ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εξήγγειλε την κάρτα σίτισης φοιτητή

Φίλης: Καταλήγουμε σε ισοδύναμα για να λυθεί το θέμα του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση

Ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Νίκος Φίλης βρέθηκε χθες το βράδυ σε τηλεοπτική εκπομπή και ανέφερε ότι η κυβέρνηση είναι κοντά στη λύση του ζητήματος της επιβολής ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση. Αν και το ζήτημα δεν είναι στην αρμοδιότητα του υπουργείου Παιδείας, ο κ. Φίλης επεσήμανε ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει το θέμα με ευαισθησία, και τόνισε: «Ήδη καταλήγουμε σε κάποια ισοδύναμα, και τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν οι λύσεις στο ζήτημα».

Εξάλλου, μιλώντας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η τριτοβάθμια εκπαίδευση στη χώρα, ο κ. Φίλης επανέλαβε κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Στον Ενικό» στο Star ότι γίνονται προσπάθειες να διευκολυνθούν τα ιδρύματα, παρά τη μείωση της χρηματοδότησης τους, με τη μείωση δημοτικών τελών ή τον περιορισμό του κόστους του ρεύματος. Ωστόσο επεσήμανε ότι η μείωση της χρηματοδότησης οφείλεται στο γεγονός ότι δόθηκε προτεραιότητα στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, καθώς η τριτοβάθμια μπορεί να βρει χρηματοδότηση και από ερευνητικά προγράμματα.

Πάντως, ο κ. Φίλης επεσήμανε: «Οι επιστήμονες μας είναι περιζήτητοι στο εξωτερικό και αυτό αποδεικνύει την ποιότητα των σπουδών στα ελληνικά πανεπιστήμια».

Ακόμη, ο κ. Φίλης ανακοίνωσε ότι γίνονται προσπάθειες να στελεχωθούν από περισσότερους μεταδιδακτορικούς φοιτητές τα ερευνητικά κέντρα και τα πανεπιστήμια. Επίσης, εξήγγειλε την ψηφιακή κάρτα φοιτητή, η οποία θα αφορά τη σίτιση των φοιτητών, με στόχο να γίνει πράξη πριν το τέλος του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους.

Για τη σίτιση στα σχολεία, ο υπουργός εξήγγειλε την εφαρμογή ενός πιλοτικού προγράμματος σίτισης, που θα αρχίσει να υλοποιείται τις επόμενες μέρες και το οποίο προβλέπει την παροχή 10.000 μερίδων φαγητού ημερησίως σε σχολεία που δεν έχουν κυλικείο, με την αρωγή της εκκλησίας, μη κυβερνητικών οργανώσεων και ιδιωτικών φορέων.

Για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ο υπουργός επεσήμανε ότι το ωράριο των εκπαιδευτικών ούτε θα αυξηθεί, ούτε θα μειωθεί.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.