ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην άσκηση «Παρμενίων» ο πρωθυπουργός

Τσίπρας: Προχωρούμε με γοργά βήματα στον εκ βάθρων εκσυγχρονισμό της Εθνικής Άμυνας

Έπειτα από την παρακολούθηση της άσκησης «Παρμενίων 2015», ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε από την Αλεξανδρούπολη την ικανοποίησή του για την ετοιμότητα και το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων. Ο πρωθυπουργός δήλωσε εντυπωσιασμένος από τον όγκο και την ακρίβεια των πυρών, τόνισε ότι «γίνεται εξαιρετική δουλειά και συνεχάρη όσους ενεπλάκησαν στην άσκηση». Τι είπε για τα επιδόματα, τα εκτός έδρας και τον εκσυχρονισμό των Ενόπλων Δυνάμεων.

Στις δηλώσεις του ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στο προσφυγικό. «Η χώρα μας δεν βρίσκεται σε πόλεμο, τα σύνορα είναι ασφαλή το εγγυάστε εσείς. Η πατρίδα μας όμως βρίσκεται στο μέσο ενός τριγώνου αποσταθεροποίησης, Ουκρανία, Λιβύη, Συρία. Η κατάσταση σε αυτό το τρίγωνο είναι κατάσταση έντασης. Οι εντάσεις αυτές διευρύνουν τον κύκλο και την υφή σύγχρονων προκλήσεων. Όμως βρισκόμαστε και εν μέσω μίας άλλης κρίσης της προσφυγικής, που είναι πρόκληση για την Ευρώπη. Η χώρα μας το αντιμετωπίζει εντονότερα. Εμείς ως Έλληνες τα έχουμε περάσει τα καταλαβαίνουμε, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και ζητάμε και από τους γείτονες μας να πράξουν το ίδιο».

tsipras10

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκει και στα θέματα του υπουργείου Εθνικής Αμύνης: «Τα εξοπλιστικά αποτέλεσαν στο παρελθόν εκτροφείο σκανδάλων και κατασπατάλησης πόρων, ενώ χάθηκαν ευκαιρίες για την ανάπτυξη μίας υγιούς αμυντικής βιομηχανίας. Σας διαβεβαιώνω ότι αυτά αποτελούν παρελθόν. Προχωρούμε με γοργά βήματα στον εκ βάθρων εκσυγχρονισμό όλου πλέγματος της Εθνικής Άμυνας. Από τα ζητήματα που αφορούν το προσωπικό, όπως το μισθολογικό, μέχρι την διαφάνεια και την αμυντική βιομηχανία. Έχουμε απόλυτη συναίσθηση των προβλημάτων που αντιμετωπίζετε. Γι αυτό μία από τις πρώτες κινήσεις της κυβέρνησης ήταν η χορήγηση των προβλεπομένων ημερών εκτός έδρας για τον Έβρο και τα νησιά του Αιγαίου και προχωρούμε άμεσα στο επίδομα παραμεθωρίου».

Κλείνοντας ο πρωθυπουργός ανάφερε ότι υπάρχουν οι δεσμευτικές αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας και διαβεβαίωσε ότι στο πλαίσιο της δύσκολη συγκυρίας η κυβέρνηση θα πράξει ότι είναι δυνατό.

6 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Άλαλα τα χείλη των Ελλήνων !

    Τα παιδιά στα σχολεία σταμάτησαν να λιποθυμούν στις τάξεις από την πείνα. Από τις 25 του Γενάρη κι έπειτα προέχει η εθνική ανάταση.

