικονομικών κάτι είναι σε γνώση τους.. Ψάχνουμε λοιπόν ισοδύναμα για να «ακυρώσουμε» κάποια  άλλα «σκληρά» μέτρα.. Μήπως τέτοιου τύπου Οργανισμοί.. είναι μια καλή αρχή;

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Θ.Τ. 12:15 16/10/2015

    Ο Πάγκαλος «κατέγραψε», αλλά δεν είχε εξουσία . Και πολλές μεταρρυθμισεις δεν προχώρησαν . Γιά ΔΥΟ λόγους . Αλλοι στην κυβέρνηση βυσοδομούσαν ( π.χ. Βενιζέλος ) κάναν ο κορόιδο ( π.χ. Ρέππας ) ΑΝ ΚΑΙ και άλλοι βγάζαν φωτιές ( ΓΑΠ, Παπακ, Ραγκούσης, Μόσιαλος ) . Αλλά ο ισολογισμός των 24 μηνών είναι ο μόνος θετικός και πολύ μάλιστα , ενώ οι ισολογισμοί Σαμαρά-Βενιζέλου αρνητικός κι του Τσίπρα ο χειρότερος με διαφορά .
    Να ξαναρχίσουν οι ΜΕΤΑΠΕΛΑΤΕΙΑΚΕΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ του 2009 – 2011, τα άλλα όλα είναι ΑΠΑΤΗ .

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.