ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

«Είσαι μαζί τους ή μαζί μας»;;  

Τρόμος, ανασφάλεια, δίψα για εκδίκηση: Είναι βέβαιο ότι κανείς από εκείνους που μιλούν εκ του ασφαλούς και από απόσταση δεν θα ήθελε να βρίσκεται στη θέση του πατέρα, της μητέρας, της αδελφής, του αδελφού, ή έστω ενός συμπατριώτη κάποιων εκ των θυμάτων που σφαγιάστηκαν στο Παρίσι την αποφράδα Παρασκευή και 13 του Νοέμβρη.

Μετά από αυτή την σφαγή αθώων και ανυποψίαστων ανθρώπων, νέων στην πλειοψηφία τους, ο αφορισμός, η ισοπέδωση, ο τυφλός φανατισμός είναι φανερό πως θα επιχειρήσει να φυτέψει τον σπόρο του και στον λεγόμενο «πολιτισμένο κόσμο».

Και είναι σχεδόν βέβαιο ότι στην «μέση» κάποιοι θα προσπαθήσουν να βάλουν τους πρόσφυγες: Πόσο μάλλον τώρα που φαίνεται πως ίσως δύο εκ των χιλιάδων που περνούν στις ελληνικές ακτές ανήκαν στην ομάδα των τρομοκρατών που έπληξαν με αυτό τον βάναυσο τρόπο την γαλλική πρωτεύουσα..

Εκείνοι που ποντάρουν στον πόνο και την οργή που προκάλεσε η τυφλή τρομοκρατική επίθεση θα βάλουν στο «κάδρο» τους πρόσφυγες –που ήδη έχουν γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης είτε από τους διακινητές τους, είτε από κάποιες δήθεν φιλανθρωπικές οργανώσεις που σκόπευαν στο δικό τους … κέρδος- για να «νομιμοποιήσουν» το μένος τους γενικώς απέναντι στους μετανάστες…

Λίγοι θα θυμηθούν ότι αυτή η φουρνιά προσφύγων επέλεξε να παίξει την ίδια της την ζωή «κορώνα – γράμματα» στα νερά του Αιγαίου, ακριβώς για να ξεφύγει από τους τρομοκράτες που χτύπησαν και την γαλλική πρωτεύουσα…

Άνθρωποι που θέλησαν να ξεφύγουν από τις ομαδικές σφαγές, τους αποκεφαλισμούς, την κτηνωδία ενός παράλογου εμφύλιου πολέμου που μαίνεται εδώ και πέντε χρόνια χωρίς διακριτές διαχωριστικές γραμμές (η αντιπολίτευση πολεμά τον Άσαντ, και οι δυο μαζί ενάντια σε παρακλάδι της Αλ Κάιντα, αλλά και οι τρεις αντιμαχόμενοι εναντιώνονται στον Ισλαμικό Στρατό..ενίοτε όμως αλλάζουν και οι συμμαχίες) με τον Δυτικό κόσμο να παρακολουθεί απαθής και από μακριά –μέχρι και την περασμένη Παρασκευή- τις εξελίξεις..

Ένας εμφύλιος μέσα από τον οποίο γιγαντώθηκε το «θηρίο» που πλέον ρίχνει βαριά την σκιά του και στον λεγόμενο πολιτισμένο κόσμο..

Ένα «θηρίο» που όχι μόνον κινείται με «ιμπεριαλιστικές» λογικές, αλλά εκφράζει ταυτόχρονα σφοδρό μένος κατά του ανθρώπινου γένους -και όχι μόνον κατά των «απίστων» - αποδεικνύοντας ότι ο άνθρωπος είναι το χειρότερο κτήνος όλων…

Ένα «θηρίο» που «τράφηκε» με εικόνες του πολέμου στο Ιράκ, από το πλήγμα κατά των «απίστων» στους δίδυμους πύργους, την επέμβαση στο Αφγανιστάν, από τα τεκταινόμενα σε Ισραήλ και Παλαιστίνη και.. και… και..

Ίσως λοιπόν το να γίνονται ισοπεδωτικές γενικεύσεις, να εξισώνονται καταστάσεις, να ανακαλούνται παλαιότερες «επεμβάσεις»  ή ακόμη και να αναπτύσσονται την δεδομένη στιγμή θεωρίες συνωμοσίας είναι το πλέον επικίνδυνο: Γιατί η σύγχυση που ήδη προκαλεί η πρακτική του «θηρίου» να χτυπά τυφλά αθώους και κυρίως ανυποψίαστους πολίτες -που ενδεχομένως ούτε γνωρίζουν κατά που πέφτει η Συρία- πολλαπλασιάζεται καθιστώντας ευάλωτους σε ακραίες ενέργειες τους πολίτες κάθε ευνομούμενου Κράτους..  Και δυστυχώς σύντομα ίσως τεθεί και το ερώτημα… «είσαι μαζί τους ή μαζί μας»;

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.