    Δεν μένει χρόνος για δεύτερες σκέψεις και ….για μικροαστικές αντιδράσεις. Ό,τι θέλει η πατρίδα.
    Τα παιδιά της επιτρέπεται να πέφτουν μόνο στα πεδία των μαχών. Πουθενά αλλού!
    Τι προστάζει σήμερα η πατρίδα;
    Τι να το κάνουμε το γάλα, το ψωμί και το βούτυρο, όταν μπορούμε να ξοδέψουμε 500 εκατομμύρια για να αναπαλαιώσουμε αεροπλάνα τριάντα πέντε ετών;
    Κανόνια αντί για βούτυρο;
    Ο σοσιαλισμός θέλει θυσίες που λέει κι ο σύντροφος Στρατούλης.
    Πρώτη φορά αριστερά! Ζήτω το Έθνος!
    Μπορεί να μην πληρώσουμε το ΔΝΤ, αλλά λεφτά για αυτά τα αεροπλάνα έχουμε.
    Ειδικά γι΄αυτά!
    Μιλάμε για την επισκευή 5 ανθυποβρυχιακών αεροπλάνων ηλικίας 35 ετών.
    Την απόφαση αυτή την πήραν όλοι μαζί. Έχει την σύμφωνη γνώμη του Πρωθυπουργού της χώρας. Δεν είναι απόφαση μόνο του Πάνου Καμένου.
    Ας πούμε ότι αυτά γινόντουσαν πριν δύο χρόνια και κάτι.
    Το σωτήριο έτος 2012, όταν η χώρα είχε φτάσει γι΄ άλλη μία φορά ένα βήμα πριν την απόλυτη καταστροφή και το τιμόνι της κρατούσε ο «λαομίσητος Αντώνης».

    Τι θα είχε συμβεί;
    Θα ακούγαμε πύρινους λόγους στην Βουλή για τα λεφτά που δεν γίνονται ψωμί και βούτυρο για τα παιδιά που λιποθυμάνε στις τάξεις των σχολείων.
    Και κάποιοι άλλοι θα έλεγαν ότι δεν χρειάζεται καν να πηγαίνουν τα παιδιά μας στον στρατό και κατά συνέπεια δεν χρειαζόμαστε καν στρατιωτικές δαπάνες.
    Αυτά θα τα έλεγαν εκείνοι, οι προοδευτικοί, οι εκπρόσωποι της καλύτερης ιδεολογίας: «Πρώτα ο άνθρωπος».

    Κι όποιος έλεγε ότι η πατρίδα έχει σύνορα με μία χώρα που αποτελεί μόνιμη απειλή για την ασφάλειά μας και την εδαφική μας ακεραιότητα, τι θα άκουγε;
    Τώρα όμως στο τιμόνι δεν βρίσκεται ο «λαομίσητος Αντώνης», αλλά ο «ήρθε η ελπίδα Αλέξης».
    Γι΄ αυτό οι άνθρωποι έπαψαν να πεινάνε και βλέπεις παντού χαμόγελα.
    Γι΄ αυτό και μπορούμε πλέον να ξοδεύουμε 500 εκατομμύρια ευρώ για αεροπλάνα που πετούν στους ουρανούς για 35 ολόκληρα χρόνια.

    Νιός ήμουν και γέρασα. Αλλά αυτά εκεί, αγέραστα! Υπερήφανα!
    Πολλοί από εσάς ήσασταν αγέννητοι όταν τα αεροπλάνα αυτά πέταξαν για πρώτη φορά στους ουρανούς.

    Ποιος θα πει τώρα κάτι;
    Για τα παιδιά μας που δεν βλέπουν μέλλον και αναγκάζονται εδώ και χρόνια να μεταναστεύουν σε άλλες χώρες;

    Για το 1,5 εκατομμύριο ανέργους;
    Αλλά τι λέμε;

    Όλοι αυτοί μπορούν να ζήσουν πλέον με υπερηφάνεια. Δεν χρειάζονται δουλειές. Δεν χρειάζονται λεφτά.

    Άλλωστε, κι οι λίγες θέσεις που υπάρχουν στα υπουργεία και στις υπηρεσίες έχουν ήδη πιαστεί από συγγενείς και φίλους.

    Από αδέλφια, ξαδέλφια και συμβίες.

