ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Από την εισαγγελία κατά της Διαφθοράς

Ποινική δίωξη για απιστία και ξέπλυμα κατά υπαλλήλων της Αγροτικής Τράπεζας

Ποινική δίωξη σε βάρος 27 υπαλλήλων της Αγροτικής Τράπεζας και επιχειρηματιών για επισφαλή δάνεια ασκήθηκε από την εισαγγελία κατά της Διαφθοράς.

Η δίωξη που ασκήθηκε μετα τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης από τις εισαγγελείς Πόπη Παπανδρέου και Αγγελική Τριανταφύλλου περιλαμβάνει τα εξής αδικήματα:

Απιστία από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, άμεση συνέργεια στην απιστία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε με παραγγελία της εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς Ελένης Ράικου με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας ALFA 1 NEWS με τίτλο “Αγροτική Τράπεζα. Το σκάνδαλο ολκής”. Στο πλαίσιο της έρευνας συντάχθκε πόρισμα από την Τράπεζα της Ελλάδος με βάση το οποίο προέκυψε ότι η συνολική ζημιά που υπέστη η ΑΤΕ μόνο από τη συγκεκριμένη δανειοδότηση ανέρχεται σε 52 εκατ. ευρώ.

Συγκεκριμένα από την προκαταρκτική εξέταση που διενεργήθηκε προέκυψε ότι το διάστημα από 2007 ως και 2011 οι υπάλληλοι της τράπεζας που είχαν την ευθύνη για το χαρτοφυλάκιο εταιρικών δανείων μεγάλων πελατών προχώρησαν σε χρηματοδότηση υπό επισφαλείς όρους με ανεπαρκείς εγγυήσεις παρα΄το γργονός ότι γνώριζαν τη δεινή οικονομική κατάσταση των δανειοδοτούμενων εταιριών με αποτέλεσμα να ζημιώσουν την τράπεζα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα χέρια των εισαγγελέων κατά της διαφθοράς βρίσκονται και άλλοι φάκελοι με προβληματικά δάνεια της ΑΤΕ για τα οποία η έρευνα συνεχίζεται και αναμένεται η άσκηση νέων ποινικών διώξεων.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.