ΚΟΣΜΟΣ

Την ευθύνη ανέλαβε το ΙΚ

Υεμένη: Τουλάχιστον 15 νεκροί σε επιθέσεις στο Άντεν

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) ανέλαβε την ευθύνη για μια σειρά πολύνεκρων επιθέσεων εναντίον της κυβέρνησης της Υεμένης στο Άντεν, καθώς και εναντίον στρατιωτών της συμμαχίας αραβικών κρατών υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας που επιχειρούν στην Υεμένη, σύμφωνα με μια ανακοίνωση που ανήρτησαν οι τζιχαντιστές στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

«Σε μια ευλογημένη επιχείρηση που διευκόλυνε ο Αλλάχ, τέσσερις επιχειρήσεις μαρτύρων έθεσαν στόχο μια συγκέντρωση αξιωματικών από τη Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Υεμένη», αναφέρει η ανακοίνωση που φέρεται ότι διένειμε το ΙΚ.

Η κυβέρνηση της Υεμένης και η συμμαχία αραβικών κρατών, που διαβεβαίωναν ότι έχουν επιτύχει την «ειρήνευση» στο Άντεν, υπέστησαν σήμερα σοβαρό πλήγμα, καθώς δυνάμεις τους έγιναν στόχος επιθέσεων, μεταξύ άλλων και με ρουκέτες, οι οποίες στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 15 άνδρες στις τάξεις των δυνάμεων της συμμαχίας και των δυνάμεων που δηλώνουν πίστη στον πρόεδρο Αμπντ Ράμπο Μανσούρ Χάντι.

Ο πρωθυπουργός Χάλεντ Μπάχαχ και τα μέλη της κυβέρνησής του σώθηκαν από μια σφοδρή επίθεση εναντίον του ξενοδοχείου τους στο Άντεν με ρουκέτες νωρίς το πρωί.

Ταυτόχρονα δύο άλλες τοποθεσίες που ελέγχονται από την αραβική σουνιτική συμμαχία που επιχειρεί στην Υεμένη—το μεγαλύτερο μέρος των στρατευμάτων ανήκουν στα ΗΑΕ και στη Σαουδική Αραβία—έγιναν επίσης στόχος επιθέσεων με ρουκέτες.

«Δεκαπέντε στρατιώτες της συμμαχίας και της υεμενίτικης "αντίστασης"» σκοτώθηκαν, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων των Εμιράτων WAM, το οποίο καταλόγισε την επίθεση στους σιίτες αντάρτες Χούτι και τους συμμάχους τους, δηλαδή κατά κύριο λόγο μονάδες του στρατού πιστές στον πρώην πρόεδρο της Υεμένης Άλι Αμπντάλα Σάλεχ.

Ανάμεσα στα θύματα των επιθέσεων βρίσκονται τέσσερις άνδρες των ένοπλων δυνάμεων των ΗΑΕ, σύμφωνα με τη διοίκηση του στρατού του Άμπου Ντάμπι που επικαλέστηκε το WAM. Η συμμαχία έκανε λόγο για τρεις στρατιώτες των Εμιράτων και έναν της Σαουδικής Αραβίας οι οποίοι σκοτώθηκαν σε «επιθέσεις με ρουκέτες Κατιούσα», στις οποίες υπήρξε «ανταπόδοση» με αποτέλεσμα την «καταστροφή των οχημάτων εκτόξευσης» των ρουκετών.

Τα ΗΑΕ είχαν ήδη υποστεί 63 απώλειες στις τάξεις των ενόπλων τους δυνάμεων στην Υεμένη από την έναρξη της επέμβασης της συμμαχίας υπό σαουδαραβική ηγεσία τον Μάρτιο.

Δύο Υεμενίτες φρουροί του ξενοδοχείου στο Άντεν που έγινε στόχος επίθεσης σκοτώθηκαν και 12 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με ιατρικές πηγές.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.