    Όχι για τα παιδιά της Ελλάδος, αλλά για τα δικά τους παιδιά!

    Όπως συνέβαινε και χτες και προχτές και επί τόσες δεκαετίες.

    Πρώτη φορά αριστερά! Η ελπίδα επέστρεψε.

    Χορέψαμε στο Σύνταγμα, αγοράσαμε βίδες για αεροπλάνα, φουσκώσαμε από υπερηφάνεια, φωτογραφηθήκαμε με φόντο την Ακρόπολη κι ένα πιάτο τσιπούρες.

    Όχι εμείς!
    Ο σύντροφος Βαρουφάκης. Αυτός που είπε πρώτος για τον λιτό βίο.
    Με τρομάζει η φρασεολογία αυτής της κυβέρνησης.
    Με τρομάζουν τα θυμωμένα μάτια του συντρόφου Στρατούλη που μιλάει για τα μεγάλα «Όχι».
    Με τρομάζουν όλοι αυτοί που πουλάνε τρέλα.

    Περισσότερο, όμως, με τρομάζει μία σταλινική αριστερά που αναζητά στηρίγματα σε τανκς και αεροπλάνα.

  2. N Bράχος 18:01 09/10/2015

    ΑΙΩ ΝΟΒΙΕΣ ‘’ΚΑΡΚΑΣΕΣ» ???

    Ομολογία -βόμβα της Lockheed για τον εκσυγχρονισμό των P-3B
    Μάλιστα, στην επιστολή του επικεφαλής του γραφείου της αμερικανικής εταιρείας στην Αθήνα, Ντένη Πλέσσα, προς τη Διεύθυνση Εξοπλισμών του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, γίνεται σαφές ότι η Lockheed θεωρεί τον εκσυγχρονισμό των Ρ-3Β ως «μη οικονομικά αποδεκτό» και «μη τεχνικοοικονομικά συμφέρουσα λύση».
    Παρότι λοιπόν με ξεκάθαρο τρόπο η Lockheed προειδοποιούσε ότι η ανακατασκευή των P-3B θα κοστίσει στο ελληνικό Δημόσιο ακριβότερα από άλλες λύσεις, η κυβέρνηση προχώρησε σε αυτή τη συμφωνία. Και αυτό, παρά τις επισημάνσεις ότι η διαδικασία εκσυγχρονισμού των αεροσκαφών που έχουν αποσυρθεί από την ενεργό υπηρεσία θα διαρκέσει μεγάλο χρονικό διάστημα, χωρίς να αποκλείονται περαιτέρω καθυστερήσεις σε σχέση με το χρονοδιάγραμμα, αλλά και τις επισημάνσεις ότι πρόκειται για κίνηση με ρίσκο καθώς τα εν λόγω υπέργηρα αεροσκάφη είναι σε ακινησία σχεδόν επί μία δεκαετία.

    ΝΒ. …ΑΙΩΝΟΒΙΕΣ »ΚΑΡΚΑΣΕΣ» ???
    ΒΡΗΚΑΝ ΤΟ »ΦΑΡΜΑΚΟ» ΓΙΑ ΤΗΝ …ΜΑΚΡΟΖΩΙΑ.
    »Αθάνατα» τα έργα του καΜένου εντελώς .
    Εξίσου σοβαρά ερωτήματα όμως προκαλεί και η αποκάλυψη ότι οι σειριακοί αριθμοί των αεροσκαφών αποκαλύπτουν ότι αυτά που η ελληνική κυβέρνηση ανέθεσε στην αμερικανική Lockheed να εκσυγχρονίσει είναι κατασκευής 1966 (τα δύο εξ αυτών) και 1967 (τα άλλα τέσσερα). Δηλαδή σήμερα, που είναι παροπλισμένα, η ηλικία τους είναι 49 και 48 ετών. Και με δεδομένο ότι η αναβάθμιση θα ολοκληρωθεί σε 7,5 χρόνια και γίνεται για να επιμηκυνθεί το όριο ζωής τους για μία 25ετία ακόμη, ουσιαστικά η κυβέρνηση αποφάσισε να πληρώσει 500 εκατομμύρια δολάρια για να επαναφέρει αεροσκάφη που σχεδιάζεται να εκτελούν πτήσεις 80 χρόνια μετά από το έτος κατασκευής τους

