ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Χρειάζεται ένα… σοκ

Όπως πάνε μέχρι τώρα τα πράγματα, δυστυχώς το φως στο τούνελ φαντάζει το ίδιο μακρινό όπως πριν λίγα χρόνια… Και αυτό γιατί οι Κυβερνώντες μοιάζει να αναλώνονται στην γνωστή μικροκομματική πρακτική «διαχείρισης της μιζέριας» του Μνημονίου και εξυπηρέτησης οργανωμένων συμφερόντων. Καμία «φαντασία στην εξουσία».. Κανένα όραμα..

Έρχεται ένα νέο φορολογικό που ούτε λίγο ούτε πολύ θα θεωρεί «πλούσιο» όποιον βγάζει πάνω από 1.500 ευρώ τον μήνα. Μάλιστα… Σε λίγο καιρό όμως αυτό το όριο ενδεχομένως να χρειαστεί να αναθεωρηθεί προς τα κάτω καθώς το «κάρο» το τραβάει ο τουρισμός και αυτός περιστασιακά.. Οι δουλειές λιγοστεύουν και αυτά τα ποσά θα τα λαμβάνουν ελάχιστοι άνθρωποι που μάλλον θα θεωρούνται «ζάμπλουτοι», αφού οι υπόλοιποι ή θα παίρνουν μισθούς «πείνας» ή θα ψάχνουν χρόνια για μια δουλειά.

Και για να καταφέρει το Κράτος να συντηρηθεί θα πρέπει να αρχίσει να θεωρεί «πλούσιους» και να φορολογεί αναλόγως όσους φυσικά έχουν κάποια εργασία και λαμβάνουν ποσά άνω των 500 ευρώ μηνιαίως..

Έτσι, λοιπόν δεν πάμε πουθενά: Το ζητούμενο δεν είναι να επιβάλλεις φόρους και να χαρακτηρίζεις «πλούσιους» όσους έχουν την τύχη και έχουν επιβιώσει και παίρνουν μισθούς της τάξης των 1.500 ευρώ.. Άλλωστε η αγορά όσο κινείται από αυτούς κινείται.. Εάν το πράξεις μπαίνεις και πάλι σε έναν επικίνδυνο «φαύλο κύκλο».

Αυτό που χρειάζεται είναι δουλειές.. Νέες θέσεις εργασίας.. Και αυτό ειδικά στο περιβάλλον που λειτουργεί σήμερα η Ελλάδα μπορεί να έρθει μόνον με ένα σοκ.. Θέλεις να επενδύσουν επιχειρήσεις στην ελληνική αγορά; Τους δείχνεις που είναι το …κέρδος και τους διευκολύνεις κιόλας.. Τους ελέγχεις εξονυχιστικά και εφόσον βεβαιωθείς πως πρόκειται για αξιόπιστους επενδυτές, με διαδικασίες κάτι παραπάνω από εξπρες τους διευκολύνεις στην αδειοδότηση και την εγκατάσταση της επιχείρησης και εάν δεσμευτεί να απασχολεί και χ ή ψ αριθμό εργαζομένων του δίνεις και φορολογικές ελαφρύνσεις, εφόσον τους διατηρεί στο δυναμικό του για συγκεκριμένο διάστημα...

Από το να φτιάχνεις λοιπόν επιτροπές και παραεπιτροπές αμφιβόλου αποτελέσματος (και συνήθως για να «βολεύεις δικά σου παιδιά») φτιάξε τέσσερις διευθύνσεις και …καλές: Μία που θα ελέγχει κάθε επενδυτή που θέλει να ανοίξει μία επιχείρηση και θα ανάβει το πράσινο φως ή θα του βάζει φρένο αναλόγως της φερεγγυότητάς του.. Μία που θα φροντίζει να κλείνει τάχιστα τα ζητήματα αδειοδότησης και εγκατάστασης .. Άλλη μία που θα του καθορίζει τύπους φοροαπαλλαγών και  υποχρεώσεις σε προσλήψεις.. Και μία που θα διασφαλίζει μέσα από διαρκείς ελέγχους ότι καταβάλλονται κανονικά οι μισθοί, οι εργαζόμενοι δουλεύουν για τις ώρες που έχουν υπογράψει και φυσικά ότι πάνε κανονικά στα ταμεία τα ποσά των εισφορών..

Και βέβαια με διαδικασίες εξπρές θα πρέπει να αρχίσεις να αξιοποιείς την τεράστια περιουσία που διαθέτεις ως Κράτος..

Εάν η οικονομία αρχίσει να κυλάει και με ευρεία χρήση «πλαστικού χρήματος» διασφαλίσεις και τα αντίστοιχα έσοδα ..τότε δεν θα χρειαστεί να ξαναδιαπραγματευτείς με τους δανειστές το να πάρεις πίσω κάτι από την βαριά φορολόγηση..

Αλλά η επιλογή όπως όλα δείχνουν ως τώρα είναι «διαχείριση της μιζέριας του Μνημονίου».. Αλλά για να γυρίσει ο τροχός, θέλει δουλειά πολύ και λίγο διαφορετικές ιδέες.. Που μπορούν να φέρουν χρήμα.. Χρειάζεται ένα σοκ..

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.