ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μετωπική σύγκρουση και σενάρια διάσπασης στη ΝΔ

Μεϊμαράκης: Μένω, αν «ανακαλέσει» ο Σαμαράς

Μία δημόσια δήλωση ή έστω διευκρίνηση από πλευράς Αντώνη Σαμαρά ότι οι διαρροές σε εφημερίδες (Εθνος) εις βάρος του δεν απηχούν τις θέσεις του, ζητά ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης προκειμένου, όπως είπε χθες, να παραμείνει στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας μέχρι τις νέες εκλογές, στις 13 Δεκεμβρίου.

Έτσι, η πολιτική κόντρα που ξέσπασε με εντυπωσιακό τρόπο μετά το φιάσκο της Κυριακής, αποκτά πλέον και χαρακτηριστικά ψυχοδράματος με τους πρωταγωνιστές να δηλώνουν προδομένοι, πικραμένοι και άλλα τινά!

Σε κάθε περίπτωση, τα σύννεφα της διάσπασης μαζεύονται πάνω από τη Νέα Δημοκρατία καθώς είναι σαφές ότι τα δύο βασικά στρατόπεδα βρίσκονται σε τροχιά σύγκρουσης.

Ο κ. Μεϊμαράκης, και μερίδα καραμανλικών, χρεώνει στον κ. Σαμαρά συγκεκριμένες παρεμβάσεις κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου ενώ αφήνει υπαινιγμούς και για το ρόλο των στελεχών που ο ίδιος επέλεξε στο φιάσκο ή την προβοκάτσια της περασμένης Κυριακής. Συνδέονται, δε, όλα αυτά μέσω των βουλευτών που βρέθηκαν στο πλάι του Περιφερειάρχη, ευθέως με την υποψηφιότητα Τζιτζικώστα. Οι ίδιοι προκρίνουν τη σκληρή μεν αντιπολίτευση προς τον ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο δεν αποκλείουν εφόσον απαιτηθεί να δώσουν στήριξη στον Πρωθυπουργό για να μην καταρρεύσει η χώρα.

Στον αντίποδα, η δεξιά πτέρυγα, με αναφορές στον κ. Σαμαρά, προκρίνει τη σκληρή γραμμή απέναντι στην κυβέρνηση και τον Αλ. Τσίπρα. Στην ομάδα αυτή πρωταγωνιστού βουλευτές όπως οι Μ. Βορίδης, Άννα Ασημακοπούλου, που έχουν συνταχθεί με τον Απ. Τζιτζικώστα, ο επίσης υποψήφιος Αδ. Γεωργιάδης. Σε αυτή την κατεύθυνση κινούνται και στελέχη όπως ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης που πάντως έχουν εντελώς διαφορετικά χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με πληροφορίες του Matrix24.gr, οι συζητήσεις περί μίας κίνησης που θα μπορούσε να αποκοπεί από τη σημερινή Νέα Δημοκρατία δεν περιορίζεται στη στενή ομάδα των βουλευτών ενός στρατοπέδου αλλά αφορά και πιο εκσυγχρονιστικά στελέχη. Αποτελεί, επί της ουσίας, μία κίνηση απέναντι στον εμπεδωμένο καραμανλισμό του σημερινού κόμματος.

Υπό την έννοια αυτή, η χθεσινή επίθεση Μεϊμαράκη προς Σαμαρά συνιστά και την αντίδραση της κυρίαρχης καραμανλικής φυλής, χωρίς πάντως να υπάρχουν δεδομένα στοιχεία ότι σύμφωνος με τους χειρισμούς είναι ο κ. Κώστας Καραμανλής.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.