ΕΛΛΑΔΑ

Ενόψει και της πανεργατικής απεργίας της Πέμπτης

Συμβολική κατάληψη της ΛΑΕ στο κτίριο Διοίκησης του ΙΚΑ στην Αθήνα

Συμβολική κατάληψη στο κτίριο Διοίκησης του ΙΚΑ, στην Αγ. Κωνσταντίνου, στην Αθήνα, πραγματοποίησαν σήμερα το μεσημέρι μέλη και στελέχη της Λαϊκής Ενότητας.

Δεκάδες ακτιβιστές παρέμειναν μέσα και έξω από το κτίριο επί σχεδόν δύο ώρες, ανάρτησαν στην πρόσοψη του κτιρίου ένα μεγάλο πανό με το σύνθημα «όποιος κόβει συντάξεις, κόβει ζωές»,

Φωνάζοντας συνθήματα, όπως «Με αγώνες έχει γίνει η ασφάλιση, δεν είναι για παζάρια και για διάλυση», «Κάτω τα χέρια από τα ταμεία, το κράτος να πληρώσει και η εργοδοσία», «Τα ισοδύναμά τους είναι μια απάτη, όχι άλλα βάρη στου λαού την πλάτη», μοίρασαν φυλλάδια της ΛΑΕ για το ασφαλιστικό στους εργαζόμενους του ΙΚΑ και σε πολίτες στους γύρω δρόμους, καλώντας τους σε μαζική και μαχητική συμμετοχή στην πανελλαδική, πανεργατική απεργία της Πέμπτης, στις απεργιακές συγκεντρώσεις και την προσυγκέντρωση της ΛΑΕ στις 10:30 το πρωί, μπροστά στο Πολυτεχνείο.

Στην κατάληψη παραβρέθηκε κλιμάκιο της γραμματείας της Λαϊκής Ενότητας, αποτελούμενο από τους Δημήτρη Στρατούλη, Κώστα Ήσυχο, Αλέκο Καλύβη, Παναγιώτη Σωτήρη, καθώς και η συντονίστρια εργατικής πολιτικής Δέσποινα Σπανού και η πρώην βουλευτής Μαρία Μπόλαρη.

Κατά τη διάρκεια της κατάληψης, ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Γραμματείας της ΛΑ. Ε και , έκανε στους παριστάμενους δημοσιογράφους την εξής δήλωση:

«Είμαστε εδώ σήμερα για να στείλουμε ένα μήνυμα παλλαϊκού ξεσηκωμού, για μαζική συμμετοχή των εργαζομένων, των συνταξιούχων, της νεολαίας στην αυριανή πανεργατική πανελλαδική απεργία. Για να σταματήσουμε την προωθούμενη από την κυβέρνηση και τους δανειστές νέα λεηλασία των συντάξεων, της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης και υγειονομικής περίθαλψης, πριν να είναι αργά, για να σταματήσουμε τη συντελούμενη μνημονιακή οικονομική και κοινωνική καταστροφή, για ένα καλύτερο παρόν και μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας», δήλωσε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρης Στρατούλης, ο οποίος συμμετείχε στην κατάληψη μαζί με τα μέλη της γραμματείας της Λαϊκής Ενότητας, Κώστα Ήσυχο, Αλέκο Καλύβη, Παναγιώτη Σωτήρη, τη συντονίστρια εργατικής πολιτικής Δέσποινα Σπανού και την πρώην βουλευτή Μαρία Μπόλαρη.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.