  3. ΝΑΥΤΗΣ ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ…ΕΠΙ ΠΑΣΟΚ!!!
    Έβαλε βύσμα για να γίνει ναύτης:

    O Αλέξης Τσίπρας έβαλε βύσμα για να μην υπηρετήσει εκεί που προβλεπόταν από τη μαμά πατρίδα.
    Την άνοιξη του 2003, του ήρθε το χαρτί για να παρουσιαστεί στο Στρατό Ξηράς. Ο 29χρονος Αλέξης έβαλε μέσον στην τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και κατάφερε να μεταταχθεί στο Πολεμικό Ναυτικό.
    Όταν ήρθε η ώρα της μετάθεσης, μπήκαν και πάλι τα μεγάλα μέσα και ο νυν πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τοποθετήθηκε στη διοίκηση του ΓΕΝ, στην… ακριτική λεωφόρο Μεσογείων.
    Καθημερινά βρισκόταν στο Πεντάγωνο, μέσα στην καρδιά του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
    Την άνοιξη του 2004, χρησιμοποίησε νόμο που έλεγε ότι, εάν είσαι στο Στρατό και κατέβεις υποψήφιος βουλευτής, παίρνεις προσωρινή απόλυση και επανέρχεσαι μετά τον εκλογικό αγώνα.
    Έτσι, απολύθηκε προσωρινά κατεβαίνοντας υποψήφιος και ξαναγύρισε μετά τις εκλογές στις τάξεις του Ναυτικού. Στο μεταξύ, η στρατιωτική θητεία είχε μειωθεί κατά 3 μήνες, οπότε εκεί που χρωστούσε 6 μήνες, υπηρέτησε τους μισούς.

  4. ΜΝΗΜΩΝ 15:27 09/10/2015

    ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΦΑΝΤΑΡΟΣ ΕΠΙ ΠΑΣΟΚ, Ο ΠΑΝΟΣ …???

    Με Βaybook γεμάτο άδειες: είναι ο πολιτικός αρχηγός που έχει πάρει τις περισσότερες άδειες,

    * Που λοιπόν και πότε υπηρέτησε ΕΠΙ ΠΑΣΟΚ !!! ο Πάνος Καμμένος στο στρατό?
    * Τι ..ιερό ‘’απόρρητο’’ μυστικό μας στερεί τη χαρά να μάθουμε κι εμείς το τι προσέφερε ΕΠΙ ΠΑΣΟΚ ! ο Πάνος στην πατρίδα μας? *Πόσους μήνες υπηρέτησε , που, σε ποια μονάδα, σε ποιο σώμα, και ποια ‘’η ειδικότης κτηθείσα εν στρατεύματι’’ ???
    Και επειδή ο Πάνος είναι ευαίσθητος με τα προσωπικά δεδομένα των ‘’άλλων’’, μήπως υπάρχει κάποιος να μας ενημερώσει , που υπηρέτησε ο Πάνος ΕΠΙ ΠΑΣΟΚ !!! τη θητεία του?
    * Κάποιος που τον είδε φαντάρο?
    * Κάποια φωτογραφία , κάποιο άλλο στοιχείο??? Η….????????
    * Ρε παιδιά ΚΑΝΕΙΣ !!! δεν είδε τον Πάνο φαντάρο ?
    Κανείς δεν συνυπηρέτησε μαζί του ???
    Κανείς δημοσιογράφος δεν είχε και δεν ΕΧΕΙ την περιέργεια να μάθουμε και εμείς τι προσέφερε ο Πάνος στην Πατρίδα?
    Μήπως, ότι έχει προσφέρει και στη Βουλή ??

