ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Να βρεις σύντομα ένα ασφαλές λιμάνι…

Μας είναι εύκολο να βρίσκουμε «καταφύγιο» στα δικά μας: Το βλέπεις στις γνωστές σελίδες κοινωνικής δικτύωσης.. Καμαρώνουμε τα παιδιά μας, ότι έχουμε καταφέρει με κόπο ακόμη να κρατάμε στα χέρια μας.. Είναι λογικό .. είναι οι μικρές χαρές της ζωής που μας έχουν απομείνει.. Ότι έχει απομείνει στον δικό μας μικρόκοσμο που γκρεμίστηκε με πάταγο, λόγω Μνημονίου και οικονομικής κατάρρευσης.. Και θέλουμε να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας για αυτά που ακόμη έχουμε..

Φαντάζει λογικό.. αλλά και τόσο ειρωνικό..Δίπλα ακριβώς σε αυτές τις προσωπικές μας στιγμές, φωτογραφίες, ρεπορτάζ από το δράμα των προσφύγων. Χρόνια τώρα το βλέπεις δίπλα μας.. το ζεις.. τον βιώνεις αυτό τον ξεριζωμό..

Από τις ακτές της Μυτιλήνης, μέχρι τις πλατείες της πρωτεύουσας.. Βλέπεις μπροστά σου εκείνους που αναγκάστηκαν να αφήσουν την πατρίδα τους και να αναζητήσουν μέσα από κακουχίες μια καλύτερη μοίρα.

Και αυτό που πρώτα ίσως σου έρχεται στο νου είναι η σκέψη πως τελικά,  ένα παιχνίδι της τύχης είναι όλα...

Γιατί στην θέση του ξεριζωμένου πιτσιρικά που η φωτογραφική μηχανή τον απαθανάτισε να βγαίνει βρεγμένος μέχρι το κόκκαλο από τα μανιασμένα κύματα και να βάζει τα παπούτσια του για να ξεκινήσει άλλη μια οδύσσεια πατώντας πλέον σε στέρεο και ευρωπαϊκό έδαφος.. θα μπορούσε να είναι ο γιος του καθένα μας. Η κόρη.. Ο πατέρας.. Ο αδελφός .. Η μητέρα..

Ραγίζει η καρδιά σου .. Αλλά πάλι ίσως αυτή η τραγωδία να είναι μια καινούργια αρχή ... Μια αρχή που θα μας κάνει να θυμηθούμε πως όλοι είμαστε άνθρωποι.. Παιδιά του ίδιου Θεού..

Η ιστορία όπως την έζησαν και οι πρόσφυγες προγονοί μας διδάσκει ότι ποτέ δεν ξέρεις τελικά ποιος θα σου δώσει μια κλωτσιά και ποιος θα σου απλώσει το χέρι..

Σήμερα η Ευρώπη που κατακλύζεται από αυτές τις σκληρές εικόνες των ξεριζωμένων, των αθώων ψυχών που χάνονται, μοιάζει παγερά αδιάφορη.. Υψώνονται τείχη εκεί που άλλοτε κάποιοι διαδήλωναν την ελευθερία του λόγου και την ελεύθερη μετακίνηση πολιτών.. Πλέον όλα πρέπει να υπολογίζονται με βάση ψυχρά νούμερα και άλλες παραμέτρους…

Αλλά ότι και να λένε οι Κυβερνήσεις, ότι και να προβλέπουν οι «σχεδιασμοί» τους, η αλληλεγγύη και η αγάπη «φωλιάζει» ακόμη στις καρδιές των ανθρώπων..

Καλή στράτα βρε πιτσιρίκο... Την γλίτωσες από την μανιασμένη θάλασσα και την μανία κάποιων ανθρωποειδών..  Ελπίδα των πολλών να βρεις σύντομα το ασφαλές λιμάνι σου...

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.