ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θα την ανακοινώσει ο πρωθυπουργός στις προγραμματικές δηλώσεις

Προς αναστολή του ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση

Την αναστολή του μέτρου του 23% ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση συνολικά, θα ανακοινώσει, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, το βράδυ στη Βουλή.

Απομένει η εύρεση των ισοδύναμων μέτρων για την απόσυρση του συγκεκριμένου μέτρου, που έχει προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων.

«Αποδείξαμε προεκλογικά ότι η επιβολή ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση ήταν έμπνευση του κ. Τσίπρα που ο ίδιος έσπευσε να υλοποιήσει.
Σε πλήρη αντίθεση, εμείς προτείναμε συγκεκριμένα μέτρα ίσης απόδοσης για να μην εφαρμοστεί», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.

«Σχεδόν ένα μήνα από την έναρξη της σχολικής χρονιάς η κυβέρνηση μετά την κατακραυγή, παραπαίει, δημιουργεί σύγχυση λέει και ξελέει.
Καλούμε τον κ. Τσίπρα, σήμερα κιόλας να εγκαταλείψει, επιτέλους, τις αριστερές ιδεοληψίες και τη φοροεπιδρομή και να υιοθετήσει τις προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας», επισημαίνει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Το ΠΑΣΟΚ, με ανακοίνωσή του, εκφράζει, για ακόμη μία φορά, τη διαφωνία του στο συγκεκριμένο μέτρο, τονίζοντας ότι δεν θα πρέπει να διευθετηθεί «με προσωρινή "κατάψυξη" για να το ξεπαγώσουν πάλι μετά από λίγες ημέρες».

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι το θέμα της επιβολής του ΦΠΑ 23% στην εκπαίδευση είναι πολύ σοβαρό, γιατί αφορά εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες και δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται από την κυβέρνηση με συνεχείς παλινωδίες, αναβολές, διαρροές στα μέσα ενημέρωσης και επικοινωνιακά τρικ ενόψει προγραμματικών δηλώσεων.

«Η λανθασμένη και επώδυνη αυτή πρόταση έγινε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και πέρασε στο μνημόνιο, λόγω των ιδεοληπτικών εμμονών της», υπογραμμίζει το ΠΑΣΟΚ και σημειώνει ότι έχουν την ευθύνη να υιοθετήσουν την πρόταση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) και να βρουν τα ισοδύναμα μέτρα- μέσω περιορισμού δαπανών- για την απόσυρση του συγκεκριμένου μέτρου.

Το Ποτάμι: Κυβερνητική προχειρότητα και αλαλούμ

Κυβερνητική προχειρότητα και αλαλούμ για την επιβολή ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση καταλογίζει στην κυβέρνηση το Ποτάμι γεγονός, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, που αποτυπώνει τη σύγχυση που επικρατεί στο κυβερνητικό στρατόπεδο.
«Αφού κατάλαβαν το μέγεθος του λάθους τους, προσπαθούν με πρόχειρες και αποσπασματικές ενέργειες να βρουν λύσεις. Ας σκεφθούν λοιπόν την ουσία και ας αφήσουν κατά μέρος τις ιδεοληψίες και τα επικοινωνιακά παιχνίδια. Η μείωση της συνεχιζόμενης κρατικής σπατάλης αφήνει πολλά περιθώρια για λύσεις, αρκεί να το θέλουν», επισημαίνει.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.