  5. ΝΜαν. 15:25 09/10/2015

    ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΛΙΣΤΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ Ο ΠΑΝΟΣ…

    Έτσι θα πολεμήσει ο Καμμένος τους τοκογλύφυς . . ! ! !
    Χέρι-Χέρι οι “ανεξάρτητοι” με τον αντιπρόσωπο της τράπεζας των Rothschild στην Ελλάδα – Στην φωτογραφία ο “ανεξάρτητος” Πάνος(που θα… πολεμήσει τους τοκογλύφους!!!) με τον Ίωνα Στεριώτη της γαλλικής Τράπεζας Rothschild S.A. (σήμερα Κρατική Τράπεζα BUE)
    Ο γνωστός οικονομολόγος κ. Ίων Στεριώτης θα….
    είναι υποψήφιος βουλευτής με το νεοσύστατο κόμμα Καμμένου στην Α΄ Αθηνών με βάση τις λίστες που δόθηκαν στη δημοσιότητα και μπήκαν σε διαβούλευση στη σελίδα του κ. Καμμένου στο facebook. Ο κύριος Στεριώτης δεν είναι όποιος κι όποιος όμως…
    Είναι ο άνθρωπος που έχει ένα πολύ πλούσιο βιογραφικό κι έχει διατυπώσει πρόσφατα θέσεις και αναλύσεις που γεννούν πολλά ερωτηματικά τόσο για τον ίδιο όσο και για τις προθέσεις του κόμματός του . Τι κρύβεται πίσω από τα φλογερά πατριωτικά αντιμνημονιακά κηρύγματα του υπερπατριώτη Καμμένου ;
    Ας δούμε μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία για το στέλεχος των Α.Ε. Είναι κατά δήλωσή του ο άνθρωπος που Εγκατέστησε στην Ελλάδα και διηύθυνε επί 2 χρόνια το Γραφείο Αντιπροσωπείας της γαλλικής Τράπεζας Rothschild S.A. (σήμερα Κρατική Τράπεζα BUE)

  6. NB 15:22 09/10/2015

    O ‘’ΑΚΟΜΒΙΩΤΟΣ ΣΤΡΑΤΑΡΧΗΣ ΚΟΥΓΚΗ

    Σκληρή επίθεση στο ακομβίωτο στρατάρχη Κούγκη” Πάνο Καμμένο εξαπολύει ο Θάνος Τζήμερος με αφορμή την σουρεάλ εμφάνιση του υπουργού Αμύνης σε στρατιωτικό φυλάκιο.
    Δείτε τι έγραψε το απόγευμα στην σελίδα του στο Facebook.
    “Το ντύσιμο είναι κώδικας, για όσους το αντιλαμβάνονται.
    Κυρίως, κώδικας σεβασμού προς τους παριστάμενους. Όσοι υπηρέτησαν στον Στρατό, ξέρουν ότι το ντύσιμο είναι και κανονισμός, δηλαδή νόμος.
    Ακομβίωτος τρως 5 μέρες κράτηση, για αρχή. Δεν σου λέει κανένας να φορέσεις στολή, υπουργάρα των ψεκασμών. Πήγαινε με το κοστούμι.
    Αν όμως τη φορέσεις, κάν’ το σωστά, δείχνοντας ότι την τιμάς. Αλλιώς την εξευτελίζεις.
    (Εκτός αν υπονοεί ότι είναι παλιοσειρά κι όπου νάναι απολύεται…)
    Θα μου πεις, μη στάξει η ουρά του ποντικού.
    Εδώ γυρνούσε ο Γιάνης όλον τον κόσμο με το στυλ “μόλις βγήκα από το αποχωρητήριο” και θα κουμπωνόταν ο στρατάρχης Κούγκης στο φυλάκιο;“

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.