ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Τα «παραμάγαζα»

Θα μπορούσε να πει κανείς πως η παραδοχή του ίδιου του Πρωθυπουργού ότι έγινε λάθος με τον νόμο Κατρούγκαλου είναι ένα θετικό «σημάδι» . Ακόμη πιο θετικό βέβαια ότι θα σπεύσει άμεσα να διορθώσει το ότι άνοιξαν οι πόρτες του Δημοσίου ακόμη και για ανθρώπους που είχαν κατηγορηθεί για παιδεραστία!!

Οι παθογένειες όμως του συστήματος είναι πολλές και οι «τρύπες» που πρέπει να «μπαλωθούν» στην πορεία του χρόνου πολλές: Τα «φώτα» βεβαίως είναι στραμμένα στα προαπαιτούμενα  και την συζήτηση για το χρέος, όμως για να δουλέψουν όλα αυτά θα πρέπει πρώτα να αρχίσει να «νοικοκυρεύεται» το «μαγαζί»…

Αντ΄αυτού όπως λένε οι «κακές γλώσσες» έχουν αρχίσει και «στήνονται παραμάγαζα» με διαφόρων ειδών συμβουλάτορες, ώστε ο κάθε υπουργός να προωθεί την δική του προσωπική ατζέντα μέσα από διάφορες νεόκοπες Επιτροπές.

Δεν είναι κακό βέβαια ο κάθε «μάνατζερ» ή με άλλα λόγια αρμόδιος για κάποιο τομέα, να έχει γύρω του εκείνους που θεωρεί ιδανικούς για την δουλειά και εμπιστεύεται, όμως κάποια στιγμή πρέπει να βρεθεί η «χρυσή τομή»: Δεν μπορεί δηλαδή απλά να προσλαμβάνεις κόσμο που καλύπτει την δουλειά άλλων και να πληρώνεις δύο και τρεις «παχυλούς» μισθούς για ένα συγκεκριμένο πεδίο, απλά για να αισθάνεσαι ότι έχεις την «αυλή» σου που ελέγχεις.

Θα πρέπει πίσω από κάθε κίνηση να υπάρχει και μια στρατηγική: Το νέο να παντρεύεται με το παλιό και να αλληλοσυμπληρώνεται..

Αν απλά φέρνεις κάποιον για να κάνει την δουλειά άλλου, χωρίς να απομακρύνεις τον προηγούμενο και απλά τον καθιστάς «ανενεργό», σπαταλάς κρατικό χρήμα  …

Ή αναθέτεις κάποια άλλη δουλειά στον … προηγούμενο ή τους βάζεις να συνεργαστούν ή εντέλει τον απομακρύνεις για να γλιτώσεις και μισθούς.. Η σύσταση Επιτροπών που σπάνια δίνουν αποτελέσματα (…δεδομένου ότι όπου «λαλούν πολλοί κόκορες … αργεί να ξημερώσει») έχει συνδεθεί πάντως με το «βόλεμα» των «δικών μας παιδιών»…

Όσο είναι νωρίς λοιπόν, ας δοθεί προσοχή και στο υπάρχον στελεχιακό δυναμικό, αλλά και σε κείνους που πρόκειται να «προσληφθούν» για να στελεχώσουν διάφορες … Επιτροπές.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.