ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Μπουκάλι με νερό πέταξε στον Ρουπακιά η μητέρα του αντιφασίστα μουσικού

Μάγδα Φύσσα: Με εντολή του βουλευτή Γιάννη Λαγού η δολοφονία του γιου μου

Με ένταση έκλεισε η κατάθεση της Μάγδας Φύσσα, που επί δύο ημέρες από το βήμα του μάρτυρα κατέθετε όσα γνωρίζει για τη δολοφονία του γιου της. Η δίκη συνεχίζεται την Πέμπτη με την κατάθεση της αδελφής του Παύλου Φύσσα.

Η μητέρα του Παύλου Φύσσα, με την ολοκλήρωση της κατάθεσής της και ενώ αποχωρούσε από το βήμα, εκσφενδόνισε ένα μπουκάλι με νερό προς την πλευρά των κατηγορουμένων. Απευθυνόμενη στον δολοφόνο του παιδιού της Γιώργο Ρουπακιά του φώναξε, φανερά εκνευρισμένη και κατάχλωμη «Πάρ’ το να έχεις να με θυμάσαι». Λίγα δευτερόλεπτα μετά, φίλος του 34χρονου μουσικού από το ακροατήριο, κοιτώντας προς την πλευρά του εδωλίου άρχισε να φωνάζει: «Ρουπακιά παρακάλα να φας ισόβια π...», ενώ τη στιγμή που κάποιοι εκ των κατηγορουμένων γύρισαν προς το μέρος του, αυτός συνέχισε να φωνάζει: «Όλοι σας να παρακαλάτε να φάτε ισόβια».

Η υπεράσπιση του Γιώργου Πατέλη ζήτησε από το δικαστήριο να διατάξει την απάλειψη και διαγραφή από τα πρακτικά όλων των σημείων της κατάθεσης της Μάγδας Φύσσα που αναφέρονται σε οπτικοακουστικό υλικό. Συγκεκριμένα, ο συνήγορος του κατηγορουμένου τόνισε ότι το επίμαχο βίντεο -στο οποίο ο εντολέας του φέρεται σε συγκέντρωση μελών της Χρυσής Αυγής να αναφέρει ότι θα περιμένουν εντολή του Λαγού πριν προβούν σε οποιαδήποτε ενέργεια- δεν έχει προβληθεί στο δικαστήριο, επισημαίνοντας ότι μόλις σήμερα το πρωί η έδρα αποφάσισε ότι οποιοδήποτε οπτικοακουστικό υλικό θα προβληθεί σε άλλο χρόνο. Κατά την υπεράσπιση, το γεγονός αυτό δημιουργεί απόλυτη ακυρότητα της διαδικασίας, «αφού δεν γνωρίζουμε και δεν έχουμε δει το υλικό για το οποίο ρωτάται η μάρτυρας». Το δικαστήριο δεν εξέδωσε στην παρούσα φάση καμία απόφαση για το αίτημα που υποβλήθηκε.

Την Πέμπτη συνεχίζεται η δίκη 

Την Πέμπτη τελικώς θα συνεχιστεί η κατάθεση της αδελφής του Παύλου Φύσσα, Ειρήνης Φύσσα, η οποία λόγω συγκινησιακής φόρτισης δεν μπόρεσε να καταθέσει σήμερα.

Η Ειρήνη Φύσσα περιέγραψε όταν ξεκίνησε την κατάθεσή της στο δικαστήριο, τη στιγμή που πήγε στο Νοσοκομείο να δει τον αδελφό της. «Τον είδα παγωμένο... νεκρό. Δεν μπορούσα να φανταστώ τι είχε γίνει. Παρακαλούσα να σηκωθεί για να φύγουμε. Δύο χρόνια τώρα δεν έχουμε συνειδητοποιήσει τι έχει γίνει. Η μάρτυρας αναφέρθηκε σε οργανωμένο σχέδιο δολοφονίας». Αυτά ήταν όσα μπόρεσε να πει στο δικαστήριο η Ειρήνη Φύσσα. Λίγα λεπτά αργότερα, αισθάνθηκε έντονη αδιαθεσία και η πρόεδρος διέκοψε την διαδικασία για την Πέμπτη 9 το πρωί.

«Με εντολή Λαγού η δολοφονία»

Με εντολή του βουλευτή Ιωάννη Λαγού έγινε η δολοφονία του μουσικού Παύλου Φύσσα, όπως κατέθεσε νωρίτερα η μητέρα του θύματος Μάγδα Φύσσα κατά τη δεύτερη ήμερα στη δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

«Ακόμη και τώρα οι χρυσαυγίτες απειλούν και εκβιάζουν», είπε -μεταξύ άλλων- η κ. Φύσσα, η οποία τόνισε πως και στις μέρες μας υπάρχει ανοχή για την οργάνωση.

Η κ. Φύσσα φτάνοντας στο σήμερα επισήμανε ότι υπάρχει ακόμα ανοχή για την Χρυσή Αυγή. Έδειξαν με όλη τους την ισχύ τι είναι. Περιγράφοντας το Παύλο τον χαρακτήρισε καθαρό, ελεύθερο πνεύμα, με ωραίες ιδέες, που ήταν και τα μόνα του όπλα.

Η μητέρα του Παύλου Φύσσα έκανε λόγο για διακριτική μεταχείριση του δολοφόνου Γιώργου Ρουπακιά από την αστυνομία κατά τις πρώτες ώρες της σύλληψής του, ενώ χαρακτήρισε τον δράστη γερό στέλεχος της Χρυσής Αυγής.

Η κ. Μάγδα Φύσσα έκανε λόγο για συντονισμένες απειλές από χρυσαυγίτες, μιλώντας ακόμα και για ξυλοδαρμούς φίλων του δολοφονηθέντος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το δικαστήριο αποφάσισε πως το οπτικοακουστικό υλικό θα προβληθεί όταν θα ξεκινήσει η ανάγνωση των εγγράφων της δικογραφίας.

Η μητέρα Φύσσα απαντώντας σε ερώτηση συνηγόρου πολιτικής αγωγής ανέφερε ότι μετά το φόνο ελάχιστοι από τους μετέχοντες στην επίθεση συνελήφθησαν και ότι υπήρχε οικειότητα ανάμεσα στους αστυνομικούς και τα μέλη της ΧΑ. Πρόσθεσε μάλιστα ότι πληροφορήθηκε ότι ο Ρουπακιάς μόλις μπήκε στο αυτοκίνητο της αστυνομίας δήλωσε στους αστυνομικούς «δικός σας είμαι» για να ερωτηθεί από αστυνομικό «τι εννοείς;» και εκείνος απάντησε «της ΧΑ».

- Συνήγορος πολιτικής αγωγής (Ανδρέας Τζελλης): Πριν το φόνο υπήρξε επικοινωνία Πατέλη ( πυρηνάρχη της Νίκαιας) και βουλευτή της ΧΑ;

- Μητέρα Φύσσα: Υπήρξε με τον Λαγό.

- Συνήγορος πολιτικής αγωγής: Είδατε το βίντεο από το αρχείο του Πατέλη, τι περιγράφει;

- Μητέρα Φύσσα: Ναί το είδα. Εκεί λένε μόνον αν δώσει το ΟΚ του Λαγού κινούνται και προσθέτουν. Ό,τι κινείται σφάζεται.

-Συνήγορος πολιτικής αγωγής: Ο Λαγός από που παίρνει εντολή;

- Μητέρα Φύσσα. Ο Λαγός δεν είναι μόνος του. Εντολές παίρνουν από τον αρχηγό τους από τον Μιχαλολιάκο. Από τον αρχηγό τους. Αυτό προκύπτει από την ιεραρχία και τη δομή της οργάνωσης. Δύο χρόνια μελετώ αυτά τα θέματα, διαβάζω δύο χρόνια. Δεν ασχολούμαι με τίποτα άλλο. Αυτή είναι η οργάνωση. Αυτή είναι η Χρυσή Αυγή. O αρχηγός, ο Μιχαλολιάκος έχει την τελική ευθύνη. Εντολές δίδονται στους βουλευτές και στη συνέχεια στους πυρηνάρχες και από εκεί στα μέλη. Ο Ρουπακιάς δεν είναι απλό μέλος. Είναι γερό μέλος της ΧΑ.

- Συνήγορος πολιτικής αγωγής: Είναι υψηλόβαθμος χρυσαυγίτης ο Ρουπακιάς. Πως έγιναν τα τηλεφωνήματα το βράδυ εκείνο κατά την ιεραρχία όπως είπατε;

- Μητέρα Φύσσα: Έτσι ακριβώς. Τα μέλη ειδοποιούν τους παραπάνω, εκείνοι τον πυρηνάρχη και αυτός τον βουλευτή τον Λαγό και πάει λέγοντας.

- Συνήγορος πολιτικής αγωγής: Έχουν οι χρυσαυγίτες ειδική εκπαίδευση για χτυπήματα άμυνας και επίθεσης;

- Μητέρα Φύσσα: Βέβαια έχουν στρατιωτική εκπαίδευση. Αυτό προκύπτει από τη δικογραφία και από χιλιάδες φωτογραφίες και βίντεο. Κανονική στρατιωτική εκπαίδευση.

- Συνήγορος πολιτικής αγωγής: Γιατί δεν έτρεξε το παιδί σας να φύγει από την επίθεση του Τάγματος Εφόδου;

- Μητέρα Φύσσα. Δεν επρόκειτο να τρέξει. Για πολλούς λόγους. Πρώτον ήταν εκεί τα κορίτσια και δεν επρόκειτο να τα αφήσει. Και δεύτερον θα προσπαθούσε να καλύψει και τα άλλα παιδιά.

Η μάρτυρας ανέφερε ότι φίλοι του Παύλου Φύσσα δέχθηκαν απειλές ακόμα και ξυλοδαρμούς από μέλη της ΧΑ και δήλωσε στην Πρόεδρο «ακόμα και τώρα που βρίσκονται εδώ απειλούν και εκβιάζουν».

Η Μάγδα Φύσσα συνοψίζοντας είπε: «Ήρθαν στο σπίτι μου και δολοφόνησαν το παιδί μου. Έτσι απλά. Γιατί εκεί έξω
υπάρχει μια οργάνωση που λέγεται Χρυσή Αυγή και βρίσκεται στο κοινοβούλιο. Και ήρθε στο σπίτι μας και σκότωσε το παιδί μας... Πρόσφατα ακούσαμε τον αρχηγό τους να λέει ότι είναι σπορά των ηττημένων του '45. Η ιδεολογία τους έχει να κάνει με ναζιστές εθνικοσοσιαλιστές, τους απόγονους των δοσίλογων και των ταγματασφαλιτών».

H κατάθεση της μητέρας διεκόπη για δεύτερη φορά. «Δεν μπορώ να μιλάνε όλοι», είπε χαρακτηριστικά η κ. Φύσσα απευθυνόμενη προς την πρόεδρο του δικαστηρίου Μαρία Λεπενιώτη προσθέτοντας για τους δικηγόρους υπεράσπισης ότι το κάνουν επίτηδες για να μην μπορέσει να καταθέσει απρόσκοπτα για τη δολοφονία του παιδιού της.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.