ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Για όλα φταίνε οι δανειστές

«Φιάσκο» με την εκλογή νέου προέδρου στην Νέα Δημοκρατία: Ένα «τεχνικό» πρόβλημα ήταν ικανό να τινάξει στον αέρα όχι μόνον την διαδικασία, αλλά και το κύρος ολόκληρης της παράταξης της αντιπολίτευσης.. Μετά από δύο μήνες διεργασιών και σκληρής «κόντρας» για την ηγεσία του κόμματος μια …λάθος ανάθεση της διαδικασίας σε λάθος εταιρεία οδήγησε σε αναβολή της εκλογικής αναμέτρησης, αφού τίποτε δεν ήταν έτοιμο… Και οι αρμόδιοι της εταιρείας δεν …βρέθηκαν πουθενά, έστω για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.

Όπως ήταν φυσικό, ο συνειρμός ήταν άμεσος.. «Εδώ δεν μπορούν να κάνουν την διαδικασία για την εκλογή του Προέδρου τους, θα καταφέρουν να κάνουν κουμάντο σε μια ολόκληρη χώρα ως Κυβέρνηση»; Και όπως ήταν φυσικό βγήκαν αμέσως τα «μαχαίρια», χωρίς πλέον να μπορεί να αποκλείσει τίποτε κανένας. Ακόμη και διάσπαση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ανασύσταση γενικότερα του πολιτικού σκηνικού.

«Φιάσκο» και με την διεξαγωγή του ντέρμπι Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Αν και τα μηνύματα πολλά και η ένταση στο «κόκκινο» δεδομένων των όσων έχουν προηγηθεί επί σειρά ετών και με την αίσθηση στο παναθηναϊκό στρατόπεδο ότι για ακόμη μία φορά η ομάδα «θα αδικηθεί» ή έστω «θα προκληθεί», τα γνωστά – άγνωστα άτομα έκαναν και πάλι την δουλειά τους.

Στο ίδιο έργο θεατές με τους «στρατούς» των οπαδών και πάλι ανεξέλεγκτους να μην μπορεί να τους σταματήσει κανείς και ένα «ντέρμπι» που ποτέ δεν ξεκίνησε λόγω της ρίψης «ευθείας βολής φωτοβολίδων». Αν και ευχόμαστε αυτό να αποτελέσει μια «χρυσή ευκαιρία» να «καθαρίσει» απολύτως το τοπίο και να υπάρξει ισονομία στην αντιμετώπιση των ομάδων (..ουκ ολίγες φορές ανάλογα περιστατικά έχουν συμβεί στο παρελθόν, αλλά η ατιμωρησία ενθάρρυνε την ασυδοσία) για ακόμη μια φορά Κράτος και φορείς έλαμψαν δια της απουσίας τους, σε επίπεδο πρόληψης..

«Επιτυχία» όμως με την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών Τραπεζών: Τι είδους «επιτυχία» όμως; Να θυμίσουμε ότι τον Ιούνιο του 2014 η χρηματιστηριακή αξία των τεσσάρων μεγάλων τραπεζών ήταν 33 δισ. ευρώ... Ακολούθησαν μήνες αβεβαιότητας, αστάθειας και «διαπραγμάτευσης» και η αξία των εν λόγω τραπεζών το καλοκαίρι του 2015 συρρικνώθηκε στα 3 δισ. ευρώ. Με την νέα ανακεφαλαιοποίηση οι ξένοι «επενδυτές» αγοράζουν τις τράπεζες σε τιμές που αντιστοιχεί σε αξία 1 δισ. ευρώ! Οι μετοχές του δημοσίου (και όλων των μετόχων) εκμηδενίστηκαν και το κράτος (εμείς) θα βάλει τουλάχιστον 4 δισ. επιπλέον στις τράπεζες.

Άλλη μια «επιτυχία» του Κρατικού μηχανισμού, όπως εκείνη της εκμετάλλευσης μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες όλων εκείνων των κατασκευών που ανεγέρθηκαν με κόστος πολλά δισ. ευρώ.. Κατασκευές που σήμερα ρημάζουν..

Εάν βάλεις λοιπόν όλα αυτά κάτω και πολλά-  πολλά άλλα νομίζω ότι με σιγουριά μπορεί να πει κανείς πως για το πώς έχουν σήμερα τα πράγματα … «φταίνε για όλα οι δανειστές»